Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
dobry den poradite mi potrebovala bych presny odkaz na zadost tyhle pujcky dekuji
Máte pravdu. Levnější jsou, ale to z důvodu, že podepisujete směnku a v případě prodlení, platíte okamžitě dost vysoké penále. Tudíž zde je ten zisk společnosti. Jak tu někdo psal, u Providentu je sice půjčka dražší, ale o to férovější. Popřemýšlejte o tom ![]()
Osobně bych se tedy těmto krkavcům vyhnula na sto honů.Příšerně přeplatíte.
Ono někdy přijde situace, kdy banka nedá a pak právě přichází na řadu nebankovní půjčky. A právě tady je to nebezpečí pro klienta. Některé z nich lákají na nižší splátky než např. u Providentu, ale to pouze pro případ, kdy splácíte jak hodinky. V okamžiku, kdy se dostanete do prodlení, jsou zde penalizace a hlavně pořád strašák jménem směnka, kterou podepisujete. U jiných je to zase ručení movitým majetkem, který je zapsán do smlouvy jako zástava v případě nesplácení. Pak je nutné si položit otázku, zda raději zaplatit něco navíc, ale nemít penalizace jako např. u Providentu a nebo jít do levnější půjčky, ale se strašákem penále a exekucí.
Dobry den,
u Providentu jsem delala devet let a ted jsem rok a pul u Helpu.Tyto dve firmy se nedaji srovnat. Jak u Helpu, tak i treba u Smartu a Providentu podepisujet smlouvu o pujcce, u vsech techto spolecnosti je ve smlouve zminka o penale z prodleni a podotykam, ze je na kazdem z obchodnich zastupcu a manazeru, jake penale a ZDA VUBEC klient dostane. Jak u Providentu, tak u vsech dalsich spolecnosti ma obchodak klienty, kteri se dostali do problemu z duvodu ztraty zamestnani ci nejakeho problemu v rodine -zde je samozrejme, ze zadne penale nedostanou a obchodak se snazi dohodnout napriklad na ponizenych splatlach. Kazdy, kdo v tehle branzi pracuje, velmi dobre vi,ze se casto setkavame s lidmi,kteri si vezmou pujcku jiz s umyslem, ze ji splacet nehodlaji - a vy byste takovym lidem penale nedali? Presto je HELP tak solidni, ze se spise snazi domluvit a nejak z takovych lidi dostat aspon urcenou castku bez penale.Za dobu, co u Helpu pracuji, jsem nedala penale jedinemu cloveku. Ted ke smenkam a k dalsimu - Provident ma urok skoro 90 procent - posudte sami, zda je to unosne. Smart opisuje v domacnostech veci do zastavy a pozaduje poplatek za sepsani pujcky. Help ma nejnizsi urok ze vsech, nic do zastavy nechce, poplatek nevybira a klient podepisuje pouze smenku na cilovou castku, kterou ihned po doplaceni dostava nazpet a po celou dobu splaceni zustava na firme. Mam zkusenosti se vsemi tremi firmami a zodpovedne rikam, ze HELP je naprosto nejserioznejsi a z hlediska zakazniku nejunosnejsi.
1. HELP je naprosto nejserioznější a nejúnosnější proto, že tam pracujete. To moc zodpovědné není, ale každý si udělá názor o tom sám.
2. PROVIDENT nemá ve smlouvě žádné sankce.
3. HELP má nižší úroky oproti PROVIDENTU jen proto, že velmi často využívá právě ty sankce, o kterých zde tvrdíte, že nejsou a nepřijde mi korektní, srovnávat serióznost jen podle úroku té či oné firmy.
4. Zákazník, který bere půjčku kdekoli s úmyslem neplatit, se dopouští podvodu.
5. Každý nechť si vybere tu společnost, o které si myslí, že je ta správná ![]()
PROVIDENT sankce ve smlouve ma a pokud nema, tak mel. Ma sve pravniky a exekutory a vymahaji od neplaticu penize stejnym zpusobem, jako to dela HELP, ktery se pouze kryje korektni smenkou vystavenou na cilovou castku. Klient vidi,co podepisuje a nema se absolutne ceho bat.
Uveroveho podvodu se dopousti pouze ten clovek, ktery nezaplati ani jedinou splatku. Vsichni dobre vime, ze pokud nekdo projevi snahu splacet, byt i minimalni castky, pujcka se neda odepsat.
Jak jsem jiz vyse uvedla, HELP ma sice sankce zanesene ve smlouve, nicmene je to spis strasak na neplatice, ve skutecnosti je nepouziva.A ze by si to nekteri sakra zaslouzili…
Nehajim spolecnost, pro kterou pracuji, kdyby byla jina pro me zakazniky vhodnejsi, rada bych prestoupila k ni.
At si tedy kazdy vybere dle sve potreby - jedno je jiste. Pokud chce splacet svuj zavazek a nevchazi do nej s umyslem neplatit, je HELP nejschudnejsi variantou z hldiska nejnizsiho navyseni ![]()
Jak říkám, klient nechť sám usoudí, zda sankce a směnka, je pro něj ta správná cesta k úvěru ![]()
Hlava mi nebere brát si nesmírně předražené půjčky u nebankovních společností, kde výše splátek po x let generuje neskutečně navýšené částky.K argumentu, že je třeba někdo v registru neplatičů uvádím, že bylo jistě úrokově s RPSN výhodnější platit u bank a nefungovalo to.Jak chcete v insolvenci splácet daleko větší dardy nebankovním subjektům , když Vám to nešlo u bank?To budete bohatší či nebo šetřivější?Dost pochybuju.
Mě zase nebere hlava, že pokud nemáš co říct k tématu, tu ostatní unavuješ tím, že Ty bys nikdy…
@nacucanýpiškot píše:
Mě zase nebere hlava, že pokud nemáš co říct k tématu, tu ostatní unavuješ tím, že Ty bys nikdy…
Moc si to bereš ![]()
Máte někdo s touto půjčkou zkušenosti ?
Byla bych ráda za Vaše rady a zkušenosti