Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@1.zizi juu hod sem recept na ty susene rajcatka to by me zajimalo kde susis ja jsem spis ted dodelavala marmelady ale taky se chystam na neco takoveho
@1.zizi nic moc netradičního nedělám, zůstávám u klasiky
okurky (letos ze 30kg
), papriky plněné zelím, kapie, potom zavařuju mrkev a celer na salát nebo do svíčkové, rajčatový protlak a všelijaké druhy ovoce
většina z vlastní zahrady. Příští rok chci zkusit ještě kozí rohy (papriky) a dál si počkám na tipy ![]()
@phoma rajcata nakrajis tak na 1cm silna kolecka a do susicky na ovoce…hodne se smrsknou
…ale nesmis je vysusit na chipsy, ale spise jako datle, takove kozovite musi byt…a pak je do sklenic…vrstva rajcat, osolit, opeprit, platky cesneku a susene bylinky(co mas rada, my davali smes, petrezlka, bazalka, rozmaryn atd. proste co mas rada) a par chilli papricek susenych…takhle vrstvit az po okraj a pak jen zalit slunecnicovym olejem a zavarit…je to skvely a olej se da pouzit krasne pak na salat, nebo testoviny, nebo jen tak pod michana vajicka
@Verca1989 jeee kozi rohy miluju…to dokazu vybilit sklenici u televize vecer ![]()
Tak okurky mám za sebou
budu zavářet ještě rajčata a kozí rohy, zeleninu pod svíčkovou si dávám do mrazáku. Jinak doporučuji pečený ovocný čaj, na zimní večery ideální ![]()
Ta sušená rajčata vyzkouším, díky za tip!
Pečený čaj je opravdu skvělý, ještě jsem dělala švestkovou nutelu. Fakt skvělá.
@maneta568 píše:
Pečený čaj je opravdu skvělý, ještě jsem dělala švestkovou nutelu. Fakt skvělá.
prosim Te, jak delas svestkovou nutelu?
To by u nas mohl byt hit… ![]()
@pelikan21 píše:
prosim Te, jak delas svestkovou nutelu?To by u nas mohl byt hit…
Nejsou to obyčejný povidla?
![]()
@Verca1989
Když děláš mrkev a celer na salát, tak tu zeleninu předem předvaříš, nebo jí necháváš syrovou? Jaký na to používáš nálev?
Taky se chystám něco takového zavařit a zjednodušit si tak práci při přípravě salátu. ![]()
Recept na švestkovou nutelu: 1,3kg švestek rozvařit, mixérem rozmixovat na kaši, přidat 500g cukru, chvilku provařit, pak přidám 50g kaka, 50g čokolády na vaření(výborná je z lidlu má 52% čokolády), pak pudink na vaření a horké plním do skleniček. A obrátím víčkem dolů. Doufám, že vydrží, letos jsem dělala poprvé. Ale ta chuť je opravdu vynikající. ![]()
@babice zeleninu trochu povařím ale fakt jen chviličku, 5 minut max., krájím na malé kostky (1×1cm). Nálev dávám stejný jako na okurky - 1,9litru vody, 600ml 8% octa, 80g soli, 150g cukru, 25 tablet cukerinu. Vodu zahřeju na 75°C, přidám ostatní suroviny, nechám rozpustit cukry a sůl a odstavím, nevařím. Na dno každé sklenice dávám 2 bobkové listy a cca 8 kuliček celého pepře, přidám uvařenou zeleninu, zaliju nálevem a zavařuju 20 minut při 80°C, potom nechám dnem vzhůru do druhého dne a hurá do sklepa (nebo do salátu)
![]()
@Verca1989
Moc, moc děkuji. ![]()
Myslím, že zítra se do toho dám. ![]()
Ahoj holky…dnes jsem v Kaufu natrefila na lilky za 18kc/kg a rajcata za 10kc/kg…takze zitra me ceka velke zavarovani…mam od kazdeho po 20ti kilech
…rajcata musim dodelat suseny, nalozeny v oleji, protoze nestacila ani zdrazit a uz se toho dost sezralo:-D…a lilek na grilu opecu, oloupu a do sklenic na zimu…udelam i par sklenic leca(oloupana rajcata, paprika, cibule, petrzelka)…pockam, az zlevni kapie a bude se ve velkem delat i kapie kapiova pasta a nalozene kapie v octu a oleji s rapikatym celerem, peprem a bobkovym listem…proste zavarovaci sezona v plnem proudu..co dobreho a mozna i netradicniho zavarujete vy???