Reakce kamarádky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.6.14 11:22

Reakce kamarádky

Moc všechny zdravím! Jdu si sem tentokrát hlavně „přečíst“ nějaké objektivní reakce, protože si nejsem jistá, jestli se na danou situaci dokážu sama takto dívat. Předem se omlouvám, pokud na nějaké info při psaní zapomenu a pak je doplním.
A teď k problému…
Cca od ledna učím svou kamarádku cizí jazyk. Nejdřív se mi do toho moc nechtělo, ale nakonec mi bylo hloupé to odmítnout. Když jsem nakonec přijala, nechtěla jsem za to žádné peníze - vždy mi bylo hloupé brát od přátel a rodiny za cokoliv peníze. Ale ukecala mě, prý by jinak chodit nechtěla. Tak jsem nakonec kývla.
Několikrát jsem ale bohužel naše domluvené hodiny zrušit - syn (2,5 roku) byl několikrát nemocný, v horečkách a při nemoci je z něj „mamánek“ - nehne se ode mě na krok. Když se to stalo asi potřetí, přišla mi od ní jízlivá sms ve stylu, že to bere na vědomí, že ji ale každá odpadlá hodina mrzí a že „jich už bylo“. Žádné ani politování, že je malý zase nemocný, prostě jen toto. Podotýkám, že jsem samozřejmě v tom týdnu rušila i všechnu další výuku ostatním studentům.
A teď konečně k tomu aktuálnímu…
Včera umřela mé švagrové zcela nečekaně maminka. Dost mě to vzalo - znala jsem ji už dlouho, bydlí společně, takže jsme se vídaly. V tomto týdnu jsem navíc měla v nemocnici maminku - zkolabovala z vedra. Takže o to víc mě asi zasáhla pomíjivost života. Prostě jsem na nějakou angličtinu vůbec neměla myšlenky, manžel mě musel uklidňovat. Snažila jsem se kamarádce několikrát dovolat, abych hodinu zrušila, ale neúspěšně. Nakonec jsem tedy, byť nerada, poslala sms, ve které jsem stručně popsala své důvody a omluvila se.
Za chvíli mi zvoní telefon a ona na mě spustila jak na malé dítě, byla pěkne nepříjemná… Že je jí líto, že švagrové zemřela maminka, ale že jsme se na hodině domluvily. Ptala se jestli to takhle ruším všem apod. No zkrátka jsme se pořádně chytly.
A já teď nad tím přemýšlím… Myslíte, že jsem moc přecitlivělá? Měla jsem to včera dát, i když mi bylo psychicky mizerně a snažila jsem se alespoň telefonicky na dálku (bydlíme od mých rodičů i bratra daleko) nějak pomáhat?
Vím, že je to spor v podstatě o ničem. O to víc mě ale mrzí její absence pochopení pro ostatní. Kdyby to bylo naopak a problémy měla ona, reagovala bych úplně jinak. :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
karfice
16.6.14 11:25

V tom případě jí řekni, ať si najde placené doučování.
Jsi přecitlivělá, nic víc.

• Citovat
  • Upravit
27281
16.6.14 11:26

Těžko říct… :nevim:
Spíš mi to připadá, že toho máš možná moc. :nevim: Co si budeme povídat, platící zákazník si žádá to, za co zaplatil :nevim: Poskytuješ placenou službu jako kdekdo jiný a tomu by to mělo odpovídat. :nevim:

Chápu i tebe, ale chápu i jí. :nevim:

Zkus ubrat když to nezvládáš… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.14 11:27

@karfice To jsem jí řekla hned do telefonu. Asi to beru moc podle sebe. Kdyby měla nemocné dítě ona a na poslední chvíli to odřekla, jen bych ji politovala a popřála brzké uzdravení.

• Citovat
  • Upravit
6895
16.6.14 11:27

Zrušila bych doučování, at si sežene jinde. Třeba jím dej kontakt na někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.6.14 11:30

Na jednu stranu by to jako kamarádka měla pochopit, na druhou by ale asi i mě vytočilo, kdyby po x-té padlo něco, na čem jsme domluvené, obzvlášt, když za to platí. :nevim: Za chvíli jí to přejde a ty se v tom nebabrej :nevim: Jinak bych na tvém místě asi ubrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís

Přesně, ať se jde učit jinam když nemá pochopení. Myslím, že si se zachovala dobře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@Cmochy Já to zase beru tak, že dopředu nic zaplacené nemá a kdybych byla v normálním zaměstnání, taky si vezmu paragraf a jsem doma na ošetřování. Zkrátka mě mrzí, že cizí lidé to berou v pohodě - vědí, že příště se to může stát jim - a zrovna blízká kamarádka takto.

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
@Anonymní píše:
@karfice To jsem jí řekla hned do telefonu. Asi to beru moc podle sebe. Kdyby měla nemocné dítě ona a na poslední chvíli to odřekla, jen bych ji politovala a popřála brzké uzdravení.

Jenomže tohle každej neumí, jsou prostě lidi, kteří vidí jen sebe a své potřeby. Ale jak tu už kdosi napsal, poskytuješ určitou službu, kterou bys měla odříct v opravdu jen vážných situacích (nemoc dítěte..) profesně by ses nad to měla přenést a tu hodinu odučit. Ber to jako rozptýlení, přijdeš na jiné myšlenky :-)

Příspěvek upraven 16.06.14 v 11:31

• Citovat
  • Upravit
2926

Také chápu tebe, ale i jí, možná bys mohla trochu zvolnit. Vždy tu bude nemocné dítě, nedovařená večeře, čísi narozeniny atd., nevím no… samozřejmě smrt blízké osoby je sakra důvod k omluvě, ale na druhou stranu pochop i jí. Kdybys chodila k někomu na kurz, platila mu za to, tak by tě naštvalo, kdyby se dotyčný každý druhý týden omlouval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.6.14 11:31

Predpokladam, ze odpadle hodiny neplati… Ja nechapu reakci kamaradky. Tvoje duvody mi prijdou normalni. Kdyby chodila nekam do kurzu, stane se ji to taky. A kolikrat se ani nenamahaji s nahradou. Je tvoje dobra vule, ze ji ucis, ze ti plati, je v poradku, pokud ji vadi, ze obcas hodina odpadne, at si najde neco jinyho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.14 11:32

Možná bych měla zmínit, že to neodpadlo poněkolikáté po sobě. Ale za toto pololetí tak počtvrté. A navíc měla být ta včerejší hodina, na kterou jsem se necítila, přesunuta na úterý. To jsem jí psala hned do té zprávy. Vím, že ten den má volno.

• Citovat
  • Upravit
12803
16.6.14 11:32

Nevim ja na anglictinu chodila, ale vzdy kdyz se mi slecna z nejakeho duvodu omlouvala, tak jsem to vzala, je to preci jen taky clovek a muze se stat cokoliv. Predpokladam ze to mas stejne jako ona a za neoduvene hodiny vracis penize, pak v tom nevidim problem. I v praci se nam kolikrat stalo, ze volali z jazykovky, ze ucitel nemuze a ze bohuzel nemaji nahradu a podle toho jak pises v jakem jsi byla stavu, tak by ta hodina stejne za nic nestala a zbytecne by jsi se trapila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.6.14 11:33
@Anonymní píše:
@Cmochy Já to zase beru tak, že dopředu nic zaplacené nemá a kdybych byla v normálním zaměstnání, taky si vezmu paragraf a jsem doma na ošetřování. Zkrátka mě mrzí, že cizí lidé to berou v pohodě - vědí, že příště se to může stát jim - a zrovna blízká kamarádka takto.

To je prave to, stat se ji to v kurzu, zrejme ani necekne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
16.6.14 11:34
@Anonymní píše:

Nebereš si to podle sebe. Normální reakce. Ona chce výuku zadarmo od maminky malého dítěte, musí počítat s tím, že v tom vždy budou nějaké komplikace.
Plno jazykovek, soukormých lektorů, může poptat, zaplatit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová