Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, malé jsou 2 měsíce a už dlouho má koliky. Vcelku cely den, ale ne moc. Pak v noci, kdy se propina, kroutí, heka.. na to jsem si už i zvykla. Ale rána cca od 4:00 jsou mnohem horší, to je vidět, jak trpí. Třeba dnes ráno se 2× po sobě vykadila a vyprděla a pak šíleně naříkala. Čekala bych, že si ulevila, ale bylo ji spis hůř. Strašně naříkala, jinak než klasicky pláč.. Pak usnula v šátku a už tam spi 3,5 hodiny. Což u ni je normální v dopo hodinách. Dávám ji Espumisan, probioticke kapky, nahrivam bříško, cvicime, nosím na tygrika, hlidam si stravu… ptám se hlavně na to ráno, jestli i toto je normalni..?
@Michaeladr1 píše:
Ahojky, malé jsou 2 měsíce a už dlouho má koliky. Vcelku cely den, ale ne moc. Pak v noci, kdy se propina, kroutí, heka.. na to jsem si už i zvykla. Ale rána cca od 4:00 jsou mnohem horší, to je vidět, jak trpí. Třeba dnes ráno se 2× po sobě vykadila a vyprděla a pak šíleně naříkala. Čekala bych, že si ulevila, ale bylo ji spis hůř. Strašně naříkala, jinak než klasicky pláč.. Pak usnula v šátku a už tam spi 3,5 hodiny. Což u ni je normální v dopo hodinách. Dávám ji Espumisan, probioticke kapky, nahrivam bříško, cvicime, nosím na tygrika, hlidam si stravu… ptám se hlavně na to ráno, jestli i toto je normalni..?
a pediatra na to říká co?
Moje starsi dite to tak melo taky, nadranem nejhorsi, moje teorie byla, ze jak se v noci vubec nehybe, tak se to tam nasbira…prece jen pres den byl obcas na brisku, obcas jsem s nim ruzne manipulovala, takze se prubezne „vypoustel“ ![]()
@stinga píše:
a pediatra na to říká co?
Ano, prý je to normální bolení bříška a že se to spraví
mně to ale normální nepřijde.
U nas kolem te 4 ranni prichazelo taky to nejhorsi. Hold delat co muzes, abys ulevila, ale musi se to pretrpet :/ preslo to ![]()
@Nejmm píše:
U nas kolem te 4 ranni prichazelo taky to nejhorsi. Hold delat co muzes, abys ulevila, ale musi se to pretrpet :/ preslo to
Kdy to prosím u vás přešlo? Dnes opět a takové nářky měla chudinka.
@Michaeladr1 píše:
Kdy to prosím u vás přešlo? Dnes opět a takové nářky měla chudinka.
Dobrý večer, mohu se prosím zeptat, čím ošetřuje zadeček? Používáte vlhčené ubrousky??
Ptám se kvůli tomu pláči po vykakáni. Syn taky tak plakal cca ve 4 měsících, vždycky po vykakáni. Používala jsem vlhčené ubrousky, a jak byl hic, ta tekutina tam nějak zareagovala a malého to štipalo do zadečku…
Od doby co používám jen vodou namoceny perlan tak ok… 🍀
@Michaeladr1 omlouvam se, ze reaguju az ted, nevsimla jsem si… No trvalo to trebas 2 mesice… Jak ted u vas? stejny, lepsi?
@Nejmm píše:
@Michaeladr1 omlouvam se, ze reaguju az ted, nevsimla jsem si… No trvalo to trebas 2 mesice… Jak ted u vas? stejny, lepsi?
Bohužel naopak, horší se to. Už je to často od 2 ráno. Říkáme si, že ještě vydržet a snad po tom 3.měsíci se to trošičku zlepší.