Reakce na jídlo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
16.7.08 12:34

Reakce na jídlo?

Holky, mám dotaz a potajmu doufám, že jste se s tím už některá setkala…

Včera dostal Patriček poprvé „První lžičku květák“ od Hami. Včera dobrý, ale dneska dopoledne začal poplakávat a já jsem si všimla, že má na hlavičce a na bříšku červené skvrnky. Jsou malinký a kdybych to vyfotila, tak to není vidět, ale normálně to vidět jde. Nevíte, jestli to může být reakce na ten květák?

Vůbec nevím, jestli můžu malému nějak pomoct, teplotu nemá, jenom ty flíčky a pořád poplakává.

Jestli to je reakce, co mám dělat dál? Znamená to, že nebude moct už nikdy květák?

Promiňte, že se tak ptám, ale všude je psáno o příkrmech, o tom, že se má počkat 3 dny na reakci, ale nikde jsem se nedočetla, co dělat, když se reakce objeví. Stejně tak mám problém zjistit, jak se vůbec reakce projeví, tak ani nevím, jestli to mám spojovat s tím květákem nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4486
16.7.08 13:28

Re: Reakce na jídlo?

Může to být reakce a nemusí. Květák vysaď a další 3 dny dávej už jen něco, z čeho reakci neměl. Nejdříve za ty 3 dny zkus novou potravinu. Jestli máte ekzémy/alergie v anamnéze, tak se doporučuje čekat i týden s novou potravinou.
Teprve až reakce vymizí, můžeš zkusit znovu květák a sledovat, jestli to bylo opravdu z toho nebo z něčeho jiného (očkování, kosmetika, nový alergen v prostředí malého …).
Začátky příkrmů jsou těžké, tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
16.7.08 13:39

Ahoj,

syn je atopik a reagoval snad uplne na vsechno - mrkev, brambora, jogurt..... Nicmene slo vzdycky pouze o reakci poprve, ted uz jime skoro vsechno, dokonce i takove alergeny jako jahody, merunky jsou OK. Hodne si to hlidej, jak psala Luca, vetsinou se to upravi. Je to na palku, vim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
16.7.08 13:44

Holky, díky moc. Zapomněla jsem napsat, že Patriček je čtyřměsíční, ale to asi moc vliv nemá. Takže jenom vydržet? Volala jsem potom bábi a ta mi řekla, že to bude určitě kopřivka. Že mu pomůžu trošku tím, že mu ty pupínky zapudruju, zkusila jsem to a Patriček usnul (konečně). No snad to nebude trvat dlouho a přejde ho to …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
16.7.08 13:50

Rusty - kdyz byl kuba olity hodne (opravdu hodne), daval sem mu fenistil kapky, ty jsou na alergicke reakce. ale ty sme mela na predpis. Zeptej se na to v poradne, az pujdete. Vy:,–( kvetak a uvidis, ze bud zitra lepsi!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
16.7.08 21:31

Stazka - meruňky jsou alergeny? To slyším poprvé. :oops: Rozárka si na nich pochutnává, chuděra, nic netuše :?

Jinak k pupínkům. Rozárce se vždycky udělají, když táta neni oholenej a mazlí se s ní. Tak to z jídla nemá. Ani z těch meruněk :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
17.7.08 13:14

Tak mi to nedalo a našla jsem,že meruňky jsou v pohodové skupině. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
20.7.08 20:28

Holky, tak když to tak čtu, tak musím reagovat. Četla jsem v knize o příkrmech, že by děti do jednoho roku neměli syrové ovoce. I banán by se prý měl opražit na trošce kozího másla. Já vím, že každý říká něco jiného, ale tuhle publikaci napsal člověk, který se výživou zabývá celý život. Dětský trávící trakt není schopen se s tím poprat a z toho jsou možná ty alergické reakce.No člověk aby se v tom vyznal, ale píšu to vyloženě jako jeden z názorů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí