Redukce embryí / plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
849
24.6.22 17:32

@Brokianaa Asi bych se na tvém místě krom IVF centra, kde IUI prováděli, spojila s perinatologickým centrem, kam spadáš a probrala to tam s nimi. Přece jen, mají k tomu nejblíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
24.6.22 18:28

@Janli měla dva, no. To já měla párkrát i bez stimulace, když jsem chodila na náhodnou folikulometrii. Taky dávali všude na tři a víc stopku, na dvě ne…

@Fiveone když ono tam nejde ani tolik o tu šanci, že jedno může být nějak nemocné. Ale spíš o to, že všecka tři budou postižena tím, že jsou tam tři. Můžou se utiskovat, brát si živiny, problém jednoho může strhnout další dva, ženské tělo tohle prostě nedá, protože na to není stavěné… taky budou menší, trojčata neaspirují na ukázkových 3,5 kila (v termínu) může čekat tři zcela zdravé děti a stejně má sotva 50% šanci, že se narodí později než dva měsíce před termínem. A to už není v kombinaci s tím, že se jim do té doby v děloze nemusí dařit moc dobře, žádná sranda a pravděpodobnost následků je zcela reálná. I u dítěte, které by to samo uvnitř zvládlo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
24.6.22 18:36
@Anonymní píše:
@Brokianaa V tom případě se ještě může stát, že se to vyřeší samo. Mně rikali, že do 12tt je to 50:50. Příbuzné jedno z dvojčat zmizelo v 9tt.Budu na Tebe myslet…je to neskutečně náročné na psychiku. Z radosti šok, strach ze všech možností.. :hug:.

Děkuji :srdce: no já jsem říkala, že by bylo nejlepší kdyby se to nějak samo vyřešilo. I ty dvojky by byly nářez, ale už by to bylo, že se to prostě samo vyřešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
24.6.22 18:38

Holky, všem vám moc děkuji za podporu. Mě samotné je redukce velmi proti srsti, ale snažím se to mezitím co tady brečím brát trochu realisticky a pragmaticky. Se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
24.6.22 18:42
@Daisy86 píše:
@Brokianaa Asi bych se na tvém místě krom IVF centra, kde IUI prováděli, spojila s perinatologickým centrem, kam spadáš a probrala to tam s nimi. Přece jen, mají k tomu nejblíž.

Děkuji za tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.22 19:08
@Brokianaa píše:
Děkuji :srdce: no já jsem říkala, že by bylo nejlepší kdyby se to nějak samo vyřešilo. I ty dvojky by byly nářez, ale už by to bylo, že se to prostě samo vyřešilo.

Já probrecela prvních pár týdnů. Vůbec jsem nevěděla, co chci. Kdyby člověk dopředu věděl, že budou v pořádku…Kdyby…Kdyby…

Nějak to ale dopadne. A Ty to zvládneš :srdce:.

• Citovat
  • Upravit
5378
24.6.22 19:27
@Anonymní píše:
Já probrecela prvních pár týdnů. Vůbec jsem nevěděla, co chci. Kdyby člověk dopředu věděl, že budou v pořádku…Kdyby…Kdyby…Nějak to ale dopadne. A Ty to zvládneš :srdce:.

Jak zpívá Lenka Filipova v písničce Strom: Jak vůbec můžeš říct, že víš, co ziskas? Jak vůbec muzes říct, ze vis, co ztrácíš? Nevíš ani, co nemaš a čím se platí. Čím víc všeho se získá, tím víc se ztrati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.22 19:38

Počala jsem trojčata doma po clostilbegytu. Byla jsem na redukci a mám dvojčata. Děti se narodily ve 26. TT. Důvodem zřejmě nebyla redukce, ale to, že bych tři prostě neudržela.
Doktoři mi řekli, že tou redukcí zvýším šanci na přežití dvěma (nebo jednomu, to jsem ale odmítla). Chtěla jsem dvojčata, mám dvojčata. Děti už jsou na SŠ.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.22 20:44
@Anonymní píše:
Ahoj,
Ve starších diskuzích jsem něco málo přečetla, ale nejsou zde už žádné novější reakce. Proto prosím jestli se najde někdo kdo si tím prošel. Po IUI čekám trojčata. Jsem z toho úplně v háji. Doma už jedno dítě mám, navíc postižené, tak už ono samotné potřebuje více péče. Trojčata jsou už tak riziková, jak pro mě, protože jsem po císaři, tak pro ty miminka samotné. Je velké riziko, že se narodí předčasně a budou mít taky nějaké postižení z toho plynoucí.
Na druhou stranu vím, že je i velké riziko, že pokud půjdu na redukci, tak nakonec přijdu o všechny.
Najdou se mezi váma maminky, které redukci podstoupily?
P. S. prosím ty, které by se chtěly vypsat a moralizovat ať si najdou jinou diskuzi. Už tam jsem dost v háji a nepotřebujei přilévat do ohně.

Pokud mas blizko do Prahy, objednej se na konzultaci do Centra fetalni mediciny VFN - Apolinar

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.22 08:42

Ahoj, momentálně řeším stejný problém…redukci z trojčat na jedno, počaté přirozenou cestou..je mi to absolutně proti srsti, ale ze zdravotních důvodů není jiné řešení. Na zákrok jdu a budu 12+1,čím později se to dělá, tím je větší šance pro udržení toho zbylého/těch zbylých. Doufám, že to dopadne dobře, ale snažím se na to neupínat. Moc se bojím.

• Citovat
  • Upravit
43031
30.6.22 14:20
@Tarena píše:
No jo, ale co kdyz nektere z tech 3 ma DS a das pryc to zdrave? Silene dilema

to naštěstí (prakticky) rozhoduje lékař, jsou situace, kdy je fajn, že zodpovědnost přebere někdo jiný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.7.22 12:33
@Anonymní píše:
Ahoj, momentálně řeším stejný problém…redukci z trojčat na jedno, počaté přirozenou cestou..je mi to absolutně proti srsti, ale ze zdravotních důvodů není jiné řešení. Na zákrok jdu a budu 12+1,čím později se to dělá, tím je větší šance pro udržení toho zbylého/těch zbylých. Doufám, že to dopadne dobře, ale snažím se na to neupínat. Moc se bojím.

Ahoj, kdyby ti to nevadilo tak napiš do SZ…budu ráda když mi napíšeš zkušenosti. Dělali ti nějakou genetiku? Nebo jen 1.trim.screening?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.7.22 12:36
@Anonymní píše:
Pokud mas blizko do Prahy, objednej se na konzultaci do Centra fetalni mediciny VFN - Apolinar

Jsem z Ostravy. Už jsem byla na ultrazvuku ve fakultní nemocnici. Je tam i lékař který se redukcema přímo zabývá. Tak pevně věřím, že vše dobře dopadne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.22 09:04
@Anonymní píše:
Ahoj, momentálně řeším stejný problém…redukci z trojčat na jedno, počaté přirozenou cestou..je mi to absolutně proti srsti, ale ze zdravotních důvodů není jiné řešení. Na zákrok jdu a budu 12+1,čím později se to dělá, tím je větší šance pro udržení toho zbylého/těch zbylých. Doufám, že to dopadne dobře, ale snažím se na to neupínat. Moc se bojím.

Ahoj, řeším podobný spíše stejný problém… byla bych ráda za nějaké informace, furt ještě nejsem rozhodnutá zda redukce ano, bojím se samovolneho odchodu… mohla by si mi prosím napsat SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
30.7.22 20:24

@Brokianaa at se rozhodneš jakkoli držím palečky :kytka: ale teda trojčata to je nářez…bála bych se komplikací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí