Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Já si můžu dávat slušné příspěvky kde chci.Když Ti vadí, nereaguj. ![]()
@Burj Chalifa píše:
Hlava mi nebere brát si nesmírně předražené půjčky u nebankovních společností, kde výše splátek po x let generuje neskutečně navýšené částky.K argumentu, že je třeba někdo v registru neplatičů uvádím, že bylo jistě úrokově s RPSN výhodnější platit u bank a nefungovalo to.Jak chcete v insolvenci splácet daleko větší dardy nebankovním subjektům , když Vám to nešlo u bank?To budete bohatší či nebo šetřivější?Dost pochybuju.
U nas klient v insolvenci nema sanci pujcku dostat, je to prvni skutecnost, kterou overujeme…a k tem bankam - na rozdil od nich, ktere velmi silne financne postihuji predcasne doplaceni pujcky, je toto u nas naopak PLUS - cim drive klient pujcku doplati, tim vic penez dostne zpatky. A nejedna se o stokoruny,ale o tisice…
Pro piskotka - ja ty sankce FAKT nedavam
Ale asi zacnu, kdyz o tom lidi vedi…nedelas u PF?
@Arwenka77 píše:
U nas klient v insolvenci nema sanci pujcku dostat, je to prvni skutecnost, kterou overujeme…a k tem bankam - na rozdil od nich, ktere velmi silne financne postihuji predcasne doplaceni pujcky, je toto u nas naopak PLUS - cim drive klient pujcku doplati, tim vic penez dostne zpatky. A nejedna se o stokoruny,ale o tisice…Pro piskotka - ja ty sankce FAKT nedavamAle asi zacnu, kdyz o tom lidi vedi…nedelas u PF?
To jsem nevěděla,díky za informaci .
tak si to tu pročítám a taky musím něco přidat. Přítel si vzal půjčku od help financial a za prvé. Doteď nemáme žádné papíry o půjčce, jelikož jsme ani nevěděli, že si jí bral, jeden den nám prostě zástupkyně zavolala, ať koukáme zaplatit jinak na nás pošle exekutora, tak jsme začali splácet a časem jsme se dozvěděli, že si to vzal přítelovo švagr, na mého přítele, což už jsme si s ním vyřídili, ale dál k půjčce. Platili jsme poctivě a 5 měsíců nám trvalo, než nám vůbec zástupkyně poslala alesoň kartu na splátky v dubnu jsme předčasně o 4 měsíce dříve doplatili půjčku a teď pozor DOTEĎ NEMÁME SMĚNKU DOMA V RUCE prý jí posílala poštou a pošta jí udajně ztratila. Tak jsme volali na reklamace a už přes týden naší reklamaci řeší. S tím, že si máme počkat, protože toho mají moc. ještě chvíli počkáme a pak to začneme řešit s právníkama. jo a ještě něco na netu mají uvedeno, že si pro splátku zástupce jezdí ani jednou u nás zástupce nebyl vše jsme mu posílali přes účet, a když jsme žádali aby si pro to zajela, tak nám bylo oznámeno, že je to moc daleko a že se jí to nevyplatí ani když jsme dopláceli předčasně 8tis tak jsme museli vzít auto a sejít se na půl cesty. Podle mě je to totálně neseriozni firma a až dostaneme směnku do ruky, tak už nikdy o této společnosti nechci slyšet. Toť naše zkušenosti
jo a ještště k tomu plus, že doststanete při přčedčasném splacení něco nazpět. Zástupkyně nám volala, že nám vrací 58Kč, za to že jsme dříve splatili a nespletla jsem se opravdu jen 58Kč, ale ty jsme stejně nedostali, protože jak jsem psala, prý se směnka a i těch 58Kč ztratilo na poště. Možná vás ještě napadne proč nám nedala směnku při tom našem osobním setkání, když jsme dpoláceli těch 8500kč předčasně. To nám totiž řekla, že se to dělá tak, že to posílají poštou. Opravdu jsem zvědavá jak to help vyšetří, dneska se nám opět nikdo neozval. Až to bude vyšetřený, tak sem schválně ještě napíšu, abyste věděli jak dlouho trvá vyřizování reklamací.
@Arwenka77 Teda žasnu, devět let někde pracovat a nenaučit se ani základní rozdíl mezi úrokem a jinými poplatky je snad umění
Možná by neškodilo trochu ekonomického vzdělání místo honění potenciálních zákazníků na emiminu… Navíc jasně cílená reklama je snad proti pravidlům, ne? Ani Provident, ani help Financial mi nevycházejí jako dobří poskytovatelé úvěrů, Provident se alespoň chová průhledně.
