Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Zdravím několik let bojuji s vážnou psychickou nemoci na kterou beru AD i AP a chodím k psycholožce a psychiatrovi ale nelepší se to spis horsijsem už opravdu zoufalá mám hrozne deprese a myšlenky na to to skončit a už to trvá dlouho
Zažil to tu někdo? me je 24 a nevím jak dal…co pomohlo vám?
Ahoj, to mě moc mrzí, též mám vážné psychické nemoci, beru AD a čtvery AP a i tak je mi taky blbě. Hospitalizace mi teď byla taky doporučena, ale zatím moc nechci, protože jsem byla už 23-krát v nemocnici. Pokud je ti takhle zle, tak je ale určitě hospitalizace na místě. Ale záleží, odkud jsi, kam bys šla… třeba v Bohnicích mi nikdy moc nepomohli. Taky se můžeš stavit hned v krizovém centru - Praha CKI Bohnice, Riaps, Brno Bohunice, Ostrava, fungují nonstop a jsou tam psychiatři a psychologové. Držím palce.
@Anonymní píše:
@Lollitka z Prahy
Tak zkus ten Riaps, nebo CKI Bohnice, můžeš tam přijít kdykoliv, bez objednání, popovídají si s tebou a řeknou, jak to vidí… Já třeba byla se sebevražednými myšlenkami v Riapsu a poslali mě odtamtud do Bohnic. Jinak za mě je to fajn v NÚDZ Klecany, ale tam tě většinou nevezmou hned, mají tam pořadník, ale jsou odborníci. Pak v Praze ještě ušla ÚVN, ale tam se taky čeká většinou… Jinak je VFN Ke Karlovu a Bohnice, to je obojí za mě dost hrůza, ale samozřejmě pokud jsi takhle ve zhoršeném stavu, tak je lepší tam jít, než si něco udělat… Určitě pomoc neodkládej, pak jsou ještě krizové linky, kde tě můžou k pomoci nasměrovat. Držím palce.
@Anonymní píše:
@Lollitka z Prahy
Ahoj, tak jela jsi někam? Jak jsi dopadla? Držím palce.
@Anonymní píše:
Zdravím několik let bojuji s vážnou psychickou nemoci na kterou beru AD i AP a chodím k psycholožce a psychiatrovi ale nelepší se to spis horsijsem už opravdu zoufalá mám hrozne deprese a myšlenky na to to skončit a už to trvá dlouho
Zkusila jste elektrošoky? Bývá to účinné právě u léky nezvládnutých onemocnění. A určitě doporučuji navštívit jiného psychologa i psychiatra, abyste měla nestranný názor, zda je s vámi zacházeno správně. Objednejte se někam co nejdříve, čekací doby jsou teď extrémně dlouhé. Dále klinika v Praze nabízí léčbu depresí infuzemi ketaminu, v zahraničí se to už nějakou dobu používá, ale nevím, jestli to jde dohromady s psychózou. Já Vám ta nemoc začala? Do mě cpali dva roky naprosto nesmyslné množství léků, jen kvůli psychickému zhroucení a po vysazení všeho toho bordelu je mi výrazně lépe.
@Anonymní píše:
Zkusila jste elektrošoky? Bývá to účinné právě u léky nezvládnutých onemocnění. A určitě doporučuji navštívit jiného psychologa i psychiatra, abyste měla nestranný názor, zda je s vámi zacházeno správně. Objednejte se někam co nejdříve, čekací doby jsou teď extrémně dlouhé. Dále klinika v Praze nabízí léčbu depresí infuzemi ketaminu, v zahraničí se to už nějakou dobu používá, ale nevím, jestli to jde dohromady s psychózou. Já Vám ta nemoc začala? Do mě cpali dva roky naprosto nesmyslné množství léků, jen kvůli psychickému zhroucení a po vysazení všeho toho bordelu je mi výrazně lépe.
Já si myslím, že pokud má zakladatelka i psychózu, tak je ketamin kontraindikací, pokud těžké deprese, tak by to šlo. Kromě té Psyon klinky v Praze ho dávají v NÚDZu v Klecanech, kde zkouší i různé jiné metody a mají hodně studií na různé problémy. Já tam třeba kvůli těžké OCD chodila na rTMS (magnetická stimulace mozku). Jinak elektrošoky bych viděla až jako krajnější řešení, pokud zakladatelka ještě nikdy nebyla v nemocnici, tak třeba pomůže nějaký stabilizační pobyt a úprava medikace. Já sama na elektrošokách byla 6-krát (6 sérií v různých letech) a chodila jsem na ně pak i ambulantně a zázrak to taky nebyl, vždy mi to pomohlo na chvilku.
Zdravím několik let bojuji s vážnou psychickou nemoci na kterou beru AD i AP a chodím k psycholožce a psychiatrovi ale nelepší se to spis horsi
jsem už opravdu zoufalá mám hrozne deprese a myšlenky na to to skončit a už to trvá dlouho