Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky, mám prosbičku, kamarádka hledá sportovní kočárek pro svoje mimčo a mě napadlo, že byste nám mohli poradit, který z těchto svou,které se dostali do nejužšího výběru je podle vás lepší..
Budu ráda za klady a zápory, hodně bude dělat váha a skladnost, zároveň hlavně neduhy chybějícího madla u Quinny a také manipulace a polohování + možnost připevnit ke kočárku skate pro starší mimi. Jané je hodně vidět, Quinny taky, tak se holky vytáhněte, ať máme z čeho vybírat..Děkuju moc!!
A samozřejmě budu ráda i za jiné typy kočárků s podobnými vlastnostmi. ![]()
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s Quinny Speedi?
Přidejte zkušenost s Quinny SpeediAhojky,
já mám pro Sofuli Slalom… ale až jako sporťák… ten je super, lehký, prostorný super ovladatelný a Sofule je v něm spokojená… Jediná vada podle mě je, že na něj jdou jenom autosedačky Jané a ty nejsou zas až tak skvělé… já mám Cabrio, takže skvělá kombinace je Zappky a Cabrio a Jané Slalom…
Ale to taky záleží na finančních možnostech.
http://rodina.cz/…001199_1.jpg /> http://rodina.cz/…001201_1.jpg
Kupovala jsem ho starší, ale je v perfektním stavu… je jich dost na MMB.
Ahoj, my jsme se právě byli podívat na tyhle dva kočárky, mě se líbí Slalom a jí Quinny, ale nevíme, jaké jsou zápory těchto kočárků-např na internetu je uvedená váha Quinny 11,5 kg a Slaloma 8-9 kg,ale na porovnání mi přijdou tak na stejno..napadlo nás, že to bude asi u Slalomu jenom podvozek..Výhoda Slalomu je výbava,ale zase ta cena je o něco vyšší, koupě staršího Slalomu se vyrovná Speedymu v akci a tady holky psali, že na Speedy pasuje madlo z Chicca 04, tak právě nevíme..I já bych do budoucna chtěla takový sporťák, Slalom byl pro mne No1,ale ten Speedy mě nahlodal..Kdyby někdo měl možnost porovnání obouu a napsal to, bylo by to super..
Ahojky,
já jsem se rozhodovala mezi těmito dvěma kočárky, a nakonec vyhrálo Jané, už ho mám doma - je skladnější, lépe se s ním manipuluje, super se vejde i do malého auta a opravdu je o poznání lehčí, mám ho i s korbičkou na novorozeně a maximální spokojenost. Taky je výhoda, že se s ním dá dobře jezdit na kolečkových bruslích a je fakt vychytanej, doporučuju:-) ![]()
Ahoj,
tak já mám zkušenost se Speedim a dá se říct, že dobrou. Naprosto perfetně a lehounce se otáčel (skoro na místě jsem si ho otočila k sobě) a korbička v něm pěkně držela. Používali jsme ho cca půl roku k denním vyjížďkám. Jediný problém bych viděla v tom, že po čase krapet začala zajíždět ta rukojeť, tzn. když jsem kočár tlačila do hodně příkrého kopce, nahoře jsem ji měla o pár cm zajetější. Brzda na rukojeti byla v pohodě.
Co se týče Slalomu, tak osobní zkušenost nemám, ale jelikož jsem se mezi ním a Mutsy teď rozhodovala pro druhé mimi, tak jsem si ho aspoň proklepla od sestřenice, která s ním už asi půl roku jezdí. Bohužel s ním není už tak spokojená, jako na začátku. Brzda na předním kole jim začala zlobit (brzdí jaksi samovolně, takže jí úplně vyřadili) a tak to přední kolečko trochu zlobí. Ale je to kus od kusu. Některé maminky s tou brzdou problémy nemají, jiné naopak dost často píšou, že je zlobí.
Já jsem si teď pro druhé mimčo koupila Mutsy a doufám, že bude v pohodě, za ty prachy ![]()
Speediho jsme tenkrát prodali hned poté, co Mates přestoupil do sporťáku, chtěla jsem lehčí, takže ustoupil Zippymu.
Nepřihlášená Medúza
AHojky, ijá jdu pro radu - mám ted malou v Inglesine magnum a chceme koupit golfky - ale se spojenou rukojetí - a tak mě docela dost nadchl kočárek Jane Carrera Pro…
http://www.handypraha.cz/index.php?…
Nemáte s ním někdo os.zkušenost? Bydíme v prvním patře, kočárek tahám většinou domů - tak sháním lehky, ale na druhou stranu čtyřsezonni kočárek.-) co s ním budeme moc jak v létě, tak ve sněhu - tedy v malém, jsme z Brna - ))) Díky moc za radu
Medúzo , myslíš, že Jané sporťák je lehčí než Speedy??Tohle zase zajímá hodně mě, protože mám trojkombinaci a na další mimi chci sporťák a docela bych si z těhle dvou ráda vybrala..
Hlasuju pro Quinny prave kvuli autosedacce Cabrio. Autosedacky Jane nejsou nic moc z hlediska bezpecnosti. Jinak funkcne jsou oba kocarky asi stejne. Jedine co mi u obou kocarku vadi a chybi je otocna sportovni korba.
TAk ja taky mela dilemu, a resim to takhle..... kocarek Jane+ korba, autosedacka cabrio+ zappky
a jinak mne od Quinny odrazuje sportak je mooooc otevreny, nema madlo
PEZO,
fakt netuším, jestli je Speedi lehčí nebo těžší, spíš bych řekla, že těžší, ale ne o moc. Sice uvádějí 11,5kg a u Slalomu jen 8kg, ale to opravdu bude bez sedačky, která ty 4 kg mít bude, takže to vyjde nastejno.
Spíš je ten Quinny širší. Já s tím měla problém třeba u doktorky atd., že jsem se nevešla do jednokřídlých dveří a musela jsem si otevírat obě křídla jako vozíčkáři. To mě docela štvalo. Ale do standardních výtahů jsem se vešla.
M.
No, já právě všude vidím Jané a pořád o něm píšou,jak je to nejlehčí sporťák na trhu, ale jenom cena sporťáku je celý kočárek od Knorru a ještě fusak (já mám trojkombinaci Knorr Nizza a Aesthetic)
Speedy se mě i kamarádce taky líbí a je fakt, že se nám zdál trochu otevřenější..Krom toho, já mám golfky Jané Energy, ona říkala, že má fakt limit jenom na jeden kočár a pokud zvolí Jané, má úplně vyčerpaný kredit
Jistě to pochopí mminky, co doma musí vysvětlovat, na co tolik kočárů
tak hledáme, aby se pak nemusela znovu snažit..Zappky jsou prostě pasé..Ale děkuju za názory, pokusíme se ještě zajít do krámu a zeptat se na ně.Já se přiznám, že jediné, co se mi už na Jané Slalom nelíbí je to, že ho má snad každá druhá maminka
na sídlišti, takže už je tak trochu okoukaný..No, uvidíme, co nám řeknou v obchodě..Mějte se krásně a Krásné Velikonoce ![]()
A samozřejmě uvítám další názory..
Taky se připojím s troškou mezi kočárky. Měli jsme půjčený Jane Slalom Pro. A můžu říct, že s lepším kočárem jsem nejezdila. Když se narodil druhý syn zvažovali jsme, jaký kočár koupit, (reklamovali jsem starší Chicco) a hodně jsme uvažovali právě o Quinny. Problém byla korbička. je malinká, pro dítě tak max. do půl roku. To si musí maminky spočítat, jak jim miminko poroste a jak veliké bude v zimě, kdy ještě nebude moct do sporťáku. Quinny je fakt jen pro zimní miminka ve fusaku. Korba u Jane je veliká a dá se používat v autě místo sedačky. Dítě se v ní dá připoutat. Je k tomu přizpůsobena stejně jako korbičky Inglessiny.
Co mě hodně odradilo u Quinny Speedy byla právě ta veliká otevřenost kočárku a chybějící madlo a na zimu nemá nánožník, jen musíte koupit zase značkový fusak.
Tak baby raďtě.
Petra
jen přidávám další názor…Quinny mi odjakživa přišli hrozně tvrdé,měla jsem 4XL a to byla hrůza.Kamarádka má ten Speedy, když vozila malou v hl.lůžku tak to ještě šlo,jenže teď má sporťák a tam vůbec není polohování zádíček,jen celkové naklápění sedačky.Vzhledem k tomu,že se jí malá do hl.lůžka vešla jen do 6měsíců,tak je ten sporťák docela děs a ona chce teď pořídit jiný kočárek.Jané Slalom má moje druhá známá a a nemá chybu,obě verze jak hl.korbička tak sporťák.Myslím,že je i při jízdě měkčí a stabilnější a určitě i propracovanější.Co se týče autosedaček.Jané se řadí mezi jedny z nejlepších,mají i Crash Test!
.......ještě jen k té hluboké korbě, Jané má narozdíl od hl.korbiček Qinny,Mutsy,X-Lander..... polohování zádíček a je mnohem větší a bytelnější
takže mimi,když začíná pokukovat ve 4/5 měsících,lze ho trošku přizvednout a mimi tam v pohodě dovozíš tak 8měsíců ![]()
Ahoj, kamaradka, co ma Slalom mi prave rikala, ze ji vadi velky sklon operky zadicek (kdyz malej sedi oprenej. musi skoro pololezet, nebo pak sedi neoprenej u madla, aby videl dopredu). Jako nevyhodu jeste zminovala nepomer podnozky, hloubky sedu a operky. Sed je pry moc dlouhy, takze maleho nozicky dlouho nesly ohnout dolu a jak se to stalo, mel uz hlavu v boude, ktera je nizko. Jinak je pry kocarek snadno ovladatelny a stabilni.