Reakce kamarádky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101812
16.6.14 13:27
@radkka píše:
Víš, on je rozdíl mezi úmrtím matky a někoho na úrovni „matka švagrové“ to mi přijde jako výmluva nebo je zakl. přecitlivělá.

Hele mě třeba úmrtí kamaráda sebralo podstatně víc než úmrtí babičky… ty jako cizí těžko můžeš určovat koho se má čí smrt jak doktnout, prostě nebyla ve stavu, aby mohla plnohodnotně hodinu odučit, tak ji odřekla a navrhla náhradu jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12803
16.6.14 13:28

@Callipo90 jasne pokud to zaku nevyhovuje tak at si najde nekoho jineho, vse je preci o domluve mezi lidma :pankac: pro me by to treba problem v te dobe nebyl i kdyz jsem byla taky pracovne hodne vytizena, ale prevazovala u me spokojenost s tim jak hodina vypadala a co mi dala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
16.6.14 13:28
@radkka píše: Úmrtí v rodině? To byste opravdu nešli do práce, kdyby vaší švagrové umřela matka? Aha, jsem ráda, že nejsem podnikatel. Mě taky nenapadlo ted nejít na zkoušku, protože mám mamku v nemocnici, mám o ní strach, ale mám povinnosti, které si splním a pak můžu sedět u ní.
:palec: jedna věc je, že kamarádka by mohla mít víc pochopení a říct to zaklad. slušně, neurážet se a najít si prostě někoho jiného. Prostě si pomyslet svoje a najít si spolehlivějšího učitele…
Ale zakl. psala, že to ostatním nevadí, takže to ruší i běžným klientům. A to je neprofesionalita. Doučování je práce jako každá jiná, někdo platí za nějaké služby v určitý, dohodnutý čas. Je zcela na místě, že někomu vadí, že ten čas se několikrát za pololetí mění :nevim: Nemocné dítě snad dvě hodiny s tatínkem nebo babičkou vydrží, pokud nejde o nic vážného. A smrt maminky švagrové není důvod nechodit do práce, především když jde max. o dvě hodiny. Pracuju s lidma a ty se v tomhle dělí na dva typy:jedni ruší a odkládají pravidelně, protože při každé komplikaci usoudí „dneska to nedám“ a ti druzí jsou profesionálové a ruší jen při opravdu vyjímečných nebo vážných situacích.
Zrovna v doučování jazyků je tohle časté, kdyby zakl. pracovlala ve fabrice u pásu nebo na přepážce banky, tak do té práce jde a na mnohem víc hodin než jedna max. dvouhodinovka ;) Ale u doučování to najednou nejde :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.14 13:29

Jak jsem už psala, jsem teď asi opravdu přecitlivělá. Ani mě nevzala tak ta její smrt samotná, ale je mi moc líto švagrové, která se v tom teď plácá, když jí umřela maminka a je bez práce. Asi by mi to tak nepřišlo, kdyby minulý týden nebyla v nemocnici moje maminka, jak už jsem psala.
Vím moc dobře, jaké to je, když se toho na člověka najednou tak moc sesype. Když se strachuje o život nejbližšího.. Proto taky ta má - asi až přehnaná - reakce.

@radkka píše:
Víš, on je rozdíl mezi úmrtím matky a někoho na úrovni „matka švagrové“ to mi přijde jako výmluva nebo je zakl. přecitlivělá.
  • Citovat
  • Upravit
4400
@kacz píše:
Nezodpovědnost je podle mě hlavně v tom, že si bere žáka na hodiny, když ví, že její dítě je často nemocné. A popravdě, i to úmrtí v rodině, pokud to není v den pohřbu, tak přece do práce by taky šla, kdyby do nějaké chodila. Říct, že na to zrovna ten den nemá myšlenky… No nevím nevím.Ta kamarádka se chtěla naučit cizí jazyk, tímhle způsobem se naučí kulový. Ale ještě je ona ta špatná, že zakladatelku nechápe.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
@j.a.n.i1 píše:
Hele mě třeba úmrtí kamaráda sebralo podstatně víc než úmrtí babičky… ty jako cizí těžko můžeš určovat koho se má čí smrt jak doktnout, prostě nebyla ve stavu, aby mohla plnohodnotně hodinu odučit, tak ji odřekla a navrhla náhradu jindy.

