Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Mám s Cofidisem špatné zkušenosti a Cofidis už nikdy víc! V prosinci 2014 jsem si přes Cofidis koupila novou pračku na splátky. V obchodě mi řekli že pokud úvěr splatím do roka, budu ho mít zcela bez úroků. Proto jsem splácela místo předepsaných 424,–Kč po 1000,–Kč /měs. Vše bylo v pořádku do doby než se přiblížil konec splacení úvěru. Neustále mění své požadavky, jednou napíšou že můj úvěr je doplacen, za pár dní mi přijde faktura na další splátku, na můj dotaz omluva že došlo k omylu, za pár dní opět faktura na splátku v jiné výši. V současné době jsem již přeplatila cca 600,–Kč a chtějí po mně další peníze, přestože jsem splnila podmínku splatit úvěr do 12 měs. aby byl bezúročný. Zajímavé je také to, že emaily od Cofidisu mi chodí bez diakritiky, tzn. že je někdo píše z mobilu. Nyní jim napíšu, že pokud mi do 7 dnů nepošlou písemné potvrzení, že můj úvěr je řádně doplacen, předám věc k řešení ČOI.
A úvěr od Cofidisu už opravdu NIKDY VÍC!!! Milena. ![]()
Nesouhlasím s vámi, jsou neseriózní a za mně COFIDIS už nikdy..!!! Můžete si přečíst můj příspěvek na str. 4. Milena.
P. S. Splácela jsem řádně…!!!
Příspěvek upraven 05.12.15 v 15:19
@Kamala píše:
Půjčku u Cofidisu mám také, vy zřejmě nečtete obchodní podmínky, nemáte vůbec přehled o tom, že je to nebankovní sektor a nevlastní bankomatní karty jako jiné banky- karta mangnet, slouží většinou na nákup zboží a ne na hotovostní výběr v bankomatu! Pak se poplatkům nedivte ! Proč nepoužívate bezhotovotní převod ? Zřejmě nevíte k čemu slouží- poplatky nemění- pokud vím, tak naopak se je snaží zlevnit- platíte- li řádně, máte i výhody- ale nadávají pouze lidé, kteří si peníze půjčí- neplatí řádně své měsíční splátky, pak se divi že jim rostou úroky a penále z prodlení- !! Já jsem s něma spokojená- když platím každý měsíc řádně, opět si můžu již splacené peníze znovu půjčit- snadno- po telefonu- když se jednou za čas opozdím s jednou splátkou jako dobře platícímu klientovi mě splátku odloží bez dalších úroku a penalizace a v klidu pokračuji dál- chce to pouze myslet Plattě jak máte a nenadávejte!
@Altche píše:
Kamala zjevně pracuje pro Cofidis:-)
Jinak holky, jestli můžu poradit, jsem právnička, ty smlouvy, které vám nabídnou tyhle úvěrové společnosti (taky třeba HomeCredit a další, prostě všechny kromě bank) jsou příšerný, pro dlužníka obrovsky nevýhodný, strašně přeplatíte a když nebudete mít na splátku, úroky jsou pekelný. Pokud vám nepůjčí banka, rodina nebo přátelé, nepůjčujte si, akorát do toho zabřednete a budete už celej život jenom splácet dluhy.
Posílal jsem vám dotaz, viz níže, ale vůbec jste na něj nereagovali a místo něj jste mi poslali SMS zprávu, že se mně blíží termín splatnosti a že mám uhradit 0,45Kč abych nemusel platit denní úroky.
Tak to opravdu o něčem svědčí. U Cetelemu se mně něco podobného nikdy nestalo. Alespoň se do budoucna budu moci podle toho zařídit a vybírat si obchod, který nemá vaší úvěrovou společnost k dispozici.
---------- Původní zpráva ----------
Od: ***
Datum: 7. 12. 2015 19:17:42
Předmět: dotaz
Dobrý den,
uzavřel jsem s vaší společností úvěrovou smlouvu č.30130177 s dohodnutou splátkou 450.-Kč/měsíc.
Nejprve mně přišel přípis, viz příloha 001, na 449,45 Kč.
Dnes, 7.12.2015 jsem zaplatil smluvenou částku 450.-Kč, viz příloha 003.
To ale na mě v poště čekal druhý přípis, viz příloha 002, na 450,45 Kč.
Jde sice o haléřovou položku, přesto bych rád znal vaše konečné stanovisko, jakou částku po mně měsíčně požadujete.
S pozdravem
*editováno adminem - osobní údaje
@jaromircihak to se ptáš na špatné adrese a osobní údaje bych sem fakt nedávala
Ahoj
Chtěla jsem se zeptat dava tato společnost když je člověk v registru? Kamaradka už odeslala smlouvy a bohužel sem ji to nerozmluvila ::,(
@TSnažilka píše:
Ahoj
Chtěla jsem se zeptat dava tato společnost když je člověk v registru? Kamaradka už odeslala smlouvy a bohužel sem ji to nerozmluvila ::,(
ani smykem nedostane půjčku pokud jde o nějaké vážnější věci…pokud je v registru, že v já nevím v roce 2013 zaplatila o měsíc nebo dva později paušál tak přimhouří oko, ale pokud je v registru kvuli neplacení pujčky nebo tak smolec pacholec
Nějaká čerstvá zkušenost? Jsme ve svízelné situaci, rodinu a přátelé nemáme, šetřit se na takovou věc nedá… takže rady typu : říct rodině a bla bla nám nehrozí…dekuji
@Anonymní píše:
Nějaká čerstvá zkušenost? Jsme ve svízelné situaci, rodinu a přátelé nemáme, šetřit se na takovou věc nedá… takže rady typu : říct rodině a bla bla nám nehrozí…dekuji
Co potrebujete vedet? Klidne se ptejte i do sz.
@Zahradnice Roku no tak je tu hodně psáno, tak mě zajímá, zda už je vše v pořádku, nebo stále problémy…změny splátek, preplaceni, spatna komunikace…
@Anonymní píše:
@Zahradnice Roku no tak je tu hodně psáno, tak mě zajímá, zda už je vše v pořádku, nebo stále problémy…změny splátek, preplaceni, spatna komunikace…
co vím od klientů a lidí tak ne…
To nemám, měla sem profi credit, a kupodivu bylo vše rychlé a průhledné, ale ptejte se hodně
Ahoj, nemáte náhodou zkušenost, že by cofidis posílal oznamovací emaily o změně sazebníku k úvěru i případě, že žádný úvěr nemáte? Přítel kdysi od Cofidisu půjčku měl, ale prý vše splatil. Teď mu ale už podruhé v tomto roce přišel email, že se mění sazebník k jeho úvěrové smlouvě. Co myslíte? Jde mi o to, jestli v tom mají v Cofidisu takový bordel, nebo jestli mi přítel něco netají. Díky moc.
Vy jste všeci padlí na hlavu, jak si někdo můžete půjčovat od takových hajzlíků, všechno jsou to jen podvody a chtějí na vás vydělávat! Ten kdo to má v hlavně srovnané, tak ví, že tohle jsou největší podvrhy a berou si půjčku nebo hypotéku úplně jinde
Zamyslete se.