Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky. Má rakovina ve čtvrtém stádiu nějak jiné příznaky oproti prvnímu stupni? Když chodím na pravidelné prohlídky a minulý rok v lednu bylo všechno ok, je možné že nyní můžu mít 4 stupeň? Jsem bez problémů.
Myslím, že tohle není téma na diskuzi pro laickou veřejnost, ale je to na probrání s lékařem. Protože tu můžeš dostat nepravdivé info
Příspěvek upraven 05.02.24 v 18:09
@admenL píše:
Ahoj holky. Má rakovina ve čtvrtém stádiu nějak jiné příznaky oproti prvnímu stupni? Když chodím na pravidelné prohlídky a minulý rok v lednu bylo všechno ok, je možné že nyní můžu mít 4 stupeň? Jsem bez problémů.
to se nemůžeš rozhodnout, jestli je to dvojka nebo čtyřka? Nebo proč dvě takové diskuse.
1. - 3. stupeň= pouze jedno primární ložisko nádoru, čím větší číslo, tím větší nádor. Stádium 4 = už se někde vyskytuje jedna nebo více metastáz (vzdálených ložisek). Příznaky rakoviny mohou být různorodé nebo taky žádné, záleží na typu, lokalizaci… Ani rakovina ve 4. stádiu nemusí mít nějaké extra příznaky a naopak i primární nádor na špatném místě může způsobovat výrazné potíže. Nedá se to takhle zobecnit.
@vokishka píše:
to se nemůžeš rozhodnout, jestli je to dvojka nebo čtyřka? Nebo proč dvě takové diskuse.
Podívej se na její předchozí diskuze, ještě ani neví, jestli vůbec rakovinu má.
@mamule42 píše:
Podívej se na její předchozí diskuze, ještě ani neví, jestli vůbec rakovinu má.
aha, koukám, že je to poněkud plašan
Ona potřebuje informace, aby věděla co má doktorovi říct že má.
Vím že jsem plasan. Za poslední týden jsem skoro vůbec nespala, nejím nic mě nebaví. Z normální aktivní zdravé ženské je že mě troska.
Rakoviny je kolem mě hodně a mě nalezli nějaký nález na děložní sliznici. K tomu mám nepravidelnou menstruaci a zapáchající výtok…proto se prosím po informacích a bojím se.
@admenL píše:
Vím že jsem plasan. Za poslední týden jsem skoro vůbec nespala, nejím nic mě nebaví. Z normální aktivní zdravé ženské je že mě troska.
Rakoviny je kolem mě hodně a mě nalezli nějaký nález na děložní sliznici. K tomu mám nepravidelnou menstruaci a zapáchající výtok…proto se prosím po informacích a bojím se.
Poradim Ti, sama jsem mela ten spatny nalez, nepatrej. Nevypatras nic. To co se zjisti, neovlivnis. Jsi mlada, tak ze je velka pravdepodobnost ze to je neskodny nalet, polyp cysta.
@Anonymní píše:
Poradim Ti, sama jsem mela ten spatny nalez, nepatrej. Nevypatras nic. To co se zjisti, neovlivnis. Jsi mlada, tak ze je velka pravdepodobnost ze to je neskodny nalet, polyp cysta.
Píšeš měla, tudíž jsi vyléčená nebo v remisi?
Já se tím polypem úklidnuji, ale příznaky jako nepravidelná ms a zapáchající výtok na to nesedí.
@admenL píše:
Píšeš měla, tudíž jsi vyléčená nebo v remisi?
Já se tím polypem úklidnuji, ale příznaky jako nepravidelná ms a zapáchající výtok na to nesedí.
Já jsem měla karcinom endometria i bez výtoku a nepravidelné MS. To není žádný ukazatel. Kdy budeš vědět výsledky, nebo půjdeš na podrobnější vyšetření?
@lucad77 píše:
Já jsem měla karcinom endometria i bez výtoku a nepravidelné MS. To není žádný ukazatel. Kdy budeš vědět výsledky, nebo půjdeš na podrobnější vyšetření?
Ahoj. Dneska jsem byla na hysteroskopii. Dle Dr. (Onkogynekolog) v děloze nebyl žádný útvar, nízká sliznice, a děloha ve tvaru uterus bicornis. Odebral mi vzorky tě nízké sliznice ale prý to bude v pořádku, nic nenasvědčuje nějakým problémů. Teď mi nejde do hlavy, zda ten tvar dělohy může na UTZ vypadat jako zvětšená sliznice. ![]()
@admenL píše:
Ahoj. Dneska jsem byla na hysteroskopii. Dle Dr. (Onkogynekolog) v děloze nebyl žádný útvar, nízká sliznice, a děloha ve tvaru uterus bicornis. Odebral mi vzorky tě nízké sliznice ale prý to bude v pořádku, nic nenasvědčuje nějakým problémů. Teď mi nejde do hlavy, zda ten tvar dělohy může na UTZ vypadat jako zvětšená sliznice.
Takže jsi zdravá, raduj se. UTZ je někdy nepřehledný.
Ahoj holky, projíždím různé diskuze tady a zajímalo by mě. Dnes na preventivce mi lékařka sdělila, že mám myom na děloze, prej 18mm.Ja jsem samozřejmě začala plašit, neboť na poslední kontrole před rokem nebylo nic, samozřejmě mě hned napadla rakovina, to jsem celá ja
Lékařka na to že neeee, že to je asi dle ní adenomyom a že to nemám vůbec řešit. Jen že by jsem měla přijít na kontrolu za tři měsíce. Mozna položím teď blbou otázku, ale jak lekari rozeznají na vnitřním ultrazvuku nádor od myomu
Je to nějak specifické? Žádné problémy jinak nemám.