Rada - 1 měsíc brát HA?

126
9.11.11 21:46

Rada - 1 měsíc brát HA???

Ahojte snaživky :) Už pár měsíců se s manželem snažíme o malé, ale pořád to nejde (brala jsem už i clostilbegyt a pořád nic). Teď jsem se ale doslechla, že pomáhá na jeden měsíc nasadit HA a hned po měsíci zase vysadit (prý se rozjede cyklus a je pravděpodobnost brzkého otěhotnění). Chtěla jsem se tedy zeptat, jestli s tím nemáte některá z vás zkušenost. Zajímalo by mě jestli to takhle může fungovat. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
9.11.11 21:53

Já myslím, že je to mýtus, jsou holky, co otěhotněli těsně po dobrání HA a pak jsou takové, které po dobrání HA měli velké problémy, aby cyklus vůbec naběhnul, srovnal se…
Pokud vím, tak HA má smysl při endometrioze, brzdí její postup, ale na nějaké „pohnojení“ HA nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
9.11.11 21:55

Já si myslím že určitě není vhodné takhle experimentovat. Podle mě stejně jako ti může cyklus srovnat,může ti ho i rozhodit ještě víc. Já po clostíku tedy neotěhotněla,ale cyklus mi srovnal. Zjistil ti dr. příčinu proč máš nepravidelné cykly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
9.11.11 21:56

Mě se to právě taky zdá jako taková „blbost“. Příští týden jdu na další vyšetření k mudrovi tak se ho na to zkusím zeptat. Já mám právě cyklus v pytli. MS jsem od vysazení HA zatím ani jednou sama od sebe nedostala (vždycky agolutin), tak už nevím co dál vyzkoušet. mudr snad bude chytřejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
9.11.11 21:57

Miško, čoveče to nevím…
vím že kamarádce v CARu doporučili asi na 3 měsíce nasadit HA, myslím, že říkala, že to bylo proto, že se tím pokusili „srovnat“ její šíleně rozházenej cyklus, když nepomohlo nic jiného…
ale už nevím nakolik to mělo valnej smysl, stejně pak šla po dalších asi 4 měsících na IVF (a mimochodem je teď v ´10TT :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
9.11.11 21:57

Maio ono je to složitější. Jednou mi dělal folikulometrii a všechno proběhlo tak jak má (ovu 15DC) a potom zase nic. MS nikde, mimi taky ne. Mudr už taky vypadá docela neštastně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
9.11.11 21:58

Podle mě ti nasadí ještě progesteron ( utrogestan nebo proveru) já to taky dostávala až po agolutinu a bylo to nízkou hladinou tohoto hormonu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
9.11.11 21:59

Martanko děkuju za zkušenost ;) No myslím že se IVF asi taky nevyhnu. Při minulé kontrole mi doktůrek povídal že to ještě do konce roku necháme a pak mě už pošle do caru. Stejně je to na *** :) víme co. a za všechno prý pravděpodobně může právě HA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
9.11.11 22:00

Maio a můžu se zeptat, to má vliv na něco jiného než clostil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
9.11.11 22:04

Jj,clostibelgyt je na to aby ti uzrál ve vaječníku folikul,utrogestan je na to aby se připravila děložní sliznice buď na to přijetí oplodněného vajíčka nebo právě na tu přicházející ms a když je toho progesteronu málo,tak ms nedorazí a dorazí až po tom co ti dají ten agolutin v kterém právě ten progesteron je. Pokud ti folikuly rostou,tak to nebude nic hrozného,chce to jen srovnat :wink: Kombinace clostibelgyt+utrogestan se používá hodně často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.11.11 22:04

Co vím já, tak se to tak normálně „předepisuje“, protože někomu to opravdu pomůže. :nevim: Nejlepší bude poradit se s gynekologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
9.11.11 22:06

Maio děkuju za vysvětlení. a to jsem si myslela, jak už jsem vzdělaná po takové době :-D no snad mi s tím nějak příští týden poradí a něco ještě vyzkouší :) na umělé se mi zrovinka nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
9.11.11 22:09

Nemáš zač,my se snažili přes 3 a půl roku,tak to člověk nějaké informace nasbírá :wink: Klidně se na ten utrogestan doktora zeptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
9.11.11 22:12

Ty jo tak to je doba. To chápu, že za tu dobu už nastřádáš hodně zkušeností. a jakto že to takhle dlouho nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
9.11.11 22:19

Ale hodně blbá kombinace nedozrávající vajíčka,selhávání vaječníků + alergie na sperma,takže i když mi třeba 1× za čtvrt roku uzrály ve vaječníku nějaký vája a uvolnily se,tak jsem stejně neotěhotněla,protože jsem tam prostě nepustila spermíky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí