Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, já jsem v podobné situaci, ale jsem tou bývalou. Rozešli jsme se před půl rokem. Rozešel se on, že proto, že vztah se neposunul nikam dál. Od té doby jsme pořád v kontaktu. Ten kontakt je poslední dobou intenzivnější, dokonce došlo i na intimnosti a sex. Problém je, že když s ním nejsem já, navštěvují ho jeho kamarádky a jsou spolu celý víkend. To že to jsou kamarádky tvrdí on. A že nemůže vyloučit, že se do některé nezamiluje. O tom, jak dlouho jsme spolu byli, jsem tu již psala - 6 let. Za tu dobu jsme ho myslím poznala, proto nyní nechápu jeho chování. Nikdy, když měl přítelkyni, tak ji nepodváděl. V tomto je dost zásadový. Ví, že ho miluji. A já to vím taky. Dneska ráno jsem mu napsala, ať si rozmyslí, co v životě chce. Koneckonců, já nikoho nemám, já nikoho nepodvádím. Prostě mi přijde že má nyní dva paralelní vztahy. A mi volá, když se něco děje, mi volá, když si chce postěžovat a když něco potřebuje. Ale já druhé housle hrát nebudu.
A k tématu, hodně by mi vadilo, kdyby se přítel stýkal s ex, psal si s ní. Záleží samozřejmě na důvodu rozchodu, na rozchodu samotném, jak dlouho spolu byli a co je předmětem komunikace.
Ale jestli se jednalo o dlouhodobý vztah, ukončen bez urážek s možností vyřešení problému a komunikace je plná touhy vrátit se, byla bych znepokojena a chtěla vysvětlení. Zajímal by mne mužský pohled. Jako co si ti chlapi myslí!!
@kuki2 píše:
Sleduje to tady ještě někdo? Pokud ano, mám podobný problém, ve kterém se topím už dva dny a doslova nemůžu nic jiného udělat..
S přítelem jsme spolu cca třičtvrtě roku (ano, řeknete si možná - jenom takovou dobu, to nic není, ale vy jste určitě také začínalya pod vlivem okolností jsem se k němu musela dočasně nastěhovat (ne, že by to bylo rozhodnutí, tak teď spolu budeme bydlet, ale potřebuji na pár měsíců kde být). Vztah byl ze začátku ideální, parádní, připadala jsem si jako absolutní princezna, dlouho mě takto nikdo nenosil na rukou apod. až před měsícem se to nějak začalo vytrácet (ano, i to je časem nejspíš normální, řekněme si). Minulý týden jsme spolu byli na jedné akci, kde náhodou potkal svoji bývalou přítelkyni (předtím - on se s ní rozešel, protože mu na ní vadilo, jak se mění a je z ní jiný člověk - nyní prohlásil, že vypadala v pohodě). Předevčírem jsem přišla domů, otevřela své PC, zapnula FB a… asi je vám to jasné. Naskočil mi jeho neodhlášený účet s otevřeným chatem s ní. Kolikrát jsem se zařekla, že to nikdy neudělám, jemu jsem to udělala až teď.. Protože jsem v tom viděla potenciální odpověď na moje otázky, proč je najednou vše jiné. sám mi nebyl schopný říci víc, než že neví, co se s ním děje a že asi není ve fázi, kdy by mu záleželo na jeho osobním životě.
