Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Yasmen Muzu a da se to uběhnout kdyz mam natrénováno jen kratší vzdálenosti?
Jak moc je pro tebe náročných těch 10 km v tempu 5:40-5:55? Zvládla bys víc, nebo jdeš nadoraz? Pokud to pro tebe není nějaká hranice, ale středně náročný trénink, pak bys těch 6:00 mohla v klidu zvládnout, na závodě ze sebe člověk vždycky vytříská víc.
@Anonymní píše: Více
Proč bys nemohla, je to jen o tom, jaký máš časový cíl, můžeš to klidně i z části odchodit ![]()
@stodvacetjedna tak těch 15 km jsem uběhla a kromě bolesti nohou bych asi klidně ještě běžela.. ale už je to taky dyl, ted běhám spíš tech 5..
A když běháš těch 10 km ob týden, tak ty se ti běží jak? Příjemně, máš pak ještě část energie klidně na pokračování?
Tak to by se na těch 6:00 mohlo zadařit, bude to asi bolet, ale dav tě potáhne ![]()
@stodvacetjedna a myslíte lepsi běžet sama nebo s podporou (v mem případě přítel)
Letošní půlmaraton jsem bězěla s opravdu mizernou přípravou, poslední měsíc jsem vyběhla jen 1×, přesto se mi bězělo opravdu skvěle. Už jsem i běžela půlmaraton s poctivou přípravou a šíleně jsem se trápila. Je to hodně o hlavě. Dej si pozor jakou rychlostí vyběhneš, ať nepřepálíš start, hodně to k tomu svádí. Pokud umíš udržet své tempo, tak bys neměla mít problém. Užij si to ![]()
Teď už s tím nic nenaděláš. Vyklusat nohy hodně odpočinout, vyspat se. Pozor na jídlo.
Tubové koncentráty každý nesnese.
Někoho, kdo dopraví domů.
Já neběhám, ale syn ano, celá RunCzech i RunTour a i jeden marathon.
To je na tobě, každému vyhovuje něco jiného. Já jsem silný individualista, nikoho vedle sebe v tu chvíli nesnesu. Někomu zas vyhovuje být ve dvojici a podporovat se. Musíš vědět, co vyhovuje tobě.
@stodvacetjedna ja jsem nikdy v životě ve dvojici neběžela 😀 😀 tak nemůžu posoudit… asi se rozhodnu na poslední chvíli v jakém budu rozpoložení
Syn před půlmaratonem běhal občas max12km.
Nepřestřelit tempo. Zvládl to i jako středně těžký astmatik.
Ahoj, v sobotu mě čeká závod půlmaraton - jen rovinka, ale stejne. Závod mám s přítelem dlouho zaplaceny. Beham rok a pul, vetsinou 5 km - tempo 5:20-5:50. Jednou za 2 týdny si dam 10 km, tempo 5:40-5:55. Uběhla jsem i 15 km, tempo 5:50. Závod mě čeká tuhle sobotu, jde o to ze jsem ted poslední půlrok měla velmi psychicky náročne období. Neco jsem přibrala, ale kvůli úzkostem mi ani nešlo běhat. Je to ted lepší, ale nemam skoro natrénováno. Půlmaraton jsem si vubec nezkusila. Je možné to vubec uběhnout? A je vůbec možné to uběhnout ve svém tempu? Myslim tempo pod 6:00. Mel jste nekdo prvni půlmaraton se slabým tréninkem? Přítel je běžec, nabízí se že poběží semnou a bude podporovat. Tak nevim rozhoduju se.