Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Já jsem bohužel s tímto úvěrem taky naletěl a po 5 letech splácení bych si za to nejraději dal sám pár facek. Při úvěrovém rámci 30 000 kč a splátce 1200 kč / měsíčně připadne ( zaokrouhleno na celé kč ) 663 kč na úrok a 180 kč pojistné celkem tedy 843 kč a vlastní jistinu úvěru splácím pouze částkou 357 kč!!! Nemáte prosím někdo zkušenost s předčastným splacením tohoto úvěru? Jaké jsou podmínky kolik si účtují atd…
A rada na závěr: NIKDY NIKDY NIKDY si tento úvěr neberte je to téměř nesplatitelné!!!
Máte tu někdo zkušenost s předčasným splacením? Mám půjčku Cofidis od roku 2007 a jak už tu bylo řečeno, je nesplatitelná. Zajímá mě, co nastane, když pošlu víc než minimální splátku. Vezmou si i z vyšší částky ty neskutečné úroky?
Ahoj,
známá si vzala 70tis. půjčku u této společnosti… Nesplácela jak měla a dalí ji to exekučně 5tis. měsíčně. Jenomže nezaplatila jednu splátku a přišel jí mail, že má celou částku uhradit do pěti dnů. Někdo jí poradil, že když pošle alespoň něco tak, že na ní „nemůžou“. Exekutoři jí stejně nemají co vzít, pracuje na černo kde to má i s ubytováním a trvalé bydliště má na městském úřadě. Jak se postupuje dál? Nezdá se mi, že by to nechali být když jim pošle třeba jen 500,– ![]()
@Ademe být to nenechají, budou to vymáhat - pokud vlastní cokoliv, tak jí to seberou (auto, nábytek atd..).. a když půjde do tuhého, může dostat i podmínku atd..
@martina.se Jenomže ona právě nevlastní vůbec nic
Ani nemá uznaný příjem ![]()
@Ademe píše:
@martina.se Jenomže ona právě nevlastní vůbec nicAni nemá uznaný příjem
otázka dalšího řešení - ona ta exekuce bude taky trvat - ta nezmizí, takže jak ta známá začne za pár let makat „ofiko“, tak jí to dostihne ![]()
@martina.se to jí právě tvrdím, že jí naskáčou penále a do budoucna už si nikdy nic nepořídí… Tvrdí, že na ní prostě nemůžou.
Tak uvidíme, díky ![]()
@Ademe píše:
@martina.se to jí právě tvrdím, že jí naskáčou penále a do budoucna už si nikdy nic nepořídí… Tvrdí, že na ní prostě nemůžou.Tak uvidíme, díky
asi se pak bude divit. Ony ty promlčecí lhůty u exekucí nejsou zrovna krátké..
@Ademe píše:
@martina.se já to právě vím, ale chytrému napověz,…
je mi to jasné.. njn, neuděláš nic. Když tomu Ti lidé nevěří, o to horší bude ten pád ![]()
Předčasné splacení je u této společnosti bez poplatku, vystaví ti aktuální dlužnou částku kterou pokud v termínu uhradíš nenaskakujítí ti žádné další poplatky ani sankce. Mimořádné splátky jsou tady narozdíl od banky taky bez poplatků
.
Před nedávnem jsem žádal o půjčku u společnosti Cofidis častku 3990kč. Asi po týdnu mi přišel dopis s tím, že je částka předschválená ale musím zaslat kopii občanského průkazu + druhý doklad totožnosti, výši příjmu zaměstnavatele, potvrzení od banky že si vedu účet. Samozřejmě přišly i smlouvy k podepsaní, kde jsem kontroloval správnost osobních údajů a následně jsem je i podepsal. Poté jsem vše odeslal, pro můj klid doporučeně. asi za tři dny se ozvaly s tím že se můj produkt zpracovává a v nejbližší době mně vyrozumí. No a od té doby nic, nikdo se neozval, až když jsem tam volal já. Bylo sdělěno že půčka je zamítnutá. Požadoval jsem po nich písemné vyrozumění, přece jenom mají mají moje veškeré os. údaje a podepsané smlouvy, volal jsem tak mimo jiné 3×. dodnes jsem ještě žádné vyrozumění neobdržel. Závěr si udělejte každý sám.
Zajímalo by mě co s tím cofidisem děláte?
mě je ted 25 let v 19 jsem si od cofidisu vzal úvěr 100 000 na auto, jelikož jsem hned po škole začal vydělávat skoro 20 čistého mesíně, nebyl problém se schválením a za 4 dny jsem měl peníze na účtě, řádně jsem splácel a v pohodě absolutně bez problému, chovali se ke mě i celkem zdvořile přes telefon. Vy co si tady stěžujete je to jen a jen vaše blbost, co si stěžujete že vám skáčou úroky když nesplácíte… *** ![]()
Příspěvek upraven administrátorem 10.2.2015 9:08 - vulgarismy
Dobrý den chtěl bych reagovat na Vaše téma, sice jsem si nepročetl všechny příspěvky. No někteří se tady vyjadřovali k tomu že lepší podmínky než u bank tak jsou tady u takových společností jako je COFIDIS LICHVÁRNA s. r. o. atd… Ale někteří si neuvědomují že tady platí staré pořekadlo „když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají“ a pak vám to pěkně osolí i když platíte řádně natož když ne. A u takových společností těží jen z takových lidí kteří jsou zadlužení, zoufalí a nikde v bance jim nepůjčí, a to jen kvůli tomu že na to prostě nemají. jednoduše řečeno jednou podepíšete a většinou to končí osobním bankrotem. Tak bych vám chtěl jen poradit pokud to jde tak si nepůjčujte u takových společností. a kdyby někoho zajímalo proč reaguji na tohle téma, tak je to kvůli tomu že má přítelkyně si půjčila u nich a teď neví jak z toho ven…