Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahojky holky, nechce se mi zakládat novou diskuzi, tak obnovuji tuto a zároveň se omlouvám za anonym, ale je to pro mě osobní. S přítelem jsem už skoro rok a půl, vše v pořádku, ale trápí mě jeho bývalá, podotýkám, že když se mnou začínal už s ní nechodil. Jde o to´, že ona je do něj stále zamilovaná, píše mu, chodí za ní prostě nedá pokoj. A já samozřejmě žárlím. Pochopila bych, že jí třeba déle trvá než se s tím smíří, ale takhle mi přijde že už je skoro nemocná. Ani nevím na co se vás chci zeptat…možná se jen svěřit. Zeptat se zda jste to nějaká také zažila? Popřípadě jestli to mám řešit nebo nechat být? Holky díky
Ahoj, jsem ochotna napsat ti muj pribeh, ktery je velmi podobny tvemu, ale do SZ, tady ne..
Ahoj,
obnovuji diskusi. Měla bych dotaz na ženy, které mají partnera s dítětem z předchozího vztahu. Jak často jsou vaši partneři v kontaktu se svou ex? děkuji
Tak já ti to můžu napsat z pohledu ex. Bavíme se spolu jen jednou za 14 dní a to den dva před předávkou, aby jsme se domluvili co a jak. Občas jsou extra hovory/sms - kdy dorazí alimenty, co jsme nakonec koupili za dárek, vystoupení ve škole(ještě ani na jedno nedorazil, ale když neoznámím je nasr…)
Ale my máme vztah na houpačce = když je sám je jak mílius. Když má někoho tak jsem kus hadru. ![]()
@Netopirek Díky za názor z druhé strany. Právě že můj partner kontaktuje svou ex hodně často (sms či volání každý den, ob den, občas 5 dní pauza a pak zase). Já jsem to nevěděla a teď nevím, jak se k tomu postavit. Je pravda, že mají malé dítě… A jak častý kontakt bys preferovala ty?
Mě osobně to vyhovuje, jak to máme teď. Ale myslím, že dceru by potěšilo kdyby zavolal sám od sebe i v týdnu, aby se jí zeptal jak se má. Ale já už mám 6letou. Taky by mi vyhovovalo kdyby volala on a zeptal se na ní. Je otázka jak malý je to dítě. A jestli se baví jen o malý a nebo i o osobním životě.
Pokud by telefonoval kvůli dítěti a pak telefonoval i jen s dítětem, tak by mi to nevadilo. Ale jinak já mám svůj život a kdyby i celkové se distancoval, tak bych to přežila. Jen by mi to bylo líto kvůli dceři
Teď koukám, že si i protiřečím.
Vyhovuje mi, že o něm nevím, ale kvůli dceři by jsem byla ráda kdyby jí volal a ptal se jí jak se má atd. Tak jak to dělají prarodiče.
Dítě je malé, čtyřleté. Oni si volají primárně kvůli dítěti, ale pak zaběhnou i k jiným tématům, takže řeší i osobní věci. On sám tvrdí, že s ní chce mít „kamarádský“ vztah (nechce jen řešit dítě a čau)…Mně to teda přijde přes čáru, ale jemu zjevně ne, a nevím, jaký je standard.
Je to různé. My taky řešíme i věci mimo dítě, ale je to dělané i tím, že máme společné známé a já bych taky byla radši kdyby jsme měli kamarádský vztah. Ono se všechno líp řeší.
A ona už má taky nový vztah? Jestli jj a klape jím to, tak bych to nechala… Je lepší když mají kamarádský vztah, než kdyby spolu bojovali
Ona právě vztah nemá a údajně ani nechce. Podle mě chtěla mít mého partnera tak trochu „do zálohy“, proto mě moc nemusí a ani mě nechce poznat…
Tak to je jiná. Já zase chci poznat ty nový, protože mě zajímá s kým se moje dítě vídá. Nejjednodušší by bylo si promluvit s přítelem a říct mu svoje obavy.
Jinak jak je to dlouho co jsou od sebe?
Já její postoj taky nechápu, s jejich rozchodem jsem neměla nic společného a navíc od něj odešla ona. Od sebe jsou téměř 2 roky, spolu jsme rok. Přítel moje obavy zná, ale nechápe mě. Prostě pořád tvrdí to své (že už jí nechce a hotovo), ale „kamarádit“ se s ní chce pořád.
Prosim anonymne…
Mam pritele, jsme spolu kratce asi 4 mesice. Nastehovala jsem se k nemu domu, do baraku kde bydlel se svou byvalou. Ta tu v te dobe mela jeste nejake osobni veci, ale kdyz si pro to prijela, pritel rekl, ze pojedeme radsi na obed do mesta…Tak jsem si rikala, ze me chce usetrit kontaktu a ze je to fajn
Maji spolecneho psa a ona se tu nedavno necekane zjevila, ja akorat odjizdela na odpoledni tak nevim jak to probihalo, ale byla tehotna a pry jen vezla nejake papiry co sbalila…
Jako to by bylo vsechno v pohode, ale druhy den priteli prisla sms od ni, ze ho moc rada videla a ze az bude mit cestu aby se stavil..za par hodin dalsi zprava, ze ji chybi co s tim ma delat…
Pritom je tehotna a klofla si nejakeho prachace a dle vseho ma mit spokojeny vztah…
Pritel je od ty doby celkem zamlkly a chova se tak nejak divne..
Myslite ze to muze byt pro me hrozba?
@Anonymní píše:
Prosim anonymne…Mam pritele, jsme spolu kratce asi 4 mesice. Nastehovala jsem se k nemu domu, do baraku kde bydlel se svou byvalou. Ta tu v te dobe mela jeste nejake osobni veci, ale kdyz si pro to prijela, pritel rekl, ze pojedeme radsi na obed do mesta…Tak jsem si rikala, ze me chce usetrit kontaktu a ze je to fajn
Maji spolecneho psa a ona se tu nedavno necekane zjevila, ja akorat odjizdela na odpoledni tak nevim jak to probihalo, ale byla tehotna a pry jen vezla nejake papiry co sbalila…
Jako to by bylo vsechno v pohode, ale druhy den priteli prisla sms od ni, ze ho moc rada videla a ze az bude mit cestu aby se stavil..za par hodin dalsi zprava, ze ji chybi co s tim ma delat…
Pritom je tehotna a klofla si nejakeho prachace a dle vseho ma mit spokojeny vztah…
Pritel je od ty doby celkem zamlkly a chova se tak nejak divne..
Myslite ze to muze byt pro me hrozba?
myslím, že jsi blázen po takové chvilce bydlet s někym, kdo nemá evidentně vyřešenou minulost
ano, je to hrozba ![]()
Jo ja nerikam ze je idelani se takle brzoo sestehovat ale akorat mi koncila najemni smlouva v byte a majitel mi ji neprodlouzil a pritel navrhl at jdu k nemu, ze je zbytecne platit byt kdyz jsme stejne stale u nej…
@lasička1 jo nevím jak dlouho před tím než si začal se mnou ale rozešel se s ní