Vyjídá nejdřív dobré kousky

43029
26.11.10 06:56

Vyjídá nejdřív dobré kousky

Když mladej dostane talíř s brambory a květákem (mrkví…), nejdřív vyzobe to lepší a pak sní půlku brambor.

Jak to ošetřit? Nandavat to třeba na 3×?
A kdy ho to asi tak přejde?

dííík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1703
26.11.10 06:58

Třeba nikdy, já to dělám dodnes :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30303
26.11.10 07:20

Já u některých jídel to taky tahle jím. Základ je, že to sní s chutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
26.11.10 08:04

Asi nikdy.já to dělám taky.buď ráda,že ti jí.u nás je teď boj s jídlem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
26.11.10 08:27

Já to taky tak dělám doteď. Proč bych se cpala tím míň dobrým a na to dobré pak už třeba neměla hlad? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
26.11.10 08:33

tak nazev diskuse mne pobavil pac muj chlap kterymu bylo 40 to dela dodnes :lol:

• Citovat
  • Upravit
21897
26.11.10 08:39

Chudak Pudla,tohle asi nechtela slyset :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
26.11.10 08:44

Nejspíš nikdy… nebo až si to rozumově zdůvodní. Moje tříapůlletá dcera to dělá dodnes… a ví, že „to lepší“ dostane přidáno, až sní i to ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
26.11.10 08:52

U nás je to dodnes,má 3,5r.Nejdřív sní to,co jí chutná,pak se podloube v ostatním a nakonec se zeptá,jestli nebude mít hlad :cert: :mrgreen:
Ale nejhorší je,že jednou s chutí vyjí třeba kuře nebo řízek,podruhé se toho netkne a slupne přílohu a v mase se ponimrá :think: (se nezavděčíme,no :mrgreen: )

Jinak manžel to dělá naopak,nejdřív sní to horší a nakonec si nechává to nejlepší (pokud teda nejíme omáčku) a nemůžu ho naučit,aby jedl všechno naráz.Kde to má pak to děcko brát,že :think: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
26.11.10 10:07
Pudloslava píše:
Když mladej dostane talíř s brambory a květákem (mrkví…), nejdřív vyzobe to lepší a pak sní půlku brambor.

S dovolením, o čem je tato diskuse?????!!!!
Jakože dítě sní nejdřív mrkev 8-o , nedejbože květák 8-o 8-o 8-o 8-o 8-o a ještě ke všemu sní i ten brambor?
Takže jinak: jak to udělat, aby dítě nevyjedlo VŽDY JENOM BRAMBOR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
26.11.10 10:45

Taky nechápu, proč je tak nutné tohle řešit :nevim:

Vždyť o nic nejde, ne? Nají se, zeleninu sní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.11.10 11:20

Jsem si jednou dovolila dát malé k večeři JEN bramborovou kaši… Ozvala se velmi vyčítavým hláskem - Maminkooo, a de je žížeček??? :mrgreen:

Já to dělám taky.
Jak už tu někdo psal, někdy Majda zbaští maso a zbytek nechce, někdy naopak, někdy sní všechno, někdy nic. Moc bych to neřešila=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
26.11.10 11:34

Máme to jako Pipet,řízek,karbanátek atd zmizí bleskovou rychlostí a brambory zůstavají.Dojí to později i s přidaným masem.Je masový :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.11.10 13:11

Tak já si nejsem jistá, zda je dcery vyjídání motivováno chutí. Vypozorovala jsem , že vybírá vždy to vizuálně nejzajímavější..Někdy jsou to fazolkové lusky, někdy listy špenátu, někdy mrkev. To co je nejbarevnější či má jiný tvar než to ostatní..
Ale to mě netrápí, páč nakonec sní naprosto všechno.jen si s tím vlastně hraje.
Ale chleba se šunkou to je jiná..Z pěti kostiček chleba se šunkou sní 5 šunek a čeká až tam přistanou další..Takže tady je motivace jasná :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
26.11.10 13:16
Pipet píše:
Jsem si jednou dovolila dát malé k večeři JEN bramborovou kaši… Ozvala se velmi vyčítavým hláskem - Maminkooo, a de je žížeček??? :mrgreen:
Já to dělám taky.
Jak už tu někdo psal, někdy Majda zbaští maso a zbytek nechce, někdy naopak, někdy sní všechno, někdy nic. Moc bych to neřešila=)

Jojo, taky míváme debatu o chybějících „žížečkách“, případně „masénku“ (ten hanácký výraz chytla ve školce :mrgreen: )…

Já to ale řeším… asi proto, že moje dítě by jinak opravdu bylo schopné nejíst nic kromě masa. Takže u nás se dávají malé porce, ale sníst se musí všechno. Pokud ne, není odpoledne žádná sladkost. Zatím to zabírá, uvidíme, jak dlouho :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí