Psi a potrhané dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2562
29.8.14 23:15

@ZItu na první klik zatím zde. http://en.wikipedia.org/…hting_breeds

A navíc jsi se mnouu vlastně souhlasila " Je třeba u nich důrazný výcvik a pevná ruka."
Psala jsem to samé a navíc jen, že se mi nelíbí, když je chová kdekdo a neumí je zajistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
29.8.14 23:23
@Agnesita píše:
@ZItu na první klik zatím zde. http://en.wikipedia.org/…hting_breedsA navíc jsi se mnouu vlastně souhlasila " Je třeba u nich důrazný výcvik a pevná ruka."
Psala jsem to samé a navíc jen, že se mi nelíbí, když je chová kdekdo a neumí je zajistit.

Zrovna wikipedie není extra důvěryhodný zdroj.
Ano, souhlasila jsem s tím, že psi, která média zařadila do této nesmyslné skupiny, potřebují důkladný výcvik a pevnou ruku. O tom jsem se s Tebou ale nepřela.
Oficiální řazení psů je toto:
I. plemena ovčácká, pastevecká a honácká
II pinčové, knírači, plemena molossoidní a švýcarští
salašničtí psi
III. teriéři
IV. jezevčíci
V. špicové a tzv. primitivní plemena
VI. honiči a barváři
VII ohaři
VIII slídiči, retrieveři a vodní psi
IX plemena společenská
X chrti
N FCI neuznaná plemena

Když vezmu jen pár z Tvého odkazu - akita patří mezi špice, staford mezi teriéry, kavkazák mezi molossy, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
29.8.14 23:28
No, tak čekala jsem, že se oženeš Wiki, nemám zas takovou touhu hledat dál. Podle žádných kynologických standardů se u nás psi na bojová plemena nerozřazují, ani v žádném zákoně či předpise to není, ale je to jistý historický vývoj, kdy se tahle plemena pro boj prostě šlechtila.
Ty je bráníš patrně u důvodu, že se v médiích vždy objeví slovo „bojový“, když pes jakéhokoli druhu napadne agresivně člověka. Ale rozhodně se podle mě nedá říct, že „média“ nějak vymývají mozky ohledně příslušnosti psů. Některá u nás chovaná plemena jsou prostě z vývoje té rasy „bojovější“, než jiná a nemusíme si posílat seznamy psů.
@ZItu píše:
Zrovna wikipedie není extra důvěryhodný zdroj.
Ano, souhlasila jsem s tím, že psi, která média zařadila do této nesmyslné skupiny, potřebují důkladný výcvik a pevnou ruku. O tom jsem se s Tebou ale nepřela.
Oficiální řazení psů je toto:
I. plemena ovčácká, pastevecká a honácká
II pinčové, knírači, plemena molossoidní a švýcarští
salašničtí psi
III. teriéři
IV. jezevčíci
V. špicové a tzv. primitivní plemena
VI. honiči a barváři
VII ohaři
VIII slídiči, retrieveři a vodní psi
IX plemena společenská
X chrti
N FCI neuznaná plemenaKdyž vezmu jen pár z Tvého odkazu - akita patří mezi špice, staford mezi teriéry, kavkazák mezi molossy, atd.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
30.8.14 00:05
@Agnesita píše:
Dle mého omyl…pes byl venku, protože se dostal z kotce a přeskočil plot. Takže hned dvě dost vážná pochybení majitele. Dospělého člověka, co zodpovídá za sebe i své psy. Ten spratek by zasloužil nařezat, ale ten útok byla bohužel nedbalost jen a jen majitele psů.

to se tady snazim taky vysvetlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
30.8.14 00:24

Ta pisnička je úžasná ( Psi sa brania utokom ) tu bych pustila tomu klukovi a rodičum…já sama si hladím cizí psi u kterých vím že nekošou a nebo by kousnout neměli,..ale i tak by psi museli mít důvod aby mě kousli, ale i tak vím že kdyby mě kousli je to jen má vina a to už vím od mala kdy to do mě bylo vtloukavano..tak jako se nehladí cizí psi tak za jakkékolv své chování si nesu vinu jen sama..kdyby byl klučína líp vychovanej tak by byl v klidu

• Citovat
  • Upravit
lucenka
30.8.14 09:18
@Agnesita píše:
Dle mého omyl…pes byl venku, protože se dostal z kotce a přeskočil plot. Takže hned dvě dost vážná pochybení majitele. Dospělého člověka, co zodpovídá za sebe i své psy. Ten spratek by zasloužil nařezat, ale ten útok byla bohužel nedbalost jen a jen majitele psů.

To určitým jedincům zde nevysvětliš. Podle nich pes a majitel vůbec za nic nemohou, bezmezně důvěřují svým dětem, že je nikdy s partou nenapadne žádná blbost atd.

• Citovat
  • Upravit
sissi79
30.8.14 09:35

A bezmezně veřit svému dítěti je špatné?

• Citovat
  • Upravit
lucenka
30.8.14 09:43
@sissi79 píše:
A bezmezně veřit svému dítěti je špatné?
Špatné to není. Jenom pak můžeš být dost nepříjemně překvapená, když vymyslí nějakou blbost. A hodně rodičů na bezmeznou důvěru ve své dítě o něj přišla, nebo si dítě nese následky.
  • Citovat
  • Upravit
32
30.8.14 09:58

Lidi, vy jste komici. Na fotkách těch psů je vidět, že jsou to slaďouši. ani si tu fenku nedokážu představit naštvanou, natož jak trhá dítě.
Kotec je to běžný, nemá tam schovaného masového vraha, takže i zaklapnutí stačí. víte jak jsou jištění služební psi a jak byli jištění psy u pohraničářů? úplně stejný kotce.
a plot má ten pán taky dostatečný. to, že malí bastardi vyskočí na plot a kamením poškodí kotec tak, že pes uteče je jina majitele, to je názor jak víno. tady někdo věří na pohádky, že? nebo v paralelní světy?
A na té důvěřě dětí se musí pracovat a pak si tu důvěru děti zaslouží a jsme si jimi jistí a překvapení nás čeká leda na ježíška. pokud si u svých dětí nejste jistí, znamená to, že si nejste jisté samy sebou, dámy.

psi sa brania útokom, to by měla být hymna a znak hafana k tomu, kam se hrabe lev :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.8.14 10:00
@lucenka píše:
To určitým jedincům zde nevysvětliš. Podle nich pes a majitel vůbec za nic nemohou, bezmezně důvěřují svým dětem, že je nikdy s partou nenapadne žádná blbost atd.

jenže tenhle případ není blbost, ale to už jsme rozebírali včera, takže kdo to nechápe, si to může přečíst znova, nebo tady na nás pouštět hrůzu HAF :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
30.8.14 10:25
@Agnesita píše:
No, tak čekala jsem, že se oženeš Wiki, nemám zas takovou touhu hledat dál. Podle žádných kynologických standardů se u nás psi na bojová plemena nerozřazují, ani v žádném zákoně či předpise to není, ale je to jistý historický vývoj, kdy se tahle plemena pro boj prostě šlechtila.
Ty je bráníš patrně u důvodu, že se v médiích vždy objeví slovo „bojový“, když pes jakéhokoli druhu napadne agresivně člověka. Ale rozhodně se podle mě nedá říct, že „média“ nějak vymývají mozky ohledně příslušnosti psů. Některá u nás chovaná plemena jsou prostě z vývoje té rasy „bojovější“, než jiná a nemusíme si posílat seznamy psů.

Na tomto se shodneme. Děkuji.
Ano, jsou jistá plemena, která byla v dávné minulosti šlechtěna pro boj s jinými zvířaty. Ale určitě sama dobře víš, že to není známkou agrese, protože agresivní jedinci, kteří by napadali okolí a jinou zvěř mimo boj, byli vyřazováni z chovu a utraceni.
Samozřejmě souhlasím s tím, že tyto psy by měl chovat zkušený chovatel a hlavně je nemnožit jako bezPP ( ale to už se dostáváme jinam ).
Ohledně médií - kdyby ona média už x let netloukla lidem do hlavy, že tito psi jsou agresivní a je třeba je vymýtit, bylo by na světě lépe, protože tito lidé, které to ovlivnilo, by si psů na potkání ani nevšimli. Nepřijde mi jako normální reakce, když jde po chodníku maminka s dětmi, babička, či kdokoliv jiný, začít na někoho řvát, ať si tu krvelačnou bestií drží daleko od nich, nebo nejlépe aby ji nechali utratit, že je to strašně nebezpečný pes a kdesi cosi. To už je dle mě vymytý mozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
30.8.14 10:45
@Petr-Klic píše:
Lidi, vy jste komici. Na fotkách těch psů je vidět, že jsou to slaďouši. ani si tu fenku nedokážu představit naštvanou, natož jak trhá dítě.
Kotec je to běžný, nemá tam schovaného masového vraha, takže i zaklapnutí stačí. víte jak jsou jištění služební psi a jak byli jištění psy u pohraničářů? úplně stejný kotce.
a plot má ten pán taky dostatečný. to, že malí bastardi vyskočí na plot a kamením poškodí kotec tak, že pes uteče je jina majitele, to je názor jak víno. tady někdo věří na pohádky, že? nebo v paralelní světy?
A na té důvěřě dětí se musí pracovat a pak si tu důvěru děti zaslouží a jsme si jimi jistí a překvapení nás čeká leda na ježíška. pokud si u svých dětí nejste jistí, znamená to, že si nejste jisté samy sebou, dámy.psi sa brania útokom, to by měla být hymna a znak hafana k tomu, kam se hrabe lev :*

Tohle je z toho všeho nejkomičtější. Přeji dokonalé dítě se 100% předvídatelným chováním, a to nejpozději od 6 let a po celý zbytek života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
30.8.14 10:49
@ZItu píše:
Na tomto se shodneme. Děkuji.
Ano, jsou jistá plemena, která byla v dávné minulosti šlechtěna pro boj s jinými zvířaty. Ale určitě sama dobře víš, že to není známkou agrese, protože agresivní jedinci, kteří by napadali okolí a jinou zvěř mimo boj, byli vyřazováni z chovu a utraceni.
Samozřejmě souhlasím s tím, že tyto psy by měl chovat zkušený chovatel a hlavně je nemnožit jako bezPP ( ale to už se dostáváme jinam ).
Ohledně médií - kdyby ona média už x let netloukla lidem do hlavy, že tito psi jsou agresivní a je třeba je vymýtit, bylo by na světě lépe, protože tito lidé, které to ovlivnilo, by si psů na potkání ani nevšimli. Nepřijde mi jako normální reakce, když jde po chodníku maminka s dětmi, babička, či kdokoliv jiný, začít na někoho řvát, ať si tu krvelačnou bestií drží daleko od nich, nebo nejlépe aby ji nechali utratit, že je to strašně nebezpečný pes a kdesi cosi. To už je dle mě vymytý mozek.

A není to vymytý mozek z faktu, že tyto psy občas chová magor, nebo se kvůli penězům množí bez papíru? Já proti psům nic nemám a pokud nadávám na psí ho_na na chodníku, pokousané dítě či jiný problém, tak nadávám jedině majitelům. Pes za to nemůže, ale ten chlap, co mu psi nejenže otevřeli kotec, ale ještě přeskočili plot, by to měl hodně moc vysvětlit. Oboje je velikánská náhoda, natož dohromady v jednu minutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.8.14 10:52
@Agnesita píše:
Tohle je z toho všeho nejkomičtější. Přeji dokonalé dítě se 100% předvídatelným chováním, a to nejpozději od 6 let a po celý zbytek života.

Tak některé věci, jako že dítě nebude pálit kočky nebo vypichovat zvířatům oči se dá s ohledem na výchovu, kterou mu dávám, předvídat. Výchovný nihilismus je alibistický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
30.8.14 11:01
@Burj Chalifa píše:
Tak některé věci, jako že dítě nebude pálit kočky nebo vypichovat zvířatům oči se dá s ohledem na výchovu, kterou mu dávám, předvídat. Výchovný nihilismus je alibistický.

Nevšimla jsem si, že by ty psy někdo pálil nebo jim vypichoval oči. A nebylo to o výchovném nihilismu, to je trochu absurdní argument. Spratek si teda asi nakonec zasloužil, že ho v šesti letech skoro sežere pes a majitel je chudák, co nemá v pořádku ani kotec, ani plot. Děti asi kotec kamením poškodily, plot…nevím…asi ho sešlapaly, že byl nižší, nebo co, ne? Za chování toho dítěte mohou když už tak rodiče, za psy majitel. Ale ty výkřiky, jak je někomu líto jen psa, to je nechutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný