Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak snáší vaše děti, pokud tu někdo má, poznámky svých spolužáků? Jak podpořit morálně dceru v sekundě ( 7 třída),která je v tomto směru „zaostalejší“? Mám jí psát omluvenky, pokud budou chodit na tělocvik plavat?
Příspěvek upraven 21.05.21 v 19:45
No a děti se jí posmívají? Má s tím problém? Nebo je to jen tvá domněnka?
Pusť jí Ally McBealovou, ukaž jí, že na tohle dospělé dětské tělo zabral Indiana Jones, takže dobrý ![]()
Jak může někoho napadnout, že nebude posílat dítě na plavání, protože má malá prsa ![]()
@madyb A jak bys, prosím tě, ty omluvenky zdůvodňovala, kdyby chodili plavat častěji? ![]()
Omluvte mou dceru z hodiny plavání, protože má malá prsa… ![]()
@madyb píše:
@mamina89
Poznámky kluků jí určitě na sebevědomí nepřidají.
A co teprve poznámky, které kluci hází na vyvinuté holky.
Z tělocviku bych jí neomlouvala, to v ní jen prohloubí pocit „nedostatečnosti“.
@madyb A proč by neměla chodit plavat? Aby holky neviděly, že nemá chlupy, nebo co by objevily? Spíš jí podpoř v seběvědomí, je určitě štíhlá pěkná holka a její spolužacky jsou často oplácané buchty.
Já na tom byla podobně, samozřejmě jsem si všimla, že nemám prsa ani menzes, ale holky se mi nesmály. Ale nechtěla jsem nosit obtažená trička. Tenkrát frčely velký prsa a seriál Pobřežní hlídka, takže jsem si nějak myslela, že obří prsa jsou normální. Divili jsem se klukům, co si vodily za ruce holky s plochým hrudníkem a všem koukala na prsa
Takže spíš vysvětlovat, než psát nesmyslné omluveky.
A nenazývej to zaostalostí ![]()
@zrcadlo
Z principu jí psát omluvenky nechci, ale chápu jí, taky jsem si tím prošla.
@madyb píše:
Hodně drobná, dětská, samá ruka samá noha, prsa žádný.
Normálně.. Ne všichni jsou prostě vyvinuti.. Ukazují slavné osobnosti, které nevypadají jako ženy.. To prostě tak bývá.. Co myslíš, že dosáhnes omlouvanim z hodin? ![]()
Nebylo mysleno spis omluvenka na plavani z duvodu fiktivni menstruace, kterou uz ve tride csechny maji, krome dcery zakladatelky?
u nas ve tride - je to 30 let… - to holky teda fest sledovaly, ktera jeste ne.
@madyb píše:
@zrcadlo
Z principu jí psát omluvenky nechci, ale chápu jí, taky jsem si tím prošla.
A ty bys radši měla mámu, která by z komára dělala velblouda a schovávala tě před světem, dokud z tebe nebude ženská… nebo mámu, která tě podpoří, s nadhledem ti ukáže, proč mít ráda sama sebe?
Já dostala menses jako poslední z 18 holek ve třídě, rok před tanečníma jsem byla o hlavu menší než naprostá většina holek. No a co? Užila jsem si dětství, nemusela jsem ještě ve třinácti na táboře řešit vložky v kufru apod., bylo to fajn.