Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Neporadím ale k tomu otravování snad jenom to že ti lidé jak jsou na tom špatně tak tu potřebu volat mají a nemohou si pomoci. To zkuste citlivě vysvětlit že máte povinnosti a tak a ať si to píše na papír a pak zavolá jednou. Asi nemůžete od nemocného čekat co od zdravého tak to mějte na paměti ale zase abyste nebyla otrokem někoho.
Omlouvám se za anonym, ale je to o zdravotním stavu cizí osoby. Moje sestřenice, se kterou jsme si dost blízké, byla již poněkolikáté hospitalizovaná v psychiatrické léčebně. Tentokrát byl její stav před hospitalizaci dost špatný. Teď k problému: Za ten týden, co tam je, už mám od ní cca 20 SMS zpráv, úplně nesmyslných, třeba jen jedno slovo. Nespočet telefonických hovorů v úplně jakoukoliv hodinu. Vždycky jí ten telefon vezmu, je mi jí líto, tak si poslechnu ty její výlevy (opět nesmysly). Když jsem telefon nebrala, volala mi z půjčeného, z jiného čísla. Jako, chápu, že není v pořádku, ale už mě to obtěžuje. Aspoň na noc mobil vypnu, ale přes den nemůžu. Teď zas chce přinést do léčebny spoustu věcí, jako např. baterku, alobal, mléko, a další nesmysly. Tak nevím, chtěla jsem tam zavolat, jestli by s tím voláním nemohli něco udělat, omezit jí to třeba jen na určitou dobu denně. A také se zeptat, jak to s ní vlastně vypadá. Ale zase nejsem rodinný příslušník, tak se mnou asi mluvit nebudou. Ona má sice syna, který by to mohl vyřídit, ale tomu je to asi jedno, on je takový zvláštní, ten se angažovat nebude. Tak jestli tu není někdo, kdo tomu rozumí, jestli by mi poradil, co se s tím dá dělat.