Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mám z táborů vyzkoušeno mazání z francovky a hřebíčku. Stačí malinko a komár ani nepáchne do místnosti, jen někdo nesnese tu vůni.
@Kikla Jj, alpa je dobrá, ale na mimčo bych ji nepoužila. I mě z ní slzí oči. Ale děsně mi voní ![]()
Zdravím.. je raid vhodný i v těhotenství..?? myslím když ho máte zapnutý v místnosti kde spíte..??
Mate prosim maminky zkusenost s raidem do zasuvky? Malinka se uz po druhe osypala brutalne vypada to jako podlite stipance nejdriv se objevil jeden a dneska uz je cela co to bylo v zasuvce nejdriv kdyz jsme byli na dovolene nevedela jsem z ceho ted je to 3 dny co jsem to pichla do zasuvky doma a znovu razim dnes k dr je to moje teorie ze je to z tehle***
edit admin - odstraněn vulgarismus
Dobrý den, jsem v 13tt a než jsem otěhotněla, každé léto jsme používali doma Raid s polštářky do zásuvky. Teď máme obavy, aby to neuškodilo miminku.Co teď?
Děkuji za Vaše rychlé odpovědi a přeji krásný den. Šárka ![]()
@saria píše:
Dobrý den, jsem v 13tt a než jsem otěhotněla, každé léto jsme používali doma Raid s polštářky do zásuvky. Teď máme obavy, aby to neuškodilo miminku.Co teď?Děkuji za Vaše rychlé odpovědi a přeji krásný den. Šárka
Ahoj, každý rok než se udělá teplo volame deratizera a necháváme stříkat proti hmyzu. Až do zimy máme klid
. Paní deratizerka u mě vloni viděla raid do zásuvky a řekla at to okamžitě vyhodime. Je to prý dost škodlivé a v místnosti kde se spí by se nemělo používat vůbec
. max zapnout pokud nejste doma. ![]()
@saria píše:
Dobrý den, jsem v 13tt a než jsem otěhotněla, každé léto jsme používali doma Raid s polštářky do zásuvky. Teď máme obavy, aby to neuškodilo miminku.Co teď?Děkuji za Vaše rychlé odpovědi a přeji krásný den. Šárka
To máte tolik komárů, nebo na co to používáte?
@saria máme sítě do oken a od komárů a much pokoj. Raid bych domů nekoupila, protože to škodí rybičkám atd. tak to nebudu nechávat působit ani na nás.
No tak teď s tím asi už nic neuděláš. Ale věřím, že miminku to uškodit nemohlo, když jste ho používali naposledy půl roku před otěhotněním. Jinak máš asi za sebou prvotrimestralni screening a pak budou další vyšetření plodu.
Máme sítě v oknech. Teď je mají od čtvrtka v Lidlu. Stojí sada k sestavení 399kc to máš stejnou cenu, jako ten Raid. Podle mě je tojed.
Nepoužívala bych ani bez mimina, je to svinstvo. Sítě do oken nebo jiné nechemické řešení. Nevím, jak moc velké problémy s hmyzem tam máte, ale když nesvítím při větrání, tak obvykle za celé léto likviduji jen pár komářích návštěv, což přežiju (i když komáři taky můžou přenášet pěkná svinstva - ale vzhledem k tomu, že mě daleko častěji něco pokouše na výletech či na zahradě, tak to moc nemá cenu řešit).
Nechali jsme udelat site do oken. Nechtela jsem vdechovat neco chemickyho nekolik hodin. Natoz deti.
No jo, ale jak to řešit, když máme v pokojíku a v ložnici jenom střešní okna? V létě tam máme vedro na padnutí, bez otevřených oken se nedá spát, tak musím použít jedině Raid, jinak by nás komáři sežrali ![]()
My to také používáme. Ty zasíťovaná okna pořádně nevětrají (a je to ošklivé)