Psychicky nemocní - jak se učíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34
25.1.22 18:49
@Lollitka píše:
Díky moc, tak to jsi dobrá a studuješ v Praze na PřF? Já ji taky zvažovala, zejména obor molekulární biologie a biochemie organismů… ale nejde to kombinovaně a já už nemám sílu chodit do školy každý den. A taky už jsem starší… Jinak Elontril jsem taky brala, ale zvláště mi nepomohl.
Díky moc za ty tipy na učení, myšlenkové mapy jsou super, to máš právu, to jsme se učili na jednom kurzu. Jinak ty obrázky jsou dobrý nápad, to zkusím. Protože já si dřív přečetla text a pak jsem ho celý přeříkala nazpaměť, to mi ale přestalo fungovat, tak musím hledat jiné techniky.
Díky a ať se daří ve studiu a nejen v tom.

Jsem v Olomouci na dost podobném oboru, jako je molekulární biologie. Sama jsem myšlenkové mapy nezkusila, zatim se učím na taková témata, kde si to moc neumím představit vypracovat, ale snad budou fungovat 😃. Do toho se mi přidaly problémy s pamětí díky covidu, takže je to fakt boj.
Děkuju! Ať se ti taky daří, určitě si dobře vybereš 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9305
25.1.22 19:33
@je_to_tamta píše:
Jsem v Olomouci na dost podobném oboru, jako je molekulární biologie. Sama jsem myšlenkové mapy nezkusila, zatim se učím na taková témata, kde si to moc neumím představit vypracovat, ale snad budou fungovat 😃. Do toho se mi přidaly problémy s pamětí díky covidu, takže je to fakt boj.
Děkuju! Ať se ti taky daří, určitě si dobře vybereš 🙂

Aha, tak to je daleko… no molekulární biologie je super zajímavá, to by mě právě hrozně bavilo (mám zk z minulosti z biologie a genetiky) jenomže problém je ten, že to na PřF UK nejde kombinovaně. A po Covidu se ti zhoršila paměť? Já ji mám hroznou, co se léčím na psychiatrii, předtím naopak extrémně dobrá. Takže je to zhoršení hrozně moc znát. A u vás je to též denní studium, nebo kombinované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
25.1.22 19:50
@Lollitka píše:
Aha, tak to je daleko… no molekulární biologie je super zajímavá, to by mě právě hrozně bavilo (mám zk z minulosti z biologie a genetiky) jenomže problém je ten, že to na PřF UK nejde kombinovaně. A po Covidu se ti zhoršila paměť? Já ji mám hroznou, co se léčím na psychiatrii, předtím naopak extrémně dobrá. Takže je to zhoršení hrozně moc znát. A u vás je to též denní studium, nebo kombinované?

Jestli to jde kombinovaně, to nevím, já jsem totiž na experimentální biologii (denní), ta by měla mít i více předmětů, než,,molekulára". Ani s brigádou to nejde. Čím se ti ta paměť tak zhoršila? Jestli by mohlo pomoct se vrátit do denního režimu, jako před psychiatrií, ale možná jsi to už zkoušela, na tohle mě moc věcí krom procvičování nenapadá.
S pamětí mám horší dny, kdy si těžko vybavuju i běžně používaná slova, jindy ji mám takovou, jako před covidem. Piracetam ze začátku dost pomáhal, teď už toho moc nenadělá 🙃 budu to nějak řešit na neurologii, snad nějak pomohou, jinak bych se musela vrátit k pexesu 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9305
25.1.22 20:16
@je_to_tamta píše:
Jestli to jde kombinovaně, to nevím, já jsem totiž na experimentální biologii (denní), ta by měla mít i více předmětů, než,,molekulára". Ani s brigádou to nejde. Čím se ti ta paměť tak zhoršila? Jestli by mohlo pomoct se vrátit do denního režimu, jako před psychiatrií, ale možná jsi to už zkoušela, na tohle mě moc věcí krom procvičování nenapadá.
S pamětí mám horší dny, kdy si těžko vybavuju i běžně používaná slova, jindy ji mám takovou, jako před covidem. Piracetam ze začátku dost pomáhal, teď už toho moc nenadělá 🙃 budu to nějak řešit na neurologii, snad nějak pomohou, jinak bych se musela vrátit k pexesu 😂

Aha, takže máte hodně nabitý rozvrh? A jaké třeba máte předměty? Když jsi ve třeťáku, tak jak dáváš bakalářku?
No mně paměť hodně zničily elektrošoky, kterých jsem už měla dost. Lékaři tvrdí, že je to jen na nějaký čas, to zhoršení, ale já tím přišla o tu fotografickou paměť.
Pexeso mi zrovna vůbec nejde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
25.1.22 20:25
@Lollitka píše:
Aha, takže máte hodně nabitý rozvrh? A jaké třeba máte předměty? Když jsi ve třeťáku, tak jak dáváš bakalářku?
No mně paměť hodně zničily elektrošoky, kterých jsem už měla dost. Lékaři tvrdí, že je to jen na nějaký čas, to zhoršení, ale já tím přišla o tu fotografickou paměť.
Pexeso mi zrovna vůbec nejde :think:

Kvůli bakalářce a hlavně 4 předmětům z druháku budu muset prodlužovat. Lákavé předměty jsou určitě genetika, mikrobiologie, molekulární biologie, experimentální metody chemie a experimentální biologie. Méně lákavými je matematika, fyzika, optická fyzika, anorganická chemie, metody klinické biochemie. Hlavní náplní studia jsou laboratorní cvičení, kde máme skvělé vybavení, automatické pipety apod. Kolikrát nás i vezmou do laboratoří, kde pracují nebo do fytotronu, aby nám ukázali, jak to v praxi vlastně vypadá. Těch předmětů je dost, nejvíc jsem měla asi 13, normálně mám 6 zkoušek, jinak malé testy a seminárky.
To bohužel nevím, jak poradit ☹️️ sama si do budoucna plánuju vrtat se ve studiích o paměti, teď na to není moc času. Určitě tam fotografická paměť ještě někde bude, nebo věci hooodne zjednodušuj a hlavně kresli, to se dost podceňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9305
26.1.22 14:22
@je_to_tamta píše:
Kvůli bakalářce a hlavně 4 předmětům z druháku budu muset prodlužovat. Lákavé předměty jsou určitě genetika, mikrobiologie, molekulární biologie, experimentální metody chemie a experimentální biologie. Méně lákavými je matematika, fyzika, optická fyzika, anorganická chemie, metody klinické biochemie. Hlavní náplní studia jsou laboratorní cvičení, kde máme skvělé vybavení, automatické pipety apod. Kolikrát nás i vezmou do laboratoří, kde pracují nebo do fytotronu, aby nám ukázali, jak to v praxi vlastně vypadá. Těch předmětů je dost, nejvíc jsem měla asi 13, normálně mám 6 zkoušek, jinak malé testy a seminárky.
To bohužel nevím, jak poradit ☹️️ sama si do budoucna plánuju vrtat se ve studiích o paměti, teď na to není moc času. Určitě tam fotografická paměť ještě někde bude, nebo věci hooodne zjednodušuj a hlavně kresli, to se dost podceňuje.

Ahoj, já už včera ve 20 h vytuhla a dnes jsem byla na rTMS (magnetická stimulace mozku). Tak to máte zajímavé předměty, mě bavila i ta matematika, z té jsem maturovala, ale teď bych už nic nespočítala… fyzika už mě tolik nebavila… Ty jo 6 zkoušek je docela dost, já právě mám stres, že jak je těch zkoušek hodně, že bych to ani nestíhala…Právě, že ta fotografická paměť je úplně vymazaná… ale kreslit si asi budu. Takhle jsem třeba výtvarně ztvárnila na gymplu básnické sbírky Jaroslava Seiferta a některé vím dodnes. Tak ti moc držím palce ve studiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.22 06:18
@Lollitka píše:
Díky moc. Já právě hrozně dlouho nic nečetla, ani časopis a teď s učebnicemi ze SŠ válčím. To jsi dobrá, že jsi dala 2 VŠ. Já bych studovat i potřebovala, kvůli nějaké normální profesi, gympl je mi na nic. A jak ti lezlo učení do hlavy, jestli se můžu zeptat?

Celkem dobře, měla jsem načteno…ale bohužel byl problém se to všechno nadrtit- dostat se k tomu a soustředit se na to. Pak už to šlo samo. Nejhorší byla ta koncentrace. Já trpěla!!!

• Citovat
  • Upravit
2579
27.1.22 21:29
@Lollitka píše:
Ahoj, díky moc. To tě tedy obdivuji, že jsi to s depresemi vše dala. Já na červený diplom měla najeto na minulé VŠ, ale teď se spokojím asi s čímkoliv, hlavně to udělat. Nesmím na sebe klást takové nároky. A s léky je ti tedy lépe? To mě mrzí, že ses tak dlouho trápila.

jj, je mi mnohem líp, jen na mě každý lék měl jiný vedlejší účinek, užívám teď už třetí antidepresiva… není to úplně 100% účinek, že by najednou svět byl růžový a všechno bylo v pohodě, ale depresemi skoro netrpím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze