Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, nechala jste si některá odebrat pupečníkovou krev pro účely darování? Je celkem jedno, jestli to bylo v Lípě nebo někde jinde, spíš by mě zajímalo, jak to probíhalo a jestli některá máte zkušenosti právě s Lípou. Co od toho čekat?
Nechci ji pro mimi, ráda bych pomohla jiným
a darovala ji.
@barbarossa darovala jsem v Lípě----ale byl to rok 2009…
Nic jsem nemusela, jen to nahlásila, že bych to chtěla udělat…
a pak asi po 4-6ti měsících po porodu jsem musela na odběry krve.
@Petra Z píše:
@barbarossa darovala jsem v Lípě----ale byl to rok 2009…
Nic jsem nemusela, jen to nahlásila, že bych to chtěla udělat…
a pak asi po 4-6ti měsících po porodu jsem musela na odběry krve.
Taky tak, akorát já jí dávála v roce 2005. Když jsem rodila za dva roky, tak porod vyšel na neděli a to prej neodebírali, tak jsem měla smůlu.
Samotnej odběr nic není, ani jsem to necítila.
Jo a rodila jsem taky v Lípě.
Děkuju za reakce, trochu jsem se bála, jestli to není bolestivé nebo nebezpečné pro mě nebo pro mimi.
Jen doufám, že nebudu taky rodit o víkendu, i když termín mi na víkend vychází.
Alespoň něčím bych chtěla pomoct jiným.
Ahoj, já nedarovala, mám uschované, ale bylo to 2011 v Brně, byla jsem trochu za exota, evidentně to moc nedělali a to je velká porodnice, samotný odběr o tom vůbec nevíš, pokud to sestřičky nekomentují
nebezpečné to určitě není, ale asi nejsem v této problematice úplně informovaná, neboť jsem někde četla názor, že tento zbytek „živin“ má prostě dostat mimi, tím že se to nechá dotepat a né to odčerpat. No, opravdu nevím, chci si to načíst až budu mít čas.
Není to bolestivé ani jsem o tom nevěděla. A tu krev mi pak i brala dětská když jsem šla s malým k dr tak jsem nemusela ke své.
@Petra Z píše:
Není to bolestivé ani jsem o tom nevěděla. A tu krev mi pak i brala dětská když jsem šla s malým k dr tak jsem nemusela ke své.
No, mně taky poslali papíry z nemocnice a v nich bylo napsáno, že až půjdu s dítětem na půlroční prohlídku, tak mi dětská dr. odebere krev, ale bohužel já byla na tý prohlídce pár dní předtím než to přišlo, takže jsem nakonec musela k mojí doktorce.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.