Radka nebo Jitka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
758
7.4.23 09:51
@Anonymní píše:
Ani jedno..? Teď chodí do školky jedna Martinka. Sama se tak jmenuji a i tak hrozně trpím :lol: Některá jména bych uložila do trezoru navždy.

Vážně? My jsme měli Martinu ve hře, je to parádní jméno!
Stejně jako Jitka i Radka, a zejména Radka, kdybych neměla tetu Radku a bratrance Radka a on už neměl malého Radka, dcera by se tak jmenovala. Ale to už by bylo v rodině přeradkováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
7.4.23 09:53

Raději Radka, Jitka je fakt pomsta :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.23 09:54

Jakožto Jitka hlasuji pro Radku. Jitka je hrozný, Jíťa mi jakožto stokilové ctyricatnici přijde naprosto směšný, Jituš mi připomíná tu priblbou kadeřnici z diskopribehu. O tom že žádnou mladší Jitku než jsem já neznám ani nemusím mluvit. Za mě to jméno směřuje do pekel k Boženám, Blaženám a Jiřinám

• Citovat
  • Upravit
14756
7.4.23 09:57
@la_amanita píše:
Stejně jako Jitka i Radka, a zejména Radka, kdybych neměla tetu Radku a bratrance Radka a on už neměl malého Radka, dcera by se tak jmenovala. Ale to už by bylo v rodině přeradkováno.

My mame 2letou Martinku a zatim nelitujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
7.4.23 10:13

Hlasuji pro Jitku, když už si mám vybrat z těchto dvou jmen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
7.4.23 10:14

Ani jedno jméno se mi nelíbí. Měla bych dost problém tak dceru pojmenovat, když bych musela vybírat z těchto dvou. Neporadím, nevím. Radka je tvrdé, Jitka je lepší, jenže ten film že jo :roll:
Martina, jak tady padlo, je asi nejlepší, ale taky nic moc jméno, ale na to se zakladatelka neptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17447
7.4.23 10:30
@Janča6 píše:

Martina je hezký jméno, brala bych ji spíš než Markétu, ze svého jména jsem nikdy nadšená nebyla. S tou Radkou jsem si zase vzpomněla na Kolju, jak tam ten vyšetřovatel Svěrákovi říká, já mám taky syna, jmenuje se Radek, po manželce. Manželka je Radek? Ne, Radka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17447
7.4.23 10:34
@la_amanita píše:

Kamarádka měla mít Martinku u 1.ditete, ale narodil se kluk (ale Martin to není, to se líbilo zas vždy pro kluka mně a když se měl narodit starší tak tchán si celou dobu myslel že když kluk tak bude Martin, protože Plzeň tehdy s M. Strakou vyhrála titul v hokeji - no, netrefil se;-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
7.4.23 10:42

Ani jedno.
Co Lenka, Jana, Dana, Hana?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.4.23 12:32

Za mě je lepší Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
7.4.23 13:40

Radka, ale i Jitka se mi celkem líbí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
7.4.23 14:36
@Anonymní píše:
Ahoj, jaké jméno se vám víc líbí?

Jednoznačně Radka :mrgreen:
Sama se jmenuju trochu jinak, v kalendáři jiné jméno, ale představuju se jedině jako Radka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
7.4.23 16:54
@Janča6 píše:

Martinka je nádherné jméno. Mně by neprošlo, jmenuje se tak manželova sestra a nechtěli jsme jména opakovat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.23 17:06

Jmenuji se Jitka a jméno se mi líbí :) Oslovení Jitu, Jíťo, Jituš. Zdrobněliny také fajn: Jituška, Jitunka. I klasické oslovení Jitko mi přijde v pohodě. Tak se jen hlásím jako spokojená nositelka tohoto jména :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1338
7.4.23 19:40

Radka se mi líbí víc, ale ani Jitka není špatná. Nechápu, že někdo při oslovování stále vymýšlí nějaké varianty, prostě oslovuji Radko, Jitko, Evo, Jano, Pavlo…mně to zní lépe než nějaké zkomoleniny, případně zdrobněliny. Samozřejmě malým dětem řeknu zdrobnělinou, ale dospělým…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze