Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ano, to je jisté. Svobodu projevu tady tím pádem mám i já. Do nikoho se nenavážím,jen doporučuji, aby si paní nenechala takové jednání líbit a zajímala se o to, že ji někdo podvedl. A znovu opakuji, že chybu udělal obchoďák a ne firma jako celek. Já bych si to líbit nenechala. Do žádného člověka nevlezete a pokud OZ jedná nesprávně a proti pravidlům firmy,je třeba ho potrestat. Ale to se nestane, když se paní neozve.
Přeji všem, aby si půjčky nemuseli brát, pak se žije líp - a mějte se hezky ![]()
Vážená slečno (nebudu ještě jmenovat). Neprávem napadáte firmu HELP FINANCIAL, co se týká půjčky tak váš přítel si půjčku od Help financial vzal osobně přímo se mnou ji sepisoval. Co s penězi udělal to opravdu nevím a po 3 měsících nesplácení jsem ho informavala že může dojít k exekuci, že je třeba zaplatit. Co se týká knihy splátek pan xxx měl možnost se kdykoliv u mě zastavit pro duplikát knihy splátek(originál prý nemá), ale neučinil to tak mu byl zaslán duplikát. Co se týká SMĚNKY je u mě a máte možnost si ji též vyzvednout. Dnes jsem měla tel. s panem xxx a jsme domluveni na předání směnky v sobotu 9.6.2012. Jen vás žádám ať pro příště si rozmyslíte co píšete, jelikož pravda je úplně někde jinde než vy uvádíte. S pozdravem Obchodní zástupce HELP FINANCIAL
@Arwenka77 píše:
Ano, to je jisté. Svobodu projevu tady tím pádem mám i já. Do nikoho se nenavážím,jen doporučuji, aby si paní nenechala takové jednání líbit a zajímala se o to, že ji někdo podvedl. A znovu opakuji, že chybu udělal obchoďák a ne firma jako celek. Já bych si to líbit nenechala. Do žádného člověka nevlezete a pokud OZ jedná nesprávně a proti pravidlům firmy,je třeba ho potrestat. Ale to se nestane, když se paní neozve.
Slečnu nikdo nepodvedl, půjčku si vzal její přítel přímu já osobně jem mu jí dávala..a to, že tři měsíce neproběhla platba tak jsem ho upozornila že může dojít k exekuci…co pak slečně navykládal když se vše provalilo to si asi umí každý představit sám(podle přispěvku,který napsala), a jak tak koukám dodnes neví pravdu…je to smutné, co??? S panem XXX jsem dnes dvakrát mluvila a směnka bude předána osobně v sobotu 9.6.2012. Ráda bych se osobně setkala se slečnou co píše lži o HELP FINANCIAL, doufám, že budu mít tu možnost v sobotu. s pozdravem Obchodní zástupce Help Financial
šmarjá pano, ti lidé z vaší firmy jsou tak „senzidebilní“, až to bolí. Jak víte o koho jde a který OZ ho měl na starosti. A pardon, ale několik nově vytvořených profilů mluví za své. S pozdravem OZ, který nemá jméno, no to je antireklama jako stodola. Takhle jednají podvodníci, aby si u nich lidé brali půjčky přes varování ostatních, zoufale se brání, útočí, mají „pádné“ argumenty. Ne solidní zástupci solidní společnosti!!
@Mrkvetka píše: šmarjá pano, ti lidé z vaší firmy jsou tak „senzidebilní“, až to bolí. Jak víte o koho jde a který OZ ho měl na starosti. A pardon, ale několik nově vytvořených profilů mluví za své. S pozdravem OZ, který nemá jméno, no to je antireklama jako stodola. Takhle jednají podvodníci, aby si u nich lidé brali půjčky přes varování ostatních, zoufale se brání, útočí, mají „pádné“ argumenty. Ne solidní zástupci solidní společnosti!!
Tak teď se směju jak blázen, na začátku jsme byli upozorněni na vysoký úrok Providentu, až devadesát procent, považte!!
A srovnání že RPSN a úrok je v podstatě to samé, o tom nehodlá @Arwenka77 diskutovat. Teď vlezu na stránky oné úžasné firmy a standartní RPSN 200-300%
. Asi jsem tupá blondýna, když si myslím, že 90 je méně než 200 či 300
Klienti podle webovek prý nejsou prověřováni a lichva to není jen proto, že je díra v zákoně, jak sami decentně v sekci nejčastější dotazy naznačují ![]()
Tak jinak, dočetla jsem poslední komentář a musím reagovat. Ale napřed. Omlouvám se veřejně firmě Help financial, že jsem ji uvedla ve svém komentáři, takto činím na základně dnešního telefonátu mému přítelovi, kdy mu bylo velmi jasně řečeno, že pokud svůj komentář nestáhnu, tak že na mě bude podáno trestné oznámení. Je neuvěřitelné jak rychle obchodní zástupkyně věděla, že se jedná o nás.Což o něčem vypovídá. Myslím, že tyto fora slouží k osobnímu názoru na to či ono. Takže svobodně vyjadřuji svůj názor. Možná to všechno bylo polevení obchodního zástupce, ale myslím, že každá firma si své zástupce vybírá a školí, a tak by měla vědět koho nasazuje do terenu. Každopádně do pátka bychom měli mít směnku doma a troufám si tvrdit, že je to díky mému komentáři, zde v tomto foru. Směnka se najednou zázračně nalezla. Původně měl být celý komentář smazán, ale nevím jak se to dělá a navíc si za vším co jsem napsala stojím. Ještě podotýkám, že toto píšu sama za sebe a můj přítel s tím nemá nic společného. Jen to jen můj názor na celou tuhle situaci, která se nám stala. Hádat se tu nemá cenu, jelikož by to stejně bylo jen tvrzení proti tvrzení. Ať si to každý posoudí sám.
Teda Wexi, ja zasnu, to ze je tu OZkyni teto firmy verejne poskozovana firma Provident je v poradku, ale pokud se nekdo spatne vyjadri o ni, pak ma hned nuz na krku. To je fakt mozne jen tady v cechach,jinak si to neumim vysvetlit. Priste mi rekni,ze mi novy uces nesedi a ja na Tebe podam zalobu za urazku:D
Ne, teď vážně, tohle se mi zdá být jako velmi nekalé praktiky, srovnávat se s konkurencí a psát cosi o nejnižším úroku mezi jmenovanými, když naopak RPSN dosahuje až 300%. Navíc jištění směnkou také hovoří za své. Pokud by byli klienti prověřováni, jak je zde tvrzeno, není třeba se ještě jistit směnkou, to ví snad i malé dítě. Člověku, který není ekonomickým analfabetem, po ověření informací dojde, že je něco jinak. Působí to velice neseriózně… A žalujte si na mně třeba Ježíškovi, uvádím pouze holá fakta a u názoru jasně zdůrazňuji, že jde o můj subjektivní názor.
wexi je mi líto, jestli vám to způsobilo nějaké problémy a po této diskuzi opravdu budu dlouho přemýšlet, zda sdělit osobní názor nebo zkušenost, aby mě někdo nežaloval.
@wexi píše:
Tak jinak, dočetla jsem poslední komentář a musím reagovat. Ale napřed. Omlouvám se veřejně firmě Help financial, že jsem ji uvedla ve svém komentáři, takto činím na základně dnešního telefonátu mému přítelovi, kdy mu bylo velmi jasně řečeno, že pokud svůj komentář nestáhnu, tak že na mě bude podáno trestné oznámení. Je neuvěřitelné jak rychle obchodní zástupkyně věděla, že se jedná o nás.Což o něčem vypovídá. Myslím, že tyto fora slouží k osobnímu názoru na to či ono. Takže svobodně vyjadřuji svůj názor. Možná to všechno bylo polevení obchodního zástupce, ale myslím, že každá firma si své zástupce vybírá a školí, a tak by měla vědět koho nasazuje do terenu. Každopádně do pátka bychom měli mít směnku doma a troufám si tvrdit, že je to díky mému komentáři, zde v tomto foru. Směnka se najednou zázračně nalezla. Původně měl být celý komentář smazán, ale nevím jak se to dělá a navíc si za vším co jsem napsala stojím. Ještě podotýkám, že toto píšu sama za sebe a můj přítel s tím nemá nic společného. Jen to jen můj názor na celou tuhle situaci, která se nám stala. Hádat se tu nemá cenu, jelikož by to stejně bylo jen tvrzení proti tvrzení. Ať si to každý posoudí sám.
Přesně tak a´t si to každý posoudí sám…jako zástupce firmy mám naprosto čisté svědomí vůči panu xxx, ještě jednou podotýkám, že půjčka byla vyplacena přímo jemu a peníze též dostal do ruky. mějte se tu hezky
![]()
Dobrý den,
V loni jsem si barala pujčku od helpu, s tím, že jí řádně budu platit atd… Dřívejsem měla pujčky od providentu a neměla jsem s nimi problém ( řádně jsem platila). známá která dělala pro provident přešla k Helpu a mě stáhla jako zákazníka s sebou. Letos jsme se dostala do velkých finančích problémů z důvodu vážné a dlouhé nemoci. Snažila jsem se jak jsem mohla, ale bohužel jsem se z toho nevyhrabala. Dluhy se navyšovaly atd. Nakonec jsem to nezvádala jak finančně tak ani psychicky a podala jsem návrh na insolvenci. Momentálně jsme v insolvenci a dnes se zde ukázala moje známá s managerem od Helpu. Dopadlo to tak, že mi začal říkat, že jsem neplatič a že tedy nevadí, že jsem v inslovenci, ale má pro mě 3 řešení.
1- nebudu reagovat, ale podají na mě trestní oznámení.
2-budu spolupracovat a budu dále splácet své závazky
3- podepíšu nějakéj papír a budu jim muset uhradit pokutu ve výši 50.000,– Kč
Začala jsem se zajímat proč na mě chtějí podat trestní oznámení. Dozvěděla jsem se, že moje " ZNÁMÁ " nenapsala všechny splátky, které mám do smlouvy. Tím jsem se JÁ dopustila trestného činu - podvodu. Okamžitě jsem volala k právničce, která mě uklidnila s tím, že to oni nepodají atd. že nemohou, že to zkouší na psychiku. Ted jsem vykouřila už asi 5 cigeretu je mi mizerně (8 let nekouřím )a jsem zralá na psychárnu. Takže moje zkušenost s Help financial je strašná, ale jestli to někomu pomůže z fin. problémů a bude mít 100 % příjem, tak je to ok, ale pokud omarodíte na půl roku, tak vám akorát začnou vyhrožovat.
To snad není pravda obchodák se hádá s klientem… At má pravdu či ten nebo onen… je to šaškárna pak si člověk má udělat úsudek o firmě. ![]()
Velice vtipná diskuze, jak jedna paní psala základ je RPSN takže je to jasné, navíc pokud je to nebankovní půjčka je dost jasné´že to nebude košer, proboha už název té firmy je tak blbý až to bolí. Navíc lidi uvědomte si, že pokud Vám banka nedá úvěr, asi to má nějaký důvod a těm blbějším co si to neumí vypočítat sami by mělo dojít, že půjčka v jejich případě jim může nadělat problémy. Aby si člověk nemusel půjčovat je dobré mít několika měsíční finanční zálohu a neříkejte, že to s Vašich výplat nejde, protože minimalně ve výši splátek jste schopni dát bokem pokud uvažujete o půjčce. Je to jenom lenost, nezodpovědnost a rozežranost.