Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
za 14 dní jedeme na dovču, 5 dospělých osob, Nemáte někdo tip na dobré, levné, rychlé jídlo?
Nechce se mi trápit den v kuchyni, budu tam jediná žena :green:
Napadají mě špageti :green:
Rizoto - rýže smíchat s tuňákovou konzervou a restovanou zeleninou. Obměna - těstovinový salát - těstoviny smíchat se zeleninou - čerstvou a tuňákovou konzervou ![]()
Kuskus se zeleninou - orestovat zeleninu (cibuli, cuketu, rajčata, pórek, co tě napadne) zalít vodou a do toho dát bujón alnatura, přivést k varu a do toho vrazit kuskus, odstavit, zamíchat olivový olej nebo máslo, nechat 15 min odstát.
OT samotná ženská a 4 chlapi, jo? No to bude jííízdaaa
![]()
Špagety na sto způsobů, rizoto, bramborový guláš, lečo, masová směs „jakožečína“ s chlebem, zelňáky (jako bramboráky, ale místo brambor kysané zelí)
A koneckonců, můžeš si navařit doma (různé omáčky, guláš, co tě napadne) a zavařit a tam už jen ohřát.
Jíst s chlebem nebo pokud chceš knédl, tak třeba s pytlíkovým „jemným knedlíkem“ (je to celkem jedlý, chutná to podobně jako houskový)
Sojový guláš
Dělával ho strejda a my ani nevěděli, že je to soja:-D a olizovali jsme se až za ušima
Já dělám kuskus se zeleným pestem, kukuřicí z konzervy a tuňákem nebo sardinkama, na odbyt to jde poměrně dost ![]()
Jestli tam bude trouba, tak bych strčila do trouby třeba celé kuře, k tomu udělat salát, třeba rozpéct bagety s bylinkovým máslem nebo sýrem a hotovo.
A že jsi ženská, to jako ty chlapi neuměj nic? Ať každý večer něco vymyslí oni, koneckonců dospělí se snad den dva bez vařené stravy v létě obejde, taková obložená bageta chutná mnohem lépe, když ji udělá někdo jiný ![]()
Ja bych byla pro tunaka na v ruznych podobach, bud k tem testovinam nebo jen tak se zeleninou-cibule, cesnek, rajcata, koreni a jist s pecivem. pripadne kdybyste meli toastovac, udelat toasty-to byste si mohli udelat soutez, kdo jich namaze a nachysta nejvic, at to nechystas jen ty sama
Pokud bude trouba, tak zapecene testoviny s nejakou uzeninou. Bramborovy gulas je taky levny a fajn- ale chlapi si naskrabou brambory sami- me by to teda nebavilo - byt na dovolene a varit pro 4 chlapy
to je dovca? ani nahodou ![]()
Ten můj zbožňuje kuře s paprikou, rajčaty… Stačí kuřecí kousky posypat solí pepřem, majoránkou a červenou paprikou na barvu, dáme dusit, pak přidáme buď rajčátka nebo papriku červenou, nebo i obojí, je to uvařeno rychleji než brambory, občas přidám i bujon když omáčka nemá chuť
My jsme vždycky vozili ještě zavařené maso - plátky osolit, opepřit, opéct na tuku a zavařit ve flaškách.. Na místě ohřeješ, dochutíš dle nálady a uvaříš přílohu.. Vím, že jsme to používali do rizota, pak vždycky nějaké plátky s žampionama s konzervy a třeba rozpuštěným taveňákem a těstovinama a tak.. Letos sice dovča kvůli těhotenství nevyšla, ale zavařené maso bych si dala hned.. Je to dobrota.. Taky mě napadá grilovaný hermelín.. Buď na pánvi nebo v troubě, když je k dispozici a nebo naši grilovali vloni na pláži.. Prý byly ty kameny tak horký, že se ten hermelín po čtvrt hodině udělal ![]()
Holky, tak oni budou vařit, jde jen o ty nápady.
Jinak trouba tam nebude, ale těstoviny, rizoto a nějaká masová minutka určitě přijde k chuti. Vidím to že budu vařit ob den a bude se jíst dva dny to samé ![]()
Taky sem chtěla aby to bylo levné ![]()