před tou akcí si spolu občas napsali, nicméně po oné akci už došlo i na kafe (mě tvrdil, že jde do práce - v sobotu - což občas tedy chodí..). Ať si klidně zajdou, ale ať alespoň nelže… no a konverzace, která probíhala potom mne naprosto dostala. jak na ní nemůže přestat myslet i při běžných činnostech, jak stále vyhledává její práci, aby viděl její jméno, pokud se znovu potkají, tak se mi zvýší teplota, zatočí hlava apod. a že děkuje, že ho vyslechla apod. že udělal chybu, že se s ní rozešel..ona prý ale stejne to lepili pořád dohromady a nešlo to, což i on uznal, nicméně ten rozchod byla jeho chyba a že by mu nejspíš ty věci teď už ani nevadily. a pak to vypadalo na každodenní konverzaci o normálních věcech, ale všude tuna smajlíků atd. (tak, jako když jsme začínali my dva spolu) chtěla jsem si s ním o tom promluvit, ať mi řekne, jestli k ní něco cítí a jestli ne, řeknu, že jsem se k té konverzaci dostala a co to znamená… nicméně zatím nebyl čas, ale plánuju to na dnešek. přesně jak říkáte, taková ta „bohyně minulosti“ (to je v mém životě už druhá a řeknu vám, je to jako by vás někdo smazal ze světa a vy jen příhlížely tomu, co se děje kolem vás, neviditelné). prosím, díky za každou radu.
Byla jsem v nachlup stejné situaci i sme spolu bydleli, po téhle zkušenosti bych radila rozchod, ale přesně rozumím jak se cítíš a že ho nechceš. Já když to zjistila, tak sem se zachovala úplně špatně, nic jsem mu neřekla a začala na jeho odtažitost reagovat svou vlídností, lísala se, plánovala nám výlety a aktivity a on byl akorát furt víc a víc nasranej. Pak sem si někde přečetla článek, protože už jsem byla fakt zoufalá, kde radili udělat přesně to, co on. A tak jsem začala být prostě mile zdvořilá, občas mu dala pusu na přivítanou, ale kontakt naprosto omezila, když sem něco plánovala, tak jsem ho zdvořile pozvala, ale když řekl, že se mu nechce nebo ho to otravuje, tak sem vyrazila sama nebo s kámošema. A světě div se, ono to fakt fungovalo, jen to mělo jednu velkou nevýhodu pro něj, ve chvíli kdy se začal zajímat o mě on tak já se zamilovala jinde a nechala ho. A teď píše zase furt mě, jen já na rozdíl od těch jeho bývalek nemám náladu se s ním bavit.
Pokud má ten tvůj komplex bohyně bejvalky, tak se na tohle chytne a pokud se k ní chce opravdu vrátit tak to má pro tebe taky výhodu, budeš mít svůj život a třeba si v něm najdeš někoho mnohem lepšího. Každopádně co nemá smysl mu říct, že si to četla, je to výhoda pro tebe, že to víš a můžeš se podle toho zařídit a on by byl jen nasranej, že mu čteš poštu.
Ahojky holky, nechce se mi zakládat novou diskuzi, tak obnovuji tuto a zároveň se omlouvám za anonym, ale je to pro mě osobní. S přítelem jsem už skoro rok a půl, vše v pořádku, ale trápí mě jeho bývalá, podotýkám, že když se mnou začínal už s ní nechodil. Jde o to´, že ona je do něj stále zamilovaná, píše mu, chodí za ní prostě nedá pokoj. A já samozřejmě žárlím. Pochopila bych, že jí třeba déle trvá než se s tím smíří, ale takhle mi přijde že už je skoro nemocná. Ani nevím na co se vás chci zeptat…možná se jen svěřit. Zeptat se zda jste to nějaká také zažila? Popřípadě jestli to mám řešit nebo nechat být? Holky díky
@Anonymní píše:řešit by to měl spíš přítel
Ahojky holky, nechce se mi zakládat novou diskuzi, tak obnovuji tuto a zároveň se omlouvám za anonym, ale je to pro mě osobní. S přítelem jsem už skoro rok a půl, vše v pořádku, ale trápí mě jeho bývalá, podotýkám, že když se mnou začínal už s ní nechodil. Jde o to´, že ona je do něj stále zamilovaná, píše mu, chodí za ní prostě nedá pokoj. A já samozřejmě žárlím. Pochopila bych, že jí třeba déle trvá než se s tím smíří, ale takhle mi přijde že už je skoro nemocná. Ani nevím na co se vás chci zeptat…možná se jen svěřit. Zeptat se zda jste to nějaká také zažila? Popřípadě jestli to mám řešit nebo nechat být? Holky díky
Já bych to řešila a chtěla bych po příteli, ať s ní razantně utne veškerý kontakt.. jako uhánět ho po roce a půl, to je už dost dlouhá doba, já bych vystřelila už po pár týdnech, nesnesla bych to.
@mexxx píše: řešit by to měl spíš přítel
víš co on jí řekl že mu to vadí, ale asi ne dost dostatečně, prostě jí „ignoruje“, mně hlava nebere že má takovou výdrž - myslím ta holka.
@Anonymní píše:
Ahoj, mám podobnou zkušenost a bohužel, pokud za ním pořád chodí, píše atd. tak si připrav pevné nervy. Já to tolerovala dlouho, ale už mi jednou došla trpělivost a řekla jsem at ji bud úplně odstřihne, že už to nedávám. Bohužel, pokud takhle slečna otravuje, ten chlap jí dáva pořád nějakou šanci nebo důvod, jinak by to takhle dlouho nevydržela, opravdu mluvím z vlastní zkušenosti. Já jsem se s ním rozešla a jsem štastná s novým přítelem, který má vztah s bývalou definitivně ukončený.
@Anonymní píše:
Ahoj, mám podobnou zkušenost a bohužel, pokud za ním pořád chodí, píše atd. tak si připrav pevné nervy. Já to tolerovala dlouho, ale už mi jednou došla trpělivost a řekla jsem at ji bud úplně odstřihne, že už to nedávám. Bohužel, pokud takhle slečna otravuje, ten chlap jí dáva pořád nějakou šanci nebo důvod, jinak by to takhle dlouho nevydržela, opravdu mluvím z vlastní zkušenosti. Já jsem se s ním rozešla a jsem štastná s novým přítelem, který má vztah s bývalou definitivně ukončený.
víš já jsem s přítelem šťastná, věřím mu, že pro něj je to uzavřená kapitola, několikrát mi to zopakovat, že nemám důvod žárlit a sám m jednou už naznačil že si sám myslím že je nemocná ![]()
@Anonymní píše:
víš já jsem s přítelem šťastná, věřím mu, že pro něj je to uzavřená kapitola, několikrát mi to zopakovat, že nemám důvod žárlit a sám m jednou už naznačil že si sám myslím že je nemocná
nemocná být může, ale musí jí to razantně říct a ne jen jednou, to asi pořád neudělal.
@Anonymní píše:
nemocná být může, ale musí jí to razantně říct a ne jen jednou, to asi pořád neudělal.
Zkusím si s ním o tom ještě jednou promluvit. Zakl.
No asi tě ani já nepotěším, měla jsem to přesně jako ty i anonymní 2 a má pravdu, tvůj přítel to s ní buď neumí, či nechce definitivně ukončit. Rok a půl je dlouho i pro zhrzenou ženskou, kdyby jí už dávno řekl, že končí, už by to pochopila a jinak, co ti má přítel říct? Neřekne ti, že se s ní třeba ještě občas sejde, napíšou si atd. jako každýmu chlapovi je mu zájem i ex příjemný. Jistě je tu nepatrná šance, že je fakt nemocná.
@Janha upřímně také si mě moc nepotěšila, spíš jsem spadla do ještě horšího splínu
až ho uvidím zkusím si s ním promluvit, jinak ano přítel to s ní neumí, je takový dobrák a tady je potřeba
tvrdě zakročit.
@Anonymní píše:
@Janha upřímně také si mě moc nepotěšila, spíš jsem spadla do ještě horšího splínuaž ho uvidím zkusím si s ním promluvit, jinak ano přítel to s ní neumí, je takový dobrák a tady je potřeba
tvrdě zakročit.
Já samozřejmě nevidím do vašeho vztahu, takže žádný splín
prostě mu řekni, jak je ti to nepříjemné a požádej ho o razantní řešení.