Puding-9.mes.mimčo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
janibubi
28.11.10 18:21

Puding-9.mes.mimčo

Ahojky,
malou kojim,druhe mleko mi zadne nechce vyzkousela sem vse,ted mame od Hippu.Kase mi sni nanejvis 0,75ml.Tak me napadlo aspon ji uvarit puding,ale nevim jak,kdyz na mleku je napsano,ze se nedava do horke vody a nevim jestli se muze varit(Hipp)…
A normalni by asi jeste nemela …mate s tim nekdo zkusenost? Diky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2845
28.11.10 18:28

Normální do pudinku klidně může , mslím že pudink z UM by byl dost nechutnej :mrgreen:
Ne , opravdu , ptala jsem se dětské dr…když jí dáváš jogurt (což už se stejně v tomhle věku dává) , tak jí to kravské stejně dáváš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
28.11.10 18:31

Takze uvareny kravske klidne muze? Ja myslela,ze nemuze ani uvareny…
Ja bydlim v cizine a tchyne porad,ze mam male dat kravske a nebo kozi,kdyz nechce jine a ja se bala.Driv to mimcam davali porad,ale ted se to zase nema…nechci ji ublizit,ale zase mliko potrebuje a nemuzu ji davat 5krat denne jogurt :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
24798
28.11.10 18:33

Jenže jogurt je zakysaný, tam jsou ty bílkoviny jiné než v normálním mlíku… Já bych jí ho nedala.
A navíc pudink je jen kukuřičký škrob, malá by z toho měla akorát zaplácnuté břicho.
Mlíko na vaření do jídla až tak od roku…
Ale každý má jiný názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.11.10 18:43
Pipet píše:
Jenže jogurt je zakysaný, tam jsou ty bílkoviny jiné než v normálním mlíku… Já bych jí ho nedala.
A navíc pudink je jen kukuřičký škrob, malá by z toho měla akorát zaplácnuté břicho.
Ale každý má jiný názor :nevim:

Mám stejný názor. V jogurtu je ta bílkovina líp stravitelná, v takové formě, že z hlediska ABKM není takové riziko. A taky mi na pudingu nepřijde nic moc hodnotnýho pro tak malé dítě. Kravské mléko se na vaření doporučuje až po 1.roce :nevim: .

Vím, že některé maminky ho dávají dřív, je to jejich věc (a jejich dětí). Já dávám radši víc jogurtu, občas kupovaný mléčný dezert pro děti od 8m (myslím od Hami) a kojím 3× denně (teda spíš nočně :lol: ). Kaši má večer, ale sní cca 150ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
28.11.10 19:16
Pipet píše:

I já mám tento názor :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.11.10 19:25
Pipet píše:

Souhlasím, mléko na vaření nejdříve od roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
28.11.10 19:32

Ja jen se snazim do ni dostat denni davku mlika,kdyz mi mliko nechce.Nechci ji jen zaplacnout brisko.

• Citovat
  • Upravit
15674
28.11.10 19:35
janibubi píše:
Ja jen se snazim do ni dostat denni davku mlika,kdyz mi mliko nechce.Nechci ji jen zaplacnout brisko.

A co sýry? Myslím typu lučina, žervé.. Určitě bych nedávala taveňáky (třeba Kiri), protože třeba vápník z nich si dítě moc nevezme, jak tam jsou ty tavící soli. :nevim:

A kolik ti sní té kaše? 0,75ml??? To je malá kávová lžička..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
28.11.10 19:43
janibubi píše:
Ahojky,
malou kojim,druhe mleko mi zadne nechce vyzkousela sem vse,ted mame od Hippu.Kase mi sni nanejvis 0,75ml.Tak me napadlo aspon ji uvarit puding,ale nevim jak,kdyz na mleku je napsano,ze se nedava do horke vody a nevim jestli se muze varit(Hipp)…
A normalni by asi jeste nemela …mate s tim nekdo zkusenost? Diky :kytka:

neboj,ona začne pít UM.Já to malýmu zkoušela dávat od 6m a nic,pak jsem byla na operaci(před měsícem) a i když jsem musela odsávat tak se sám odstavil.Po příchodu z nemocnice si dal mateřské ještě dvakrát,ale pak už ne.Nebylo a asi jak jsem se dočetla změnilo i svou chut.14 dní nepil žádné mlíko a ted?asi 2 týdny pije sunar 2×denně po 250ml.jo a od 9 m mu dělam občas klasiku pudink,jí tvarohy,jogurta,pribináčky.Asi nás jednou sežere jako otesánek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
28.11.10 19:47
hkac píše:
janibubi píše:

A co sýry? Myslím typu lučina, žervé.. Určitě bych nedávala taveňáky (třeba Kiri), protože třeba vápník z nich si dítě moc nevezme, jak tam jsou ty tavící soli. :nevim:

A kolik ti sní té kaše? 0,75ml??? To je malá kávová lžička..

sem vul uz mi ta chorvactina leze na mozek myslela sem 75ml,ale to je malo ani ne jeden jogurt.

Jinak nejhorsi je ,ze mi nechce mliko a ani flasku.

• Citovat
  • Upravit
9454
28.11.10 19:55

ja delala cca od 10 mesicu normalne z mlika bramborovou kasu i puding…predtim sem delala z UM a bylo to taky dobry :nevim: sak to vyzkousej a uvidis :wink: s tim UM jde o to ze tam jsou probiotika vetsinou a ty se varem znici…ale co uz no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.11.10 19:57

A ty chceš odstavit? Hmhm, ochucená mlíka už jsi asi zkoušela…
No napadá mě jedině ten pudink uvařit ve vodě a na talířku do něj metličkou zamíchat příslušné množství UM. Dělala jsem tak kaše, pudink jsem nezkoušela.
Kdybys ho z toho UM uvařila, tak tím vařením vlastně zničíš hodně tech látek, kvůli kterým se to mlíko dává, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
28.11.10 20:05

Můžu prosím dotaz? Tím pudingem se rozumí klasický puding v pytlíku např.Dr Oetker nabo jak se to píše? Nebo je to nějaký jiný spešl? A to žervé nebo lučinu asi jenom pro děti se zuby, že? Nebo nepředpokládám, že to dostávají samotné, ale na pečivu a to musí nějak ukousat…
Zakladatelko- spousta maminek v tomhle věku puding dělá, spousta ne. Spousta na vaření dává kravské mléko, spousta ne. Stejně tak je to s ovocnými jogurty a s plno dalšíma potravinama. Výběr je na tobě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
28.11.10 20:14

ahoj, já už sem tam dávám i puding vařený z plnotučnýho mlíka s piškotama a malýmu moc chutná, ale opravdu sem tam, na pravidelný vaření mi připadá ještě malej. Zkus koupit banánovej sunar, třeba bude chutnat. Nebo mě ještě napadá vyzkoušet krabičku třeba od nestlé mlíčko s kaší, náš mladej se po tom může utlouct a přitom kaše mi nejí.

A jaký máte zkušenosti s jogurtama? Zkoušela jsi nějaký?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko