Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radkka píše:
Víš, on je rozdíl mezi úmrtím matky a někoho na úrovni „matka švagrové“ to mi přijde jako výmluva nebo je zakl. přecitlivělá.
Hele mě třeba úmrtí kamaráda sebralo podstatně víc než úmrtí babičky… ty jako cizí těžko můžeš určovat koho se má čí smrt jak doktnout, prostě nebyla ve stavu, aby mohla plnohodnotně hodinu odučit, tak ji odřekla a navrhla náhradu jindy.
@Callipo90 jasne pokud to zaku nevyhovuje tak at si najde nekoho jineho, vse je preci o domluve mezi lidma
pro me by to treba problem v te dobe nebyl i kdyz jsem byla taky pracovne hodne vytizena, ale prevazovala u me spokojenost s tim jak hodina vypadala a co mi dala
@radkka píše: Úmrtí v rodině? To byste opravdu nešli do práce, kdyby vaší švagrové umřela matka? Aha, jsem ráda, že nejsem podnikatel. Mě taky nenapadlo ted nejít na zkoušku, protože mám mamku v nemocnici, mám o ní strach, ale mám povinnosti, které si splním a pak můžu sedět u ní.
Jak jsem už psala, jsem teď asi opravdu přecitlivělá. Ani mě nevzala tak ta její smrt samotná, ale je mi moc líto švagrové, která se v tom teď plácá, když jí umřela maminka a je bez práce. Asi by mi to tak nepřišlo, kdyby minulý týden nebyla v nemocnici moje maminka, jak už jsem psala.
Vím moc dobře, jaké to je, když se toho na člověka najednou tak moc sesype. Když se strachuje o život nejbližšího.. Proto taky ta má - asi až přehnaná - reakce.
@radkka píše:
Víš, on je rozdíl mezi úmrtím matky a někoho na úrovni „matka švagrové“ to mi přijde jako výmluva nebo je zakl. přecitlivělá.
@kacz píše:
Nezodpovědnost je podle mě hlavně v tom, že si bere žáka na hodiny, když ví, že její dítě je často nemocné. A popravdě, i to úmrtí v rodině, pokud to není v den pohřbu, tak přece do práce by taky šla, kdyby do nějaké chodila. Říct, že na to zrovna ten den nemá myšlenky… No nevím nevím.Ta kamarádka se chtěla naučit cizí jazyk, tímhle způsobem se naučí kulový. Ale ještě je ona ta špatná, že zakladatelku nechápe.
@j.a.n.i1 píše:
Hele mě třeba úmrtí kamaráda sebralo podstatně víc než úmrtí babičky… ty jako cizí těžko můžeš určovat koho se má čí smrt jak doktnout, prostě nebyla ve stavu, aby mohla plnohodnotně hodinu odučit, tak ji odřekla a navrhla náhradu jindy.
Ty brďo, lidi si stěžují, že nemůžou najít práci, když jí mají, tak si jí neváží. Myslím, že nemá cenu se spolu o tom dál bavit, protože se neshodneme. Já to prostě vidim takhle, tečka.
@Anonymní píše:
Jak jsem už psala, jsem teď asi opravdu přecitlivělá. Ani mě nevzala tak ta její smrt samotná, ale je mi moc líto švagrové, která se v tom teď plácá, když jí umřela maminka a je bez práce. Asi by mi to tak nepřišlo, kdyby minulý týden nebyla v nemocnici moje maminka, jak už jsem psala.
Vím moc dobře, jaké to je, když se toho na člověka najednou tak moc sesype. Když se strachuje o život nejbližšího.. Proto taky ta má - asi až přehnaná - reakce.
Přehnané to asi je no, ale co se dá dělat. Švagrové je mi líto, ale tohle je život no… taky to znám. Bude zase líp
Kamarádku to přejde, ty už se v tom radši moc nehrabej a asi by bylo dobré jí říct, že by nebylo uplně na škodu, kdyby si našla někoho jiného ![]()
Pokud Ti platí, nelze se jí divit, že jí vadí, že rušíš hodiny, ať už z jakéhokoli důvodu a přiznejme si, kdybys měla nebo neměla nadupat do ‚práce‘, taky bys nadupala… Nebo ne?!
Příspěvek upraven 16.06.14 v 13:34
@ulice Já si myslím, že právě výhodou individuální výuky je, že se člověk může nějak dohodnout. Hodina odpadne, navrhnu náhradu. Nevidím na tom nic špatného. Tamhle mi taky maminka zavolá, že dcera nemůže přijít, protože je nemocná, zdrželi se u lékaře apod. A asi nemůžu být tak hrozně nespolehlivá, když mám tyto studenty už druhým rokem a všichni budou od září zase pokračovat. ![]()
@ulice Souhlasím s tebou. Kolikrát jsem se necítila na to jít do práce nebo školy… ale musela jsem, beru to jako svojí povinnost a nejdu tam jen v krajním případě.
@radkka no ja treba kdyz mi mamu odvezli do nemocnice chodila na prednasky a cviceni ve skole, ale muzu ti rict, ze jsem z toho nic nemela prvni dva dny nic mi to nedalo, max jen to ze jsem byla mezi lidma a nepremyslela nad tim porad i kdyz tomu se clovek nevyhnul ani na tom cviceni a kolikrat se me rpofesori na neco ptali a kdyby do me spoluzaci nedrbli tak o tom ani nevim ![]()
To víš, že nadupala. Ale, jak už tu někdo psal, jde o to, jak by ta práce vypadala. Navíc hodina neměla být zrušena, jen přesunuta. To jsem do zakládajícího příspěvku asi špatně napsala.
@Kies píše:
Pokud Ti platí, nelze se jí divit, že jí vadí, že rušíš hodiny, ať už z jakéhokoli důvodu a přiznejme si, kdybys měla nebo neměla nadupat do ‚práce‘, taky bys nadupala… Nebo ne?!Příspěvek upraven 16.06.14 v 13:34
@Kies píše:
Pokud Ti platí, nelze se jí divit, že jí vadí, že rušíš hodiny, ať už z jakéhokoli důvodu a přiznejme si, kdybys měla nebo neměla nadupat do ‚práce‘, taky bys nadupala… Nebo ne?!Příspěvek upraven 16.06.14 v 13:34
tak do prace by sla i v pripade u rti, ale priznejme si kolik by toho asi tak udelala, neni pak lepsi, kdyz takovy clovek zustane den doma a pak si praci dodela, prece jen tak v tom udela vic zmatku a chyb nez kdyz je i po psychicke strance fit
@radkka píše:
Ty brďo, lidi si stěžují, že nemůžou najít práci, když jí mají, tak si jí neváží. Myslím, že nemá cenu se spolu o tom dál bavit, protože se neshodneme. Já to prostě vidim takhle, tečka.
To s timhle ale nema nic spolecnyho
Zakladatelka k tomu byla premluvena kamaradkou, 4 hodiny za pul roku prelozi na jindy, nechapu, co je v tom za problem. Teda ja nevim, ale je prece uplne bezny, ze lidi obcas nejdou do prace, nejsou to roboti. Dokonce i ucitele ve skole si to dovoli ![]()
@radkka píše:
@ulice Souhlasím s tebou. Kolikrát jsem se necítila na to jít do práce nebo školy… ale musela jsem, beru to jako svojí povinnost a nejdu tam jen v krajním případě.
Jenze na tobe neni posuzovat, co je pro zakladatelku krajni pripad
Pro mne to jsou presne tyhle situace.