WEXI: díky za příspěvek. Myslím, že to jen dokresluje, co jsem psal výše ![]()
Je mi uplne jedno, jestli tomu rikate urok nebo navyseni nebo RPSN, nemam cas absolutne rozebirat tady ty Vase zcestny prispevky, protoze u kazde spolecnosti zalezi pouze na povaze obchodaka, zda dela poctive nebo zda sidi a dela cerny pujcky nebo pujcky na nekoho. Pokud v tehle branzi nemate osobni zkusenosti, nemichejte se do toho.A madam - k Vasi cestine - kde se pisi carky, je Vam jedno, a vyraz PRITELOVO SVAGR? To snad nemyslite vazne ![]()
Vite, co obchodaku vyhazeji od kazde takovych spolecnosti, protoze kradou a delaji cerne pujcky? Je uplne jedno, jestli je to Provident nebo Help nebo cokoli jineho.
A vite co? Pokud vyse nelzete, povezte, o koho se jednalo,o jakeho obchodniho zastupce - pokud si nevymyslite, daji se jeho svinarny lehce dohledat. Co Vy na to? Smenky se zadnou postou neposilaji, smenku predava tyden po doplaceni obchodni zastupce primo do ruky klienta. Pokud to nekdo udelal jinak - zase jen problem pristupu toho vaseho slavneho obchodaka.Pokud Vas pritel nepodepsal smlouvu o pujcce - dalsi problem obchodaka a Vaseho svagra. Ne spolecnosti, chapete to vubec? Tohle si vyreste se svym svagrem a podejte trestni oznameni na dotycneho obchodaka. Ale nespinte jmeno firmy, protoze obchodaci nejsou jeji zamestnanci, ale pracujina ZL.A pokud jste dobu neplatili a pak zaplatili najednou, nemohli jste mit narok na slevu, protoze na tu ma narok jen ten, ktery doplati HODNE PRED TERMINEM. Napriklad pred mesicemjsem vyplacela slevu ve vysi 4540 Kc - a rada.
HOWGH - koncim, protoze fakt nesnasim, kdyz nekdo spini spolecnost, o ktere vi naprosty houby.....
A jeste pro Mrkvetku - nemam vubec zapotrebi nekde honit klienty, mila pani, mam jich ve sve agenture pres 200 a totalne nestiham, hledaji me sami ![]()
Hodne jich preslo od jine spolecnosti a uz by se k ni nikdy nevratili. Vse je jen o jednani s lidmi a o zodpovednem pristupu.
Help navic reklamu nepotrebuje, lidi, kteri chteji a potrebuji, o nem moc dobre vedi…
Uplne nejlepsi je samozrejme zadnou pujcku nepotrebovat, ale v tyhle republice se bez nich spousta lidi neobejde… mejte se.
@Arwenka77 No já nevím, po tom napadání @wexi tady, bych si bohužel Help nevybrala, obchoďák děla vizitku firmy a ať chce nebo ne, tak se podle jeho konkrétního přístupu do podvědomí lidí dostává společnost jako celek. Pokud má potřebu někoho na internetu s odlišným názorem a negativní zkušeností anonymně napadat a zaštiťovat se společností, pak pro mně není solidním obchodním partnerem a společnosti dělá velmi negativní reklamu. A navážet se do někoho kvůli jeho projevu a gramatickým chybám snad nemá inteligent světa znalý zapotřebí, ne?
Mlada pani, nikdo se tady do nikoho nenavazi a fakt nemam cas vysvetlovat vam tady poste, ze je to zalezitost jednani obchodaka a pokud na to klient firmu neupozorni a bude tady jen placat do diskusi, nebude mit dana spolecnost sanci s tim neco udelat. Takze pokud ma nekdo problem a neco se mu nelibi, at ho resi.
Mne se zase nelibi, ze si zde nekdo mysli, ze potrebuju honit zakazniky ![]()
Kazdy ma stejne pravo volby zamestnani ci podnikani, a ja jsem si vybrala. I Vy, i pani Wexi, jste stejne anonymni jako ja nebot to zde ani jinak nejde. Pokud chce pani Wexi dotahnout zalezitost kolem smenky do konce, bude se do toho muset obout a vystoupit z te anonymity, spojit se s prislusnou kancelari a podat stiznost na daneho obchodaka. Pomlouvanim spolecnosti na diskusnim foru na netu se ji smenka nevrati. A pokud nekdo dela chytreho a navazi se do spolecnosti, za kterou si stojim, musi, bohuzel, ocekavat protiutok.
Já ale nekritizuji společnost, pouze Vás, takové jednání obchoďáka se mi příčí. S lidmi pracuji a nikdy bych se do potenciálních nebo bývalých klientů firmy nenavážela tak jako vy. Je to o etice a morálních hodnotách každého z nás a firma by si měla své zaměstnance nebo zástupce prověřovat, proto padá stín i na ní. Wexi zde řekla svou zkušenost, máme svobodu slova a projevu, ne?
Právě že vůbec. Jen poukazuji na to, že díky takovým jako Ty, kteří kafrají za každou cenu, se diskuze stávají nepřehlednými pro Ty, kteří se něco chtějí dozvědět.