Ty brďo, lidi si stěžují, že nemůžou najít práci, když jí mají, tak si jí neváží. Myslím, že nemá cenu se spolu o tom dál bavit, protože se neshodneme. Já to prostě vidim takhle, tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.6.14 13:32
@Anonymní píše:
Jak jsem už psala, jsem teď asi opravdu přecitlivělá. Ani mě nevzala tak ta její smrt samotná, ale je mi moc líto švagrové, která se v tom teď plácá, když jí umřela maminka a je bez práce. Asi by mi to tak nepřišlo, kdyby minulý týden nebyla v nemocnici moje maminka, jak už jsem psala.
Vím moc dobře, jaké to je, když se toho na člověka najednou tak moc sesype. Když se strachuje o život nejbližšího.. Proto taky ta má - asi až přehnaná - reakce.

Přehnané to asi je no, ale co se dá dělat. Švagrové je mi líto, ale tohle je život no… taky to znám. Bude zase líp :kytka: Kamarádku to přejde, ty už se v tom radši moc nehrabej a asi by bylo dobré jí říct, že by nebylo uplně na škodu, kdyby si našla někoho jiného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
16.6.14 13:33

Pokud Ti platí, nelze se jí divit, že jí vadí, že rušíš hodiny, ať už z jakéhokoli důvodu a přiznejme si, kdybys měla nebo neměla nadupat do ‚práce‘, taky bys nadupala… Nebo ne?!

Příspěvek upraven 16.06.14 v 13:34

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.6.14 13:34

@ulice Já si myslím, že právě výhodou individuální výuky je, že se člověk může nějak dohodnout. Hodina odpadne, navrhnu náhradu. Nevidím na tom nic špatného. Tamhle mi taky maminka zavolá, že dcera nemůže přijít, protože je nemocná, zdrželi se u lékaře apod. A asi nemůžu být tak hrozně nespolehlivá, když mám tyto studenty už druhým rokem a všichni budou od září zase pokračovat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
20767
16.6.14 13:34

@ulice Souhlasím s tebou. Kolikrát jsem se necítila na to jít do práce nebo školy… ale musela jsem, beru to jako svojí povinnost a nejdu tam jen v krajním případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12803
16.6.14 13:35

@radkka no ja treba kdyz mi mamu odvezli do nemocnice chodila na prednasky a cviceni ve skole, ale muzu ti rict, ze jsem z toho nic nemela prvni dva dny nic mi to nedalo, max jen to ze jsem byla mezi lidma a nepremyslela nad tim porad i kdyz tomu se clovek nevyhnul ani na tom cviceni a kolikrat se me rpofesori na neco ptali a kdyby do me spoluzaci nedrbli tak o tom ani nevim :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.14 13:36

To víš, že nadupala. Ale, jak už tu někdo psal, jde o to, jak by ta práce vypadala. Navíc hodina neměla být zrušena, jen přesunuta. To jsem do zakládajícího příspěvku asi špatně napsala.

@Kies píše:
Pokud Ti platí, nelze se jí divit, že jí vadí, že rušíš hodiny, ať už z jakéhokoli důvodu a přiznejme si, kdybys měla nebo neměla nadupat do ‚práce‘, taky bys nadupala… Nebo ne?!Příspěvek upraven 16.06.14 v 13:34
  • Citovat
  • Upravit
12803
16.6.14 13:39
@Kies píše:
Pokud Ti platí, nelze se jí divit, že jí vadí, že rušíš hodiny, ať už z jakéhokoli důvodu a přiznejme si, kdybys měla nebo neměla nadupat do ‚práce‘, taky bys nadupala… Nebo ne?!Příspěvek upraven 16.06.14 v 13:34

tak do prace by sla i v pripade u rti, ale priznejme si kolik by toho asi tak udelala, neni pak lepsi, kdyz takovy clovek zustane den doma a pak si praci dodela, prece jen tak v tom udela vic zmatku a chyb nez kdyz je i po psychicke strance fit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.6.14 13:48
@radkka píše:
Ty brďo, lidi si stěžují, že nemůžou najít práci, když jí mají, tak si jí neváží. Myslím, že nemá cenu se spolu o tom dál bavit, protože se neshodneme. Já to prostě vidim takhle, tečka.

To s timhle ale nema nic spolecnyho :lol: Zakladatelka k tomu byla premluvena kamaradkou, 4 hodiny za pul roku prelozi na jindy, nechapu, co je v tom za problem. Teda ja nevim, ale je prece uplne bezny, ze lidi obcas nejdou do prace, nejsou to roboti. Dokonce i ucitele ve skole si to dovoli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.6.14 13:49
@radkka píše:
@ulice Souhlasím s tebou. Kolikrát jsem se necítila na to jít do práce nebo školy… ale musela jsem, beru to jako svojí povinnost a nejdu tam jen v krajním případě.

Jenze na tobe neni posuzovat, co je pro zakladatelku krajni pripad ;) Pro mne to jsou presne tyhle situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová