Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, od 8t jsem na Um, kojila jsem jak v noci tak prez den co 1,5h a mala nepribirala. Od 2mes. Prospí celou noc. Poslední 4dny se budi ve 2,3,4,5 a to uz sni musis vztat. Kdyz ji uspim tam je za chvilku vzhuru
. Dneska pro zmenu od 3do 6ti nespala. Mliko jsem ji nabizela a nechtela. Bud si hraje nebo povidá, pretočí se na bříško, proste dela vse mozne. Snazila jsem se ji nechat byt ale nic… Po 2h neusla. Jsem ko. Mate nejakou radu?
Prezit
muzou to byt zuby, nase kdyz ji lezl tak nespala do rana do ctyr a to jinak.spi celou noc.
Když mi tohle dělal, snažila jsem se ho co nejvíc ignorovat- dávala jsem dudlík- čaj (pokud ti prospala celou noc, mlíko bych moc nedávala, jen v extrémním případě, aby se nenaučila zase vstávat na mlíko). Hold jsme třeba 2-3 hodiny nasazovali dudlík a byla jsem hotová, ale většinou se to do tří/čtyř dnů spravilo. Nerozsvěcet, nemluvit, max pošeptat, pohladit, chvilku pochovat. Prostě je noc a má se spát. Je jasné, že to nejde vždy, ale snaž se to dodržet. Páč ty dětičky se rychle naučí co můžou a blbě se udnaučují ![]()
@Nainuva ja ji právě dnes ignorovala. Dala jsem ji dudlík. Vyndala si ho a hrala si snim, a stejnak neusla ![]()
@novakova.t píše:
2× 2hodky, prez den je to ok
Napadlo mě, jestli není třeba přespaná přes den, ale to asi ne… ![]()
Ani nerosvitim. Caj moc nechce. Kde jsou ty časy co spala od 8mi do 11
@novakova.t píše:
@Nainuva ja ji právě dnes ignorovala. Dala jsem ji dudlík. Vyndala si ho a hrala si snim, a stejnak neusla
tak pokud ti v postýlce nebrečela tak bych jí nechala bejt
to už je fakt moc, jestli se ti budí takhle po hodině ![]()
@novakova.t a jak dlouho to už trvá? Ještě ožná zkusit dát později. Nebo ohlídat, aby ten druhý denní spánek měla dřív.
@novakova.t píše:
Ahoj maminky, od 8t jsem na Um, kojila jsem jak v noci tak prez den co 1,5h a mala nepribirala. Od 2mes. Prospí celou noc. Poslední 4dny se budi ve 2,3,4,5 a to uz sni musis vztat. Kdyz ji uspim tam je za chvilku vzhuru. Dneska pro zmenu od 3do 6ti nespala. Mliko jsem ji nabizela a nechtela. Bud si hraje nebo povidá, pretočí se na bříško, proste dela vse mozne. Snazila jsem se ji nechat byt ale nic… Po 2h neusla. Jsem ko. Mate nejakou radu?
Můžou to být zoubky.
@anairda právě že neni, ja uz premyslim nad vsim moznym. Jedine me napadaji ty zuby jinak fakt nevim.
Ja bych ji nechala byt, ale ona jakmile se pretoci na brisko tak zacne rvat a musim ji otočit.
@novakova.t píše:
Ja bych ji nechala byt, ale ona jakmile se pretoci na brisko tak zacne rvat a musim ji otočit.
tak otočit a nechat být
těžko říct budeš to muset asi nějak vydržet snad se to časem zpraví..uvidíš třeba to jsou ty zuby..nezkoušela si jí dát třeba takový to chladicí kousátko?