Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoojky
mam dotaz, když jsem nastupovala do prace pujcovala jsem si zdravotni kartu od me obvodacky pro doktora ke kteremu jsem sla na prohlidku ale pak jsem se stehovala a nekam jsem ji zalozila, k doktorce jsem od ty doby nesla tak sem ji nehledala ale zitra se chystam -kartu mam, tak se chci zeptat myslite ze kdyz jsem tam nekde 3 roky tu kartu nemela ze me nevyradily? a nebude sestricka nadavat?
radsi se ptam at vim co me ceka ![]()
No, to vím. Jsem zvědavá, kdo ti. co odpoví. Snad tě nevyřadily, uvidíš až tam půjdeš.-
![]()
Jestli bude sestřička nadávat, to nevíme
. Zdravotní karta je doktorky, takže řeči mít klidně může
.
Se divím, že ti tu kartu vůbec půjčovali, že ti neudělali výpis? Ale kdyby jí tak strašně postrádali, asi by ti napsali. Nicméně možná tě vyřadili. Třeba mysleli, žes jí už zanesla jinam.
@Aladina Ona jí má doma třiroky, to to ještě šlo. Výpis opět dělají od loňska. Nevěděla bych to, ale měnila jsem doktora a byly s tím strašné obstrukce ![]()
@Amys - já nevím. Ale třeba když jsem se před 8mi lety stěhovala, tak mi žádný dr nedal kartu do ruky. Dostala jsem buď výpis nebo jsem musela sdělit adresu a karta byla poslána poštou. Ale už je to dlouho, možná se mi to plete.
@Aladina Ne, neplete. Jeden čas posílali poštou celou kartu a nebo ti ji dali do ruky a ty sis ji normálně odnesla. Ale předtím a teď se posílal jen výpis a nový doktor už do ruky kartu nedostane, protože ten původní doktor musí tu kartu snad pět let skladovat kvůli kontrolám. To mi říkala doktorka právě minulý rok ![]()
mě se stalo to samé, taky jsem nebyla přes 3 roky u doktora a když jsem si tam pak přišla pro kartu, byla skartovaná
![]()
Neboj, nevyřadili tě. Mají za tebe penízky
Manžel minulý rok vracel doktorovi kartu kartu taky po pár letech a nedělo se nic. Ale zase musím říct, že v té ordinaci je přístup sestřičky i doktora mírně řečeno laxní.
Holky, před měsícem jsem se nastěhovala k novému obvoďákovi a ten mi řekl, že se někdy mám zastavit u své bývalé obvoďačky a vyzvednout si kartu. Je neuvěřitelné, kolik pravidel na totéž má naše zdravotnictví.
Navíc, moje karta není obvoďačky, nebo jo, ale musí mi jí klidně i celou okopírovat. Ta data jsou totiž moje, už na to byl i soud, mám právo znát VŠECHNO co v ní je.
No uvidim zitra snad to nebude tak hrozny
nechtela bych schanet jeste novou doktorku je to celkem akutni… ![]()
@RadkaCh píše:
@arawjak ti může někdo skartovat zdravotní kartu?
hele mě ji taky v první práci někam zašantročili ![]()
Me se zase stalo, ze se u doktorky moje karta ztratila a nemuze ji najit. v lednu jsem mela mit tetanovku, ale protoze kartu najit nemuze, tak me ani nenaockovala..co delat v tomhle pripade, kdyz je doktorka (jeji sestra) bordelarka?
@julie74 píše:
Holky, před měsícem jsem se nastěhovala k novému obvoďákovi a ten mi řekl, že se někdy mám zastavit u své bývalé obvoďačky a vyzvednout si kartu. Je neuvěřitelné, kolik pravidel na totéž má naše zdravotnictví.![]()
Navíc, moje karta není obvoďačky, nebo jo, ale musí mi jí klidně i celou okopírovat. Ta data jsou totiž moje, už na to byl i soud, mám právo znát VŠECHNO co v ní je.
Okopiruje ti to, ale ty to zacvakas.
Dost mne ten system stve. Chodila jsem 13 let k dr., pak jsme se odstehovali do zahranici a ja uz trictvrte roku urguju vypis. Vypis ze 13ti let
Vypisy jsou k nicemu, navic ze mne nic nemaji, protoze uz neplatim ZP..karta tam bude lezet a pak ji skartujou. Super system fakt ![]()
Takze ja bych naopak jasala, ze svoji kartu mam v ruce a pred predanim lekari bych si ji okopirovala.