Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Vrátit. Ale ja jsem děsně otravná, bych je otravovala každý týden. Ne jednou za rok
Já bych jim normálně slušně napsala. Ale nehádala bych se.. Spíš jen pro zajímavost, jak se k tomu postaví. Je to jejich ostuda, ty se ostýchat nemusíš.
Bože můj, takový trapáky nesnáším!! ![]()
Vrátit bych je nechtěla, řekla bych si rovnou třeba o tisícovku…
Přesně jak píše lachtanice, doopravdy mohli zapomenout, takže se připomenout častěji.
Nikdy nepůjčůj nic, u čeho by tě hodně mrzelo, že o to přijdeš.
Nechala bych to plavat a dala jim vědět, že jsi ráda, že tě tato zkušenost stála jenom tašku oblečků, neb to bylo naposledy, cos jim co kdy půjčila. No a nebo je můžeš bombardovat co pár dní maily a telefonáty, dokud jim nevytečou nervy a nakonec ti to nevrátí. V obou případech asi přijdeš o dobré vztahy (což jaksi začalo jejich vinou), ale druhý případ tě bude stát výrazně více energie. Že mě by hamba fackovala, nijak nesouvisí s tím, že někteří lidé na tohle morál mají.
@Anonymní píše:
Holky, potřebuju znát váš názor! Manžel má jedny známé, kteří nás poprosili, jestli bychom jim nepůjčili nějaké oblečky na miminko. Stalo se to před dvěma lety. Argumentovali tím, že je covid a že se nikde oblečení na miminko nedá sehnat. No myslela jsem si o tom své, vzhledem k tomu, že já jsem si oblečky bezproblémů objednávala a zboží na děti k dispozici bylo. Půjčila jsem jim jednu tašku s tím, že ještě plánujeme další děťátko, takže věci chceme vrátit. Po roce jsem je kontaktovala, jestli by nám je už nevrátili, že švagrová čeká miminko. Odepsali, že nám je vrátí. Bohužel se tak nestalo. Asi za půl roku jsem je potkala, omlouvali se, že oblečky ještě nestihli vrátit. Tak jsem jim řekla, že už se malé narodilo a že už mu oblečky nebudou. No nicméně oblečení stále nemáme. Partner nechce, abych to už řešila a věci jim nechala, ale jde mi o princip!!! Nejsou to žádní chudáci, naopak… Co myslíte? Mám to nechat plavat, nebo jim mám zase napsat???
Díky
Tak to asi pochopili tak, ze uz to obleceni nepotrebujete. Ja bych se zkusila domluvit konkretneji. ‘Pristi nedeli pujdeme kolem vas, muzeme se stavit pro ty oblecky?’
Takové lidi nesnáším a jen z principu bych to chtěla vrátit. Ale měla bys je uhánět častěji a případně návrh - budu mít cestu kolem, stavím se pro to oblečení. Můj chlap je takový, že nechce pořád otravovat, ale zase mu plno lidí nevrátilo věci a stále jim to zazlívá. Přitom podle mě měl být vyloženě otravný, když o ty věci nebo peníze stojí. Někteří asi čekají, až se to promlčí. ![]()
Já bych se na to z lenosti vykašlala, ale měli by to u mě schovaný jak ve švýcarský bance. A protože neumím držet hubu, tak bych jim to nezapomněla při vhodných příležitostech zopakovat, ideálně před ostatními, aby měli ostudu. Není to postup, který bych komukoli doporučila, ale takhle by to dopadlo u nás
a nejsem na to nijak hrdá.
Co doporučit tobě, nevím, nejspíš se na to vybodnout a mít klid a už jim nikdy nic nepujcit.
No já bych je teda zaurgovala znovu…že potřebuji ty věci vrátit a že prosím třeba do týdne ať mi je doručí…to je drzost tohle, to není možný…a máš poučení propříště…já bych jim je teda vůbec nepůjčila, protože výmluvy na covid jsou trapné…
@Pruhovaný_mýval píše:
Já bych se na to z lenosti vykašlala, ale měli by to u mě schovaný jak ve švýcarský bance. A protože neumím držet hubu, tak bych jim to nezapomněla při vhodných příležitostech zopakovat, ideálně před ostatními, aby měli ostudu. Není to postup, který bych komukoli doporučila, ale takhle by to dopadlo u nása nejsem na to nijak hrdá.Co doporučit tobě, nevím, nejspíš se na to vybodnout a mít klid a už jim nikdy nic nepujcit.
@Anonymní píše:
Holky, potřebuju znát váš názor! Manžel má jedny známé, kteří nás poprosili, jestli bychom jim nepůjčili nějaké oblečky na miminko. Stalo se to před dvěma lety. Argumentovali tím, že je covid a že se nikde oblečení na miminko nedá sehnat. No myslela jsem si o tom své, vzhledem k tomu, že já jsem si oblečky bezproblémů objednávala a zboží na děti k dispozici bylo. Půjčila jsem jim jednu tašku s tím, že ještě plánujeme další děťátko, takže věci chceme vrátit. Po roce jsem je kontaktovala, jestli by nám je už nevrátili, že švagrová čeká miminko. Odepsali, že nám je vrátí. Bohužel se tak nestalo. Asi za půl roku jsem je potkala, omlouvali se, že oblečky ještě nestihli vrátit. Tak jsem jim řekla, že už se malé narodilo a že už mu oblečky nebudou. No nicméně oblečení stále nemáme. Partner nechce, abych to už řešila a věci jim nechala, ale jde mi o princip!!! Nejsou to žádní chudáci, naopak… Co myslíte? Mám to nechat plavat, nebo jim mám zase napsat???
Díky
No ja tedy pujdu proti proudu ale jete hadriky po mimcach bych nazpet nechtela, vzdyt to vase uz by to melo jako treti, ne?
Já bych je sikanovala, aby to vrátili
třeba bych jim napsala, že pozitri zrovna půjdu v 15 hodin kolem a vezmu si to, ať mi to nachystaji
a pozítří ráno bych se připomněla, ze už se blizim
už jsem sikanovala podobne jednoho typka, co si u nas pro změnu něco schoval, a neměl se k tomu, aby si to odvezl
úspěšně, odvezeno
![]()
Díky