Reakce kamarádky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3931
16.6.14 11:52

@Jane29

@Anonymní píše:
Možná bych měla zmínit, že to neodpadlo poněkolikáté po sobě. Ale za toto pololetí tak počtvrté.A navíc měla být ta včerejší hodina, na kterou jsem se necítila, přesunuta na úterý. To jsem jí psala hned do té zprávy. Vím, že ten den má volno.

no já sem to pochopila tak že to přesunula na jinný termn páč ví že má volno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.6.14 11:53

Ja myslim, ze se z toho dela zbytecny problem, vsechno je o domluve. Kamaradka mi prijde, ze vyuziva znamosti (cena, lepsi domluva), protoze jinak by si taky nasla neco, co ji bude vyhovovat vic. Ja bych si s ni na rovinu promluvila, sama pises, ze se ti do toho nechtelo, takze zalezi jen na tobe, jestli v tom budes pokracovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
16.6.14 11:54

Já chodila na placené hodiny jazyka, kde lektor byl poslední dobou furt v čudu, a ikdyž byly hodiny suplované, prostě mi to vadilo natolik, že jsem kurz zrušila. Jenže tady jde o profi jazykovku a placené hodiny.

V případě kamarádky… no, její reakce ASI byla přehnaná, ono to ale není tak jednostranné. je to prostě per huba, nejsou domluvená pravidla a v tom je prostě průšvih. Protože věřím, že jí odřeknuté hodiny taky svým způsobem nabourají program (u mně by to bylo pracně domlouvané hlídání)…

To je těžký, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.6.14 11:55
@radkka píše:
S tím jsem se ještě nesetkala :think: :lol: Mám štěstí asi :mrgreen:

Tak to mas teda stesti, my holt chodime k lidem, co jsou obcas nemocny, maji nemocny deti a tak ;) Nedelam z toho tragedii, i my jsme obcas nemocny 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.6.14 11:57
@klarushka píše:
no právě zakladatelka psala že jí dala jinej termín protože věděla že má v úterý volno. No jako je volno a volno že? ;)

No jasný :nevim: Ale je fakt, že kolikrát mě někdo třeba tahal ven a „proč nejdeš, dyt máš volno!“ :roll:…jo mám volno, ale potřebuju umejt okna, ostříhat psa, hodit si nohy nahoru nebo mám prostě rande, do kterýho ti nic neni! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.14 11:57

Úterní termín jsem jen navrhla - nebrala jako hotovou věc. Vím samozřejmě, že může mít něco jiného. Kdyby to nešlo, navrhla bych další.
Někdo tu psal, že by dal dítě do postele… Jak jsem psala, je v nemoci fakt mamánek a je to pořád jen „mami, mami“. To by opravdu nešlo. Když má horečku, nenechala bych ho takhle vyřvávat, aby mu ještě stoupla.
A 250 za hodinu nemám, beru si míň. Ale o peníze mi fakt nejde. Já bych tu hodinu včera zrušila, i kdyby mi dávala 2000. Byla jsem fakt mimo, chtělo se mi pořád brečet. Pořád jsem musela myslet na švagrovou, která teď ke všemu přišla o práci, do toho jí umřela maminka…
Jak jsem psala, řekla jsem jí hned, ať si hledá někoho jiného. Ale nerada bych přišla o kamarádku a chci si s ní o tom osobně promluvit.

• Citovat
  • Upravit
101808
16.6.14 12:00

Upřímně, je otázkou, zda se snažit si ji jako kamarádku udržet :think: mě osobně tedy 4 hodiny za pololetí s možností nahrazení přijdou OK a nedovolila bych si ke kamarádnce mít připomínky, pokud by mi to nevyhovovalo, tak bych ji opatrně řekla, že jsem si našla někoho jiného, ale rozhodně bych neměla připomínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
16.6.14 12:01

No, ja osobne bych byla nastvana take… samozrejme chapu situaci, nicmene to je tve „zamestnani“, takze rusit to pokazde, kdyz se ti to byt trosku nehodi mi prijde ujete.
Nemoc syna nevidim az tak zavazny duvod, proste bych ji napsala, at dojde k nam domu a bylo by ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
16.6.14 12:03
@Jane29 píše:
Pokud jsi nabrhla i jiny termin tak v tom nevidi zadny problem.

Tak podle mě to trošku problém je, můj bratr chodil také na docučování němčiny, když mu to po pátý lektor zrušil, tak u něj prostě skončil. Nemělo to smysl, protože se nějak dohodli, brácha si podle toho udělal nějaký časový plán, protože sám chodí do práce a má poměrně časově náročné zaměstnání a pokaždé to kvůli tomu zrušení musel celé překopat a příjemné to taky není, takže u dotyčného skončil a našel si někoho kdo se tomu opravdu věnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.6.14 12:04
@j.a.n.i1 píše:
Upřímně, je otázkou, zda se snažit si ji jako kamarádku udržet :think: mě osobně tedy 4 hodiny za pololetí s možností nahrazení přijdou OK a nedovolila bych si ke kamarádnce mít připomínky, pokud by mi to nevyhovovalo, tak bych ji opatrně řekla, že jsem si našla někoho jiného, ale rozhodně bych neměla připomínky.

Presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
16.6.14 12:06

S kamarádkou si promluv. Pokud se nutně neučí na nějaké blízké zkoušky, odložená hodina ji fakt nic neudělá, aspoň tak to vidím já. Jo, něco jiného je to u dětí, které potřebují doučko pravidelně, ale kamarádka je snad dospělá ženská a nějaká slovíčka, gramatiku si může zopáknout sama, aby nevyšla „ze cviku“. Myslím si, že v téhle chvíli tě měla spíše podržet.
Na čtyřech odpadnutých hodinách za půl roku u doučování u kamarádky rovněž nevidím nic hrozného (pokud nabízíš náhradu). Stalo by se jí to i u lektora i v jazykovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.6.14 12:08
@Barca12345 píše:
No, ja osobne bych byla nastvana take… samozrejme chapu situaci, nicmene to je tve „zamestnani“, takze rusit to pokazde, kdyz se ti to byt trosku nehodi mi prijde ujete.
Nemoc syna nevidim az tak zavazny duvod, proste bych ji napsala, at dojde k nam domu a bylo by ;-)

Kamaradka ji premluvila. Ja premluvit kamaradku, tak potom ani neceknu. Chodila jsem takhle ke kamaradce na nemcinu, neplatila jsem, obcas jsem prinesla naturalie. Nikdy by mne nenapadlo ji vycitat, ze zrovna nemuze kvuli diteti. A ver, ze s mamankem se fakt nic neudela, ona, kdyz mela dite doma, neudelaly jsme nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.14 12:08

Asi jsme v tomhle rozdílné. Já bych to právě udělala přesně tak, jak píšeš ty. Celý konflikt bude pravděpodobně v tom, že já jsem přecitlivělá a ona zase spíš tvrdá. Z toho důvodu pak nedokážeme pochopit jedna druhou.

@j.a.n.i1 píše:
  • Citovat
  • Upravit
4400
16.6.14 12:09

Jsi neprofesionální ;) Že švagrové umřela maminka fakt není důvod nechodit do práce a ten koho doučuješ to bere tak, že je to tvoje práce, kterou on platí a ve které platí také určitá pravidla. U jazyků je nejdůležitější pravidelnost hodin a rušit 4 x za pololetí je prostě moc.Do toho přidej nějakou tu dovolenou, narozeniny, vážné nemoci atd. a doučování můžeš rovnou zrušit. Že to vyhovuje některým, kteří asi nepotřebují nebo nechtějí umět jazyk rychle a efektivně, to je jejich věc…Nicméně já tenhle přístup fakt nemám ráda.
Zažila jsem přesně to samé, ale nebyla to kamarádka. Několik lektorů a lektorek se několikrát za pololetí omlouvali, nemoc, autobus nejel, počasí, rodinný výlet, znovu nemoc, ale tentokrát vážná atd.,takže jsme se rozloučili. Dokonce jsem zažila, jak po několika měsících, kdy to takto vedli, najednou řekli, že to nestíhají, nabrali si toho moc a tak končí :roll: Nezájem, že si člověk najel na jejich systém, někam se konečně trochu posunul a že domluva byla dlouhodobá :nevim:
Kamarádce doporuč někoho profesionálnějšího, kdo dokáže nechat dítě s chřipkou hodinu a půl s tatínkem nebo babičkou a kdo si té práce bude vážit a potřebovat jí, protože ten kvůli mamince svagrové hodinu určitě neodvolá.
O lekcích v neděli večer - jsou naprosto běžné, nevím kde to žiješ :nevim: Přes týden většina lidí chodí do práce a doučuje se o víkendech, většinou právě večer, protože přes den mají rodinné akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.6.14 12:09
@asha píše:
Tak to mas teda stesti, my holt chodime k lidem, co jsou obcas nemocny, maji nemocny deti a tak ;) Nedelam z toho tragedii, i my jsme obcas nemocny 8)

Já asi k lidem, kteří to berou zodpovědně, jako práci :think: Když byla učitelka jednou nemocná, tak za sebe měla náhradu a dokonce se omluvila (což už jsem v dnešní době teda nečekala) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie