Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Muzes vyhlasit osobni bankrot. Ale to trva nez se to vyresi. To jste meli zacit resit driv ne dnes vecer, kdyz mate zitra zaplstit tolik penez
Manžel kontaktoval několik firem, táhne se to už měsíc. neřeším to dnes večer..
Jak dlouho manžel zase pracuje??? K oddlužení musí pracovat delší dobu, jak dlouho přesně nevím…
@Anonymní píše:
Nastoupil minulý měsíc
Tak to vám bankrot neudělají…
![]()
Velice chápu jak se cítíš, máme dluhy kvůli podnikání mého chlapa. Nikdo mu neplatil, tak nás to totálně položilo. Dlužíme momentálně asi 250 000.Máme teda všude splátky. Konečně jsem sehnala práci a začneme bojovat aby jsme co nejdříve všechno zaplatili.Tak budu držet palce at je brzy lépe ![]()
My neměli ani na ty splátky… telefony zablokovaný, upomínky ve schránce, snažili jsme se všude nějak domluvit…
mám strach co přijde…
A těch 80 tisíc potřebujete pro exekutora? rodina asi nepomůže co?
@orionk píše:
Tak to vám bankrot neudělají…![]()
To není pravda. Při insolvenci chtějí doložit příjem za poslední 2 nebo 3 roky (ted si nejsem jista) a pokud se tímto prokáže, že dotyčný byl povětšinou zaměstnaný a ta nezaměstnanost, která tam byla, byla jen krátkodobá(pár měsíců),tak to není problém. Hlavní je, že během sepsání a podání návrhu na oddlužnění je zaměstnaný a tudíž už má příjem.
kamarád vyhlašoval bankrot a od prvotní schůzky k podání návrhu na soud to trvalo maximálně měsíc a půl. V den podání na soud už na vás žádný exekutor nemůže. Doporučuji si najít nějakou poradnu při finanční tísni, nebo něco podobného, kde sepsání insolvenčního návrhu bud nic nestojí, nebo jen minimálně.
Ani nevíš, jak moc s tebou cítím. Vím, jak moc stresující takové problémy jsou. Pokud můžu poradit, tak se hlavně vyvaruj různých společností, které nabízejí pomoc s osobním bankrotem. Jsou to podvodníci, jde jim o peníze, které z nešťastných lidí vytáhnou a stejně ti s dluhy nepomohou. Raději se podívej na stránku www.justice.cz, to je oficiální stránka ministerstva spravedlnosti, pod které insolvence spadá. Je tam insolvenční rejstřík, můžeš nakouknout, jakým způsobem sepsali ostatní návrh na oddlužení, jsou tam také oficiální formuláře a vzory pro vyplnění. Pokud máš stálou práci a manžel nejlépe také, tak podejte návrh na oddlužení, za 5 let jistě alespoň 30% dluhů splatíte. Od Nového roku navíc platí také to, že manželům jsou návrhy automaticky slučovány. Přeji hodně štěstí ![]()
Ještě dodám, že návrh si zvládneš napsat sama. Musíte mít jen ověřené podpisy a výpisy z rejstříků trestů, doklady, které přiložíš, postačí jen okopírované (výplatní pásky nebo potvrzení cca 3 roky zpátky o příjmech, současné výplatní pásky nebo potvrzení o příjmech, pracovní smlouvy, rodné listy dětí - kvůli vyživací povinnosti, pokud děti máte a veškeré doklady o dluzích - upomínky, smlouvy, vyčíslení zbylých částek úvěrů - prostě cokoliv, co prokazuje, komu a kolik dlužíte). Celý návrh a přílohy se pak doručuje na krajský soud podle místa trvalého bydliště. Oddlužení je fakt nejlepší způsob, jak z toho ven, všechny exekutory nebo ty, co po tobě chtějí splátky, bych informovala, že si budeš podávat návrh na oddlužení, takže jim už ani splátky hradit nemůžeš.
Já neporadím. Já si jen vybavila, že jsem jednou byla na pohovoru v jedné firmě. A jak se pan vedoucí rád poslouchal a já, když cítím „příběh“, umím klást otázky, už jsem nebyla žadatel o práci, ale spíš spisovatel, tak… jsem ho rozkecala. Hnus velebnosti. Vlk v rouše beránčím. Jak pečují o lidi ve finanční tísni. Pche. Jsem sama musela přemýšlet, jak dokonale psychicky toho chudáka zpracují, že odejde s holou zadnicí, ale šťastný, že má bumážku se štemplem „už nedlužím půl mega“, t. j. oddlužení, zatímco jeho majetek přes mega si rozdělí exekutor a oni…
Milá pisatelko, je mi líto co právě prožíváš. ALE píšeš, že do zítra máte zaplatit 80 000 kč - nepíšeš sice proč naráz tolik, ale předpokládám, že kvůli nesplácení nějaké půjčky ji musíte teď doplatit celou jednorázově. Pošli tam aspoň něco - klidně jen tisícovku. Ukážeš tím ochotu splácet. Ono je to sice směšná částka, ale ani exekutor na tebe nesmí když uvidí, že dáváš sice málo, ale PRAVIDELNĚ. Hlavně nedoporučuji brát si půjčku k zalepení dluhů. Ono to zní moc hezky a jednoduše, ale nefunguje to tak!
Potřebuji se vykecat…
Máme s manželem půjčku, kterou jsem normálně splácely, paušály, internet. Stalo se ale to, že manžel přišel o práci, a dlouho jsme se potácely s málem, nyní už práci má ale…
Dlužíme všude nehozázné peníze, penále v bance, paušál, nájem…Hrozí exekuce.. zítra máme zaplatit 80tis.. sem na dně, nevím co dělat.. zkoušeli jsme žádat o půjčku ručením majetku, s tím, že zaplatíme půjčku a vše co dlužíme a budeme splácet tuhle jednu, což by finančně vyšlo lépe, než co jsme platily měsíčně teď. Schválili nám to, ale pak jsme se dostali k problému, že chtějí ručit celým listem vlastníků, což prostě nejde. Napadlo mě zkusit nějaké oddlužení. Zkoušela jste některá?