Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
I psychiatr je jen člověk A každý člověk občas nemá svůj den. Bohužel zrovna u této profese je to může způsobit takovéto problémy u klienta.
Zkus tuto situaci přijmout jako špatný den paní a ne tvého lékaře. Sice by se to stávat nemělo, ale jak píší-pořád je to hlavně clovek a treba mela zrovna starosti, ktere ji ubraly na sebeovladani.
No, to si myslim, ze nemůžeme posuzovat. Napsala jsi, jak ten vyvoj situace vnimas ty. A ted… sestery AD, vzdy prestanou fungovat, a co to znamena? OCD je široký pojem, jak na tebe funguje? Prestavas byt po nich úzkostná a vyhybas se potom různým eskapadam? A pokud prestanou “fungovat,” jak ty rikas, tak co to znamena? Postavila se doktorka do opozice a ty uz měníš psychiatra, takze jsi přesvědčena, ze to neni na hospitalizaci? Mas šestý druh AD, zrejme to tedy taková sranda nebude… Obsesi ma v určitých momentech kazdy z nas… Zrejme je to u tebe závažné a rozvinuté, když navrhla hospt., nebo ti chtěla dát najevo, že je třeba se taky k tomu užívání léčiv začít i léčit a pokusit se vyléčit a nespoléhat na žádnou berličku.
Zamysli se nad tím, jaký je šest let ten vývoj, jak se snažíš s tím pracovat, zda-li jsi vzorný pacient tak, jak předpokládáš, že bude vzorný lékař a pak podle svého svědomí vyměň odborníka.
Nikdo ti totiž líp neporadí, než ty, pokud se přestaneš chovat, že ti sebrali hračku a objektivně se nad tím zamyslíš.
Přeju hodně úspěchu s léčbou. ![]()
No a kde je problém, očividně ti léky nezabírají, tak ti navrhla hospitalizaci.
Tak odmitla jste hospitalizaci, dalsi dva terminy, tak ma proste pocit, ze ne uplne spolupracujete. I moje zubarka nema moc rada, kdyz „vymyslim“ s terminama. Ze ji bud potrebuju a zaridim si to, nebo nepotrebuju ( pokud jde o neco akutniho).
Podle mě jsi málo spolupracující pacient v léčbě. Léky se za hospitalizace mění běžně, pokud jde o větší změnu teda. To odmítáš. Navíc by asi šla i hospitalizace na psychoterapuetickém oddělení, takže intenzivnější práce. No a měnění termínů v přeplněných ambulancích, kdy se na volný termín čeká
a bojuje se s každou čtvrthodinou
. Za mě to není na změnu psychiatra ale na změnu Tvého přístupu, aktivnější, méně problematický přístup k léčbě. Jak znám profesně psychiatry „tady“ tak jen s takovouhle nevinnou poznámkou bys odešla od málokoho, konfrontovali by tě daleko příměji.
No, já bych ještě pockala.
Teta třeba musela pri změně léků vždy do hospitalizace. Mohlo to být nebezpečné.
Ze se ti tam nechce, snad nemusíš, ne? Mohla ti vysvětlit, proč hospitalizace.
K těm termínům, nevím, proč si myslí, že můžeš pokaždé. Mám treba ted s klukem naslapany diář s lékaři ![]()
Takhle se před lety divila referentka na UP, že nemůžu v termín který mi určí, kvůli lékařům a škole ![]()
Hele počkej ještě, jestli je jinak dobra!
Nemenila bych, zna Te. Kdyz odmitnes dva terminy i hospitalizaci (kdyz jsi na tom spatne, tak beru nabizeny termin, ne), tak proste prohodila poznamku.
Nalehave terminy nejak zaridim. Neakutni nedulezite posouvam. Tak asi proto. Navic dle ni jsi treba akutni byla ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Jdu Vám říct, co se mi přihodilo, schválně, jaký budete mít názor. Vcera jsem byla u své psychiatricky, ke které chodím už 5 let. Byla jsem až doteď spokojená. Trpím myslenkovou OCD a vystřídala jsem už asi 6 druhů AD. Vždy jsem totiž měla pocit, že na mě po určité době neucinkuji. Včera mi mudr řekla, že už neví, co mi napsat a další léky, že chce dávat za hospitalizace. Vyděsilo. mě to a začala jsem. plakat. Napsala mi ještě na přechod z Citalopramu na Eliceu s tím, že bych ale mohla mít serotoninový syndrom, že to musíme hlídat. To mě vyděsilo snad ještě víc a bojím se léky vyměnit. Odcházela jsem plačící a když mě objednávala na další termín (2 nabízené termíny jsem nemohla) řekla mi, že cvičím s její vstřícnosti. Dřív e byla zlata a pomohla mi kdykoli. Nicméně už budu mít asi strach k ní jít. Či si o tom myslíte? Je to na změnu dr.?![]()
no a jak sis to představovala ty? Co měla nebo neměla dělat, abys byla nadále spokojená?
Hospitalizace je efektivnější způsob léčby. Dr. se bojí, aby léky dobře sedly. A asi si opravdu myslí, že na sobě nepracuješ a nebereš svoje duševní zdraví jako prioritu. Hospitalizaci odmítneš, 2 termíny se ti nehodí.
Pokud jsi na tom špatně, tak nevím, co je pro tebe důležitější než návštěva dr. Psychiatři jsou velice vytížení a nemají čas řešit pacientky, které se nesnaží. Energii mohou vkládat do jiného pacienta.
Chodíš k psychologovi? Ono totiž většinou jen léky nestačí. Léky jsou jen pomocná berlička a chce to na sobě makat. Za mě bych klidně souhlasila s hospitalizací, aby se nastavili léky a začít s psychoterapii. Brala bych to jako nový start.
To že na tebe byla psychiatrička nepříjemná, tomu se nediv. Psychiatrů je málo, jsou přetížení, na pacienta mají sotva pár minu. A pak stačí kapka (ty jako méně spolupracující pacient) a pohár přeteče. Tím ji neomlouvám, jen ji chápu.
No přijde mi že jsi si zvykla každý rok si nechat napsat nové léky i když to třeba nebylo potřeba ![]()
on asi nebude problém v mudr ale v tom že od léků čekáš zázraky
Tohle je těžké. Zkusila bych se na to podívat tak, jestli máš za těch pět let aspoň nějaké zlepšení. Pokud ne, pak bych se poohlédla jinde, ale počítej s tím, že ne každý ti může sednout a možná budeš chvilku hledat.
Ahoj holky. Jdu Vám říct, co se mi přihodilo, schválně, jaký budete mít názor. Vcera jsem byla u své psychiatricky, ke které chodím už 5 let. Byla jsem až doteď spokojená. Trpím myslenkovou OCD a vystřídala jsem už asi 6 druhů AD. Vždy jsem totiž měla pocit, že na mě po určité době neucinkuji. Včera mi mudr řekla, že už neví, co mi napsat a další léky, že chce dávat za hospitalizace. Vyděsilo. mě to a začala jsem. plakat. Napsala mi ještě na přechod z Citalopramu na Eliceu s tím, že bych ale mohla mít serotoninový syndrom, že to musíme hlídat. To mě vyděsilo snad ještě víc a bojím se léky vyměnit. Odcházela jsem plačící a když mě objednávala na další termín (2 nabízené termíny jsem nemohla) řekla mi, že cvičím s její vstřícnosti. Dřív e byla zlata a pomohla mi kdykoli. Nicméně už budu mít asi strach k ní jít. Či si o tom myslíte? Je to na změnu dr.?