Půjčka 20 tisíc na RD

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
205
3.3.14 22:27

Zkušenosti nemám, ale je lepší si nepůjčovat. Pokud lze situaci vyřešit jinak, třeba přehodnotit nároky a uskromnit se, je to lepší než si půjčovat, natož během RD. Vím z okolí, že někteří lidé nechtějí slyšet o jiné cestě než je půjčka, ale pak už se z toho nemohou vymotat.

Ono je lepší jít na RD a mít na knížce alespoň 50 tisíc, jako rezervu k rodičovskému příspěvku, než si pak půjčovat.

Myslím, že jestli si potřebuješ 20 000 Kč půjčit, nejsi schopná to během roku splatit.

• načítám...
404
3.3.14 22:32

@sabkaj Takovou půjčku ti při tvých příjmech dá leda tak lichvář. A věz, že pokud na to přistoupíš, tak teprve potom začne pořádný rodeo.

Příspěvek upraven 03.03.14 v 22:38

• načítám...
195
3.3.14 22:37

To si chceš půjčit na jídlo? nebo na co konkrétně? Asi bych poprosila rodiče, babičky. Myslim že pokud si ve špatné finanční situaci tak to na tobě každý pozná..

• načítám...
Nejhodnější
3.3.14 22:44
@MarieOVMUC píše:
Z jine diskuze:
sabkaj
Povídálka 41 příspěvků 24.02.14 18:32

To doufam..na nic vic nemam narok :/ tak aspon tohle mi muzou dat…mam pry moc penez…7600 mam a najem je 7000 :(

omg, hodne stesti se splacenim pujcky…

Hm tak to je sebevrazda. Ty lidi asi fakt nemysli  :roll:

• Upravit
205
3.3.14 23:05

Jedna známá (42 let) má 14-ti letého syna. Nemá žádnou pořádnou práci, pokud pracovala, tak na černo v baru. Měla byt, ten prodala, nastěhovala se k novému příteli, peníze utratila. Nemá teď nic, žije ze sociálních dávek, ale má auto na leasing, aby mohla dojíždět za prací, kdyby nějakou sehnala, platí si internet, bydlí v pronájmu 2+1 za velké peníze. Když se jí naskytne práce, tak je to za málo peněz a v porovnání s dávkami, které dostává, se jí to nevyplatí, měla by jen o 2 tisíce víc… Podotýkám, že má dokončenou jen ZŠ, protože se nechala ve 3.ročníku vyhodit ze zdrávky. Školu si „nemůže“ dodělat, protože nemá práci. Syn teď pojede do Paříže na 3dny se školou, částku 6500Kč si na to půjčí. Veškeré dobře míněné rady jsou marné. Na všechno je odpověď: TO NEJDE. Uskromnit se a jít bydlet k rodičům (na určitou dobu), to nechce, neměla by svůj klid.
Zdánlivě to s tím tématem nesouvisí, ale podstata je nejspíš stejná. Někteří se prostě nechtějí uskromnit a žijí si na vysoké noze. Bludný kruh.

• načítám...
53
4.3.14 08:02

@Gina108 opravdu me udivuje jak jsou někteří lidé hloupý :D máš zkušenost? ne tak nevim co jsem píšeš!

• načítám...
53
4.3.14 08:05

@chozin 20000kč aby jsem přežila do dubna…v dubnu už peníze budou normalka..ale březen je špatný, zrovna mi zkrouhli rodičák :( příspěvek na bdlení mi dají až v květnu :( a nic víc nedostanu…v dubnu uz bude peněz dost :)

• načítám...
Nejhodnější
4.3.14 08:06
@sabkaj píše:
@Gina108 opravdu me udivuje jak jsou někteří lidé hloupý :D máš zkušenost? ne tak nevim co jsem píšeš!

Taky me udivuje jak jsi hloupa… Ve tvoji situaci si brat jeste pujcku… No ale kdo chce kam… :roll:

• Upravit
53
4.3.14 08:06

@MarieOVMUC takovýhle kecy si nech! :D když nic nevíš..já se ptala úplně na něco jiného, nee na to jak si chytrá!

• načítám...
53
4.3.14 08:10

@Nejhodnější další chytrá! :D já se vás neptala na vaše názory..chci vidět, jak ty jsi si všechno koupila, nemas nic na splátky ani žádnou hypotéku.. prostě měsíc únor byl špatnej na výdělky a mě do toho zkrouhli rodičák! ale nechci vědt tvůj názor! pořádně si přečti na co se ptám :evil:

• načítám...
53
4.3.14 08:11

@Gallianka bohužel,dítě jsem nechtěla, rodinu nemám! a žádnou knížku mě nikdo nikdy nenaspořil…

• načítám...
53
4.3.14 08:13

@LadyLama ano,aby jsme ubec do dubna přežili..rodinu nemam..ani kamarady ne..a ty znami opravdu nemaji 20000kc navic

• načítám...
53
4.3.14 08:14

@Gallianka tak to ubec nevim co to sem píšeš..vůbec mě to nezajímá!

• načítám...
Nejhodnější
4.3.14 08:14
@sabkaj píše:
@Nejhodnější další chytrá! :D já se vás neptala na vaše názory..chci vidět, jak ty jsi si všechno koupila, nemas nic na splátky ani žádnou hypotéku.. prostě měsíc únor byl špatnej na výdělky a mě do toho zkrouhli rodičák! ale nechci vědt tvůj názor! pořádně si přečti na co se ptám :evil:

Ne na splatky nic nemam!!! Nejsem debil, abych kupovala na splatky, kdyz na to nemam a pak shanela pujcku, abych mela na zaplaceni! :roll:

Dobre tak k dotazu : 20 tacu ti se skrouhlym rodicakem nedaji ani lichvari :jazyk: A je to jen a jen dobre!

• Upravit
53
4.3.14 08:15

@Nejhodnější v mé situaci? že o ní víš hodně..

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel