Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
No mě řekli po 3 atb co sem brala že furt to mám zastrene bez hladinky tak hned myslím na to nejhorší aby to nebylo něco horšího ale doufám že ne nějak problémy nemám mi přijde teď sem spíš vydeptana zte punkce..nechce se mi na ni
No, zřejmě ty dutiny ani po těch antibiotikách nemáš úplně čisté. Možná je budou muset dočistit právě tou punkci, nevím. Buď ráda, že to Dr řeší. Chápu, že se ti na punkci nechce, ale musíš si říkat, že ti to pomůže.
Já jsem ochotná podstoupit cokoliv, třeba i tu operaci nosní přepážky v narkóze, hlavně, aby mi to pomohlo a nemusela jsem několikrát ročně jíst antibiotika ![]()
Dost se divím kolik z vás bylo na punkci. Když jsem i ní prosila doktora, když mě fakt šíleně bolely dutiny, tvrdil mi, že dnes už se punkce nedělá. Místo toho mi předepsal kortikoidni sprej ![]()
@petule9 píše:
Také se trápím s dutinami. Jakákoliv nemoc, ať už je to lehká viróza, nebo chřipka, mi skončí vždy zánětem dutinA to se snažím všemožně, udržovat nos volný, proplachuju konvičkou, stejně se mi nakonec dutiny ucpou a já musím dostat celková antibiotika. Blbé je, že od listopadu už je beru potřetí, což je prostě šílené. Dr na ORL mi řekla, že po vyléčení mě pošle na CT dutin a pak uvidíme. Doufám v nějakou pomoc, protože tohle se nedá.
A zkoušeli ti dávat na záněty dutin clarinase? Mám to s dutinami podobně. Každé dva měsíce ucpané, bolest šílená a dr mi vždy dá clarinase. Ta sice zabere, jenže řešení to není. Teď mi na Orl řekl, že po zaleceni atb by mi dal nějakou dlouhodobější léčbu. Prý ale sami nevědí co přesně záněty dutin způsobuje. Prý špinavé životní prostředí.
@janickaIII píše:
Dost se divím kolik z vás bylo na punkci. Když jsem i ní prosila doktora, když mě fakt šíleně bolely dutiny, tvrdil mi, že dnes už se punkce nedělá. Místo toho mi předepsal kortikoidni sprej
Ale myslím, že hodně z nás tu psalo, že byly jako malé/v pubertě. Já sama byla před 30 lety, teď v dospělosti mi to nikdo nenabízel.
Ten strach chápu. Nekterých vyšetření se holt člověk bojí, nejsou příjemná atd. Je potřeba najít si Dr/zařízení, kterému důvěřuju a říkat si, že je to prostě potřeba a dělám to pro své zdraví. Budu na tebe myslet ![]()
@janickaIII píše:
A zkoušeli ti dávat na záněty dutin clarinase? Mám to s dutinami podobně. Každé dva měsíce ucpané, bolest šílená a dr mi vždy dá clarinase. Ta sice zabere, jenže řešení to není. Teď mi na Orl řekl, že po zaleceni atb by mi dal nějakou dlouhodobější léčbu. Prý ale sami nevědí co přesně záněty dutin způsobuje. Prý špinavé životní prostředí.
Clarinase mi dávali. Moc mi ten lék nesedl, ale hlavně mi nijak nepomáhal. Tak už mi ho Dr ani nedává. Mně jediné, co zaručeně a rychle pomůže, jsou celková atb. Jenže ta brát několikrát ročně nechci ![]()
@petule9 no janspise doufám že pp punkci mi nebudou strkat nějaké hadicky do nosu a vyplachy mám docela.orl z ruky a nechce se mi tam jezdit každé 2-3 dny na nějaký proplachy a nedokážu mít hlavně nic v nose z toho mám taky strach…chci mít prostě volný nos bez nějakých hadiček a nic neřešit zrovna mám nemocné děti a kdybych fo chytla určitě bych se nechtěla trápit s rýmou že si nemůžu ani nic striknout
Tak to neporadím, mně bylo cca 8 let a detaily si nepamatuju. Myslím ale, že domů jsem odjela bez hadiček, nos volný.
@petule9 no tak doufám že tam nic mít nebudu a nebude mě to nějak po punkci bolet musím doma fungovat…tak aby mě to nevyridilo achjo…hlavně si říkám aby tam nebylo nic horšího vyloženě se necítím nějak blbě jen pokaslavam asi z hlenu v krku ale občas…a právě na posledním rtg Furt dutiny zastreny bez hladinky což teda moc nechápu prý tou punkci se to potvrdí nebo vyvrati prd tónů rozumím a doufám že to nic nebude ani není horšího kdyby na rentgenu bylo něco vážného doufám že by si nějakých změn všimli
No mě řekli po 3 atb co sem brala že furt to mám zastrene bez hladinky tak hned myslím na to nejhorší aby to nebylo něco horšího ale doufám že ne nějak problémy nemám mi přijde teď sem spíš vydeptana zte punkce..nechce se mi na ni