Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@pipa.k píše:
Jak se to u vás vyvíjí?
Zatím stále bez horeček
, ale ja s partnerem strašný bolehlav, rýma a bolest v krku. U syna zda ho něco bolí nemůžu posoudit, bohužel mi to neřekne
, ale má slabší hnisavou rýmu, a hodně suchý dráždivý kašel. Prostě to vypadá spíš jako pěkně rozjeta angína. ![]()
Dobrý den, moje dcera je covid pozitivni, jsou ji dva roky… 8.den má horečky kolem 37.7.-38.5., jiné příznaky nemá, je normlane hravá, veselá… Zitrra mám volat na infekční co s ní dal… Podle doktorky je divné, že teploty tak dlouho přetrvávají… Tak uvidime ![]()
@Jan4a píše:
Dobrý den, moje dcera je covid pozitivni, jsou ji dva roky… 8.den má horečky kolem 37.7.-38.5., jiné příznaky nemá, je normlane hravá, veselá… Zitrra mám volat na infekční co s ní dal… Podle doktorky je divné, že teploty tak dlouho přetrvávají… Tak uvidime
Boze, kde se ti nakazeni porad berou, ja se uz zacala tesit, ze je to na ustupu, ale tady to nevypada jak ctu ty prispevky..
@Jan4a píše:
Dobrý den, moje dcera je covid pozitivni, jsou ji dva roky… 8.den má horečky kolem 37.7.-38.5., jiné příznaky nemá, je normlane hravá, veselá… Zitrra mám volat na infekční co s ní dal… Podle doktorky je divné, že teploty tak dlouho přetrvávají… Tak uvidime
znám paní, ale dospělou cca 55 let, co měla teploty kolem 39-40 stupňů 4 týdny, ale když to neustupovalo, tak byla v nemocnici - nyní je v pohodě, akorát jí padají vlasy
@lilith1 píše:
Boze, kde se ti nakazeni porad berou, ja se uz zacala tesit, ze je to na ustupu, ale tady to nevypada jak ctu ty prispevky..
na ústupu to přece je, ale covid s námi už pravděpodobně bude napořád, takže pořád bude někdo nemocný
@stinga píše:
na ústupu to přece je, ale covid s námi už pravděpodobně bude napořád, takže pořád bude někdo nemocný
Ja vim, ale uz jsem nejak prekovidovana, a snazim se to asi vytesnit.. ![]()
@lilith1 no to se ti nedivím, také si vždycky říkám, že už o covidu nebudu nic číst ani psát, a pak mi to zas nedá
@stinga píše:
znám paní, ale dospělou cca 55 let, co měla teploty kolem 39-40 stupňů 4 týdny, ale když to neustupovalo, tak byla v nemocnici - nyní je v pohodě, akorát jí padají vlasy
Taky mi padaly 3 měsíce, první měsíc fakt strašně moc a po těch 3 měsících už je to bylo ok.
@Jan4a píše:
Takze uz 8 dni ji davas leky na horecku…? Bacha na to.
Meli by ji minimalne osobne vysetrit, na tom bych trvala.
@Lucie_Sx přesně tak… Doktorka mi řekla, že ji mám dávat paralen nebo nurofen ikdyby měla jen 37,5.. Ja jsem ho dceři dala jen když měla nad 38. Jinak včera měla dcera 37,4 celý den tak jsem ji nedala nic… Ale to byl jediny den, kdy měla takto nízkou teplotu. Taky si právě říkám, že do ní cpu celý týden léky a jsem z toho uz neklidná. V pátek jsem právě mluvila s doktorkou a řekla, jestli to neklesne přes víkend ať prave zavolám na infekční a domluvím se co dál… Jinak dcera se chová uplne normlane, hravá jako vždy, jen moc nepapa. Já jsem v karantene s ni, tak pochybuji, že náš vemou někam na vyšetření. Možná jedine na bulovku, nebo nevím
začínám být zoufalá ale uvidime co mám řeknou zítra.
@Jan4a píše:
@Lucie_Sx přesně tak… Doktorka mi řekla, že ji mám dávat paralen nebo nurofen ikdyby měla jen 37,5.. Ja jsem ho dceři dala jen když měla nad 38. Jinak včera měla dcera 37,4 celý den tak jsem ji nedala nic… Ale to byl jediny den, kdy měla takto nízkou teplotu. Taky si právě říkám, že do ní cpu celý týden léky a jsem z toho uz neklidná. V pátek jsem právě mluvila s doktorkou a řekla, jestli to neklesne přes víkend ať prave zavolám na infekční a domluvím se co dál… Jinak dcera se chová uplne normlane, hravá jako vždy, jen moc nepapa. Já jsem v karantene s ni, tak pochybuji, že náš vemou někam na vyšetření. Možná jedine na bulovku, nebo nevímzačínám být zoufalá ale uvidime co mám řeknou zítra.
Jestli ma37,5 a chova se normalne, tak bych asi tak nepanikarila. Ale uz bych nedavala ty leky na horecku.
Kazdopadne do nemocnice bych zavolala, popsala stav a poradila se. Kdyz je pediatricka neschopna vysetrit.
Nejde o neschopnost ale o to, ze jsme pozitivní na covid a ze zákona musíme být v karantene a nesmíme s nikým přijít do styku… Jen být doma a čekat co se bude dít… Bohužel je to tak a je to prostě debilní…proto jsem z toho tak ve stresu, kdyby jsme s dcerou nebyly pozitivní, hned by jsme mohly jít na vyšetření… Je to prostě zvláštní no… Asi kdyby teda se zhoršil stav, tak nás vemou na bulovku a budou se o nás starat doktoři v ochranným obleku. Celej ten covid je teda dost zvláštní… Těžce přenosná choroba, na kterou se umírá, dostanete paralen ale nikdo vás neosetri, jen se čeká co bude ![]()
@Jan4a píše:
Nejde o neschopnost ale o to, ze jsme pozitivní na covid a ze zákona musíme být v karantene a nesmíme s nikým přijít do styku… Jen být doma a čekat co se bude dít… Bohužel je to tak a je to prostě debilní…proto jsem z toho tak ve stresu, kdyby jsme s dcerou nebyly pozitivní, hned by jsme mohly jít na vyšetření… Je to prostě zvláštní no… Asi kdyby teda se zhoršil stav, tak nás vemou na bulovku a budou se o nás starat doktoři v ochranným obleku. Celej ten covid je teda dost zvláštní… Těžce přenosná choroba, na kterou se umírá, dostanete paralen ale nikdo vás neosetri, jen se čeká co bude
Blbost, blbost. K lekari muzes i v karantene. Jen se musis domluvit, aby te osetril v obleku. Jenom se jim do toho nechce a zasivaj se za telefonem.
Proto mame tolik mrtvejch.
Tak u nás momentální průběh je rýma (spíše jen voda) a prujmy.