Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Na čele se mi ze sluníčka dělají takové jakoby puchýřky. Mám jich tam pár, ale když zaschnou a já si je sloupnu, tak se mi na tom samém místě udělají znovu. Už to mám takhle od loňského léta a jsou tam pořád. Nějak jsem to neřešila, ale teď se mi udělaly další. Tak jsem z toho celkem vyplašená, abych za chvíli neměla osypané celé čelo. Nevíte co to je a zda s tím zajít na kosmetiku či na kožní? Děkuji
Hlasuju pro kožní. Jinak bych zkusila tekutý pudr, ten by to měl vysušit (to je můj univerzální puchýřkový pomocník - mám alergii).
Dík za radu, holky, ale ono mi to uschne, já sloupnu stroupek a druhý den to tam mám znova. Nemůže to být třeba infekční? Ale dělá se mi to, když jsem na sluníčku, tak nevím… ![]()
Není to náhodou alergie na slunce? Může se to chladit studeným jogurtem nebo potírat černým čajem, který by měl zklidňovat
Existují i přímo krémy na opalování určené přímo pro lidi se sluneční vyrážkou. Ale k doktorovi si zajdi, protože na dálku se diagnóza dělat nedá, může se jednat například i o potravinovou alergii.
@Dominika83 píše:
Dík za radu, holky, ale ono mi to uschne,já sloupnu stroupek a druhý den to tam mám znova. Nemůže to být třeba infekční? Ale dělá se mi to, když jsem na sluníčku, tak nevím…