Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky - maminky,
chtěla bych se vás zeptat,jak se u vás probouzí miminka. Našemu kloučkovi bude 12. týdnů. A při probuzení plače a plače, má zavřené očka. Musím ho vzít do náruče, pohuškat, pochodit po bytu. Pak ty očka otevře a probere se. Když ho dám na přebalovací pult a začneme přebalovat, tak je štěstím bez sebe a tolik úsměvů vykouzlí.
Ale to, co je před tím, mě docela trápí. Máte to taky tak? Nebo se vám miminka probouzí jako otevřou očka, dají o sobě vědět, že už jsou vzhůru třeba broukáním, ale ne plačem … Budu ráda za vaše odpovědi.
Mala broukala a jeste ted (devet mesicu) si nekdy vydrzi brucet i hodinku v postylce! Ja uz jsem sice vzhuru, ale klidne lenosim.
A je uz maly opravdu vzhuru? Neni to treba jen v polospanku, ze by si jeste zdrimnul?
Malej se teda budil s pláčem, ale to proto, že měl hlad, vždycky po probuzení musel jíst ![]()
Malej se budí s řevem, páč „umírá“ hlady.
Zkusím dát dudel, jestli to zaspí. Když ho vyplivne a řve, tak vstanu, bleskově přebalím (aby mi tím hladem náhodou neumřel
) a jdeme kojit. Po nakojení je klid… ![]()
Tak u nás to takhle už není, malej se ráno vzbudí a začne houkat, smát se…
a tím mě vzbudí… ![]()
Obě moje děti jako miminka se vždycky budily s řevem - umíraly hlady jako u Wiolly
Akorát u nás by u přebalování zbořily barák, takže hned jsme museli kojit
Mája o sobě dávala pláčem vědět do teď (14měsíců), až posledních pár dní „volá“ (= pokřikuje zrovna oblíbenou slabiku) nebo tleská ![]()
nas malje se od naorzeni budl tak se sespi jakoby zacal vrtet a knikat, ted kdyz zacne rano brecet tak vim ze che jeste spat jen mu treba vypdl dudlik zacalto delat i v noci posledni asi 3 tydny…a kdyz se vzbudi ze uz ma hlad a chce vstavat tak zacne skrabat do spodni casti kolotoce a zacen si povidat ![]()
Lena se budi s dobrou naladou, po probuzeni se mohutne protahne a zacne povidat a smat se, prerovna si sve spoluspace a ted nove si uz umi sednout nebo kleknout, takze cvici, mam pocit, ze chce novou postylku, tak s ni rumpluje
. A kdyz si vsimne, ze jsem vzhuru, tak si vynda dudlika a se smichem mi ho poda
.
Spala u me kamaradka s 1,5 rocnim klucinou, on po probuzeni jak puchejr, brecel, nikdo se na nej nemohl ani podivat, proste vylozene nastvanej na celej svet. Zlepsilo se to tak za pul hodiny. ![]()
Tak malý má 5 měsíců mě ráno budí svým Hůůůůů, Hůůůů…
Ale nepláče…kdybych ho neslyšela dělat hůůůů, tak v postýlce leží klidně i hodinu…ale odpoledne v postýlce po probuzení řve…a to je rachot… ![]()
Malej mi občas pláče ze spánku, tak to jen utiším a dám dudel..
Pokud to je hlady, tak už se neztiší a jdu rovnou udělat mlíko ![]()