Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den chci se zeptat, hrozně se bojím když tady čtu ty příznaky na google a něco sedí. Už asi od minulého týdnu ve středu mi začlo být večer divně jakože trochu na zvracení začla se mi jak kdyby zvedat nervozita, no další den to bylo v pohodě ale pak to zas pokračovalo, hlavně když jsem se napila něčeho bublinkového tak mi bylo blbě, ty tři dny to bylo ještě že se to dalo, no ale od neděle mi začlo být trochu hůř, nebo jak to nazvat občas bolesti břicha nic hrozného, ale je to nepříjemné, úplně zvracet se mi taky nechce je to spíš jen pocit, vykonat potřebu to taky nejde i když se mi někdy chce, a i když jsem párkrát na záchodě byla tak to velice ničemu nepomohlo. Vždy když něco sním tak se cítim tak plně a prostě nesvá, a to si dávám třeba jen suchou rýži, piškoty, nebo sušenky nic jiného nejím, ale hlavně mi je těžko z pití a vody víc než z jídla, dnes to je lepší ale bojím se prostě dát si něco víc, cítim se už trochu slabě protože jídlo miluju. V příznacích rakoviny je i únava a tu já mám poslední dobou pořád, asi tím že vstávám v 5 ráno na praxe a někdy zas v 8:00
No ale stejně. Hrozně se bojím, napadlo mě jestli to nemůže být i blbou stravou, poslední dobou celkem podvádím dřív jsem jedla dost zdravě a více cvičila, a v tu středu a úterý minulý týden jsem měla 2× za sebou kfc, myslíte že to může být i stravou nebo mám tu rakovinu? Krev nezvracím ani nekašlu, ani nezvracím teda zatím a snad ani nebudu. Rakovinu mít fakt nechci a umřít taky ne jsem ještě mladá
budu ráda za rady ![]()
Rakovinu s nějvětší pravděpodoností nemáš, příznaky bys musela mít dlouhodobé a musely by se stupňovat. Bude to asi jen zánět, buď žaludku nebo může být podrážděný žlučník, příznaky jsou skoro stejné. Objednej se k Mudr. a ona ti předepíše léky na zklidnění, pokud nezaberou pošle tě na Gastroskopie, kde ti udělají hloubkové vyšetření, je to nepříjemné, ale přežit se to dá
Pokud nechceš zatím jít k Mudr. kup si v lékárně omeprazol 20mg, vynechej citrusy a kyselé potraviny, také kořeněné a smažené. Hoď se do klidu - zvolni a uvidíš, že se budeš cítit líp.
Podle internetu když si dáš tu práci budeš mít po chvíli rakovinu všeho protože to že to může být příznak rakoviny píšou i u rýmy…