Redukce embryí / plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76450
3.8.22 13:50
@Takco píše:
A co čtyřčata a patercata? Jaká je vůbec pravděpodobnost zdravých dětí? O kolik je vyšší riziko než u těhotenství s jedním nebo dvěma plody?

tak někdy se podaří - Lorna Vančurová a její čtyřčata - ti mají snad už kolem 50 let, a asi jsou zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
3.8.22 14:25

Ono s vyšším počtem dětí to rizoko stoupá exponenciálně. Riziková už jsou dvojčata, byť tam to ve většině případů dopadá dobře a pokud nejsou extra zdravotní komplikace, o redukci nikdo neuvažuje, ale taky mám v okolí případy, kdy to nedopadlo úplně růžově. Trojčata znám dvoje, jedna narozená o něco dříve, ale po počátečním velmi náročném období jsou všechna v pořádku. Ve druhém případějsou všecka tři hodně postižení ležáci, ale už je to nějaká doba. Ono to, že dneska už je medicína na hodně vysoké úrovni, neznamená, že to vždycky dopadne dobře. Ještě stále se při troj a vícečetném těhotenství doktorům ježí vlasy na hlavě, protože to fakt není sranda. Jasně, trojčata se rodila vždycky, ale o těch blbých koncích se nemluvilo. Je to taková smutná loterie, s nadějí na ohromnou výhru, ale stále jednou nohou v ještě větším průšvihu. Ano, trojčata se rodila vždycky, ale o těch špatných koncích se prostě nemluvilo.

Souhlasím s tím, že ať se zakladatelka rozhodne jakkoliv, bude to jen a jen její rozhodnutí, nejlepší z těch, které bude moci v dané chvíli udělat. A snažit se neohlížet a nepřemýšlet coby kdyby. Jestli se rozhodne je nechat, asi bych zavřela tuhle diskuzi a moc přeji, aby se za půl roku přišla pochlubit zdravými dětmi. A jestli ne a na redukci půjde, je to absolutně ospravedlnitelné a pochopitelné rozhodnutí a nikdo na světě nemá právo to odsuzovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
4.8.22 14:59

Rizika tam samozřejmě jsou, to nikdo dopředu neví. Ale na druhou stranu také znám trojčata (pracovala jsem na novorozenecké JIP, když se narodili). Všichni tři měli kolem kila porodní váhu a byly na neonatologii celkem dlouho. Samozřejmě museli cvičit Vojtovku a vše ostatní, co k tomu patří. Určitě to pro maminku nebylo lehké. Teď jsou z nich krásní už dospělí zdraví kluci. Zrovna nedávno jsem je všechny potkala - radost pohledět :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
5.8.22 21:33

@Brokianaa ahoj jen bych ti chtěla říct, že tě naprosto chápu a i když mě třeba někdo odsoudí šla bych na redukci taky. Čekala jsem dvojčata, doma už jsem jedno měla, byla jsem z toho špatná jak to budu zvládat, na další kontrole se ukázalo, že jedno se přestalo vyvíjet a „naštěstí“ si tělo poradilo samo a nemusela jsem na zákrok, to druhé embryo bylo v pořádku a jsou mu 2 roky, jsem ráda, že mám dvě děti i tak je to pro mě náročný, někdo se na víc dětí prostě necítí. Snažili jsme se o obě děti dlouho takže nejsem ta, která se jen podívá na chlapa a je v tom 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
6.8.22 15:30
@Cipiseklu píše:
@Brokianaa ahoj jen bych ti chtěla říct, že tě naprosto chápu a i když mě třeba někdo odsoudí šla bych na redukci taky. Čekala jsem dvojčata, doma už jsem jedno měla, byla jsem z toho špatná jak to budu zvládat, na další kontrole se ukázalo, že jedno se přestalo vyvíjet a „naštěstí“ si tělo poradilo samo a nemusela jsem na zákrok, to druhé embryo bylo v pořádku a jsou mu 2 roky, jsem ráda, že mám dvě děti i tak je to pro mě náročný, někdo se na víc dětí prostě necítí. Snažili jsme se o obě děti dlouho takže nejsem ta, která se jen podívá na chlapa a je v tom 🙂

My se nakonec rozhodli pro „menší zlo“ a ponechali dvojčátka. Tak snad to zvládnou a i já, abych je donosila do co nejlepšího termínu. Nikomu nepřeju aby se takto musel rozhodovat a něco takového podstupovat. Psychicky je to opravdu velmi náročné a smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
6.8.22 19:22

@Brokianaa držím palce ❤️️ moje kamarádka porodila dvojčátka 37+6, den před plánovanou sekcí s neuvěřitelnou váhou (na dvojcatka) 2800g a 3300g 🤭 tak držím palce ať jsou v bříšku co nejdéle 👶 👶

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
7.8.22 12:09
@Cipiseklu píše:
@Brokianaa držím palce ❤️️ moje kamarádka porodila dvojčátka 37+6, den před plánovanou sekcí s neuvěřitelnou váhou (na dvojcatka) 2800g a 3300g 🤭 tak držím palce ať jsou v bříšku co nejdéle 👶 👶

Krásné ❤️️ moc děkuji ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
26.11.22 19:57

@Brokianaa dobře jsi se rozhodla…muselo to být velmi těžké…jak to ted u tebe vypadá už víš pohlaví miminek? Držim palečky at je vše v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
18.10.23 23:41

Držím palce všem koho čeká takto těžká volba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5709
18.10.23 23:58
@Brokianaa píše:
My se nakonec rozhodli pro „menší zlo“ a ponechali dvojčátka. Tak snad to zvládnou a i já, abych je donosila do co nejlepšího termínu. Nikomu nepřeju aby se takto musel rozhodovat a něco takového podstupovat. Psychicky je to opravdu velmi náročné a smutné.

Jak to dopadlo? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 00:47

Zdravim, mohu se zeptat, jak to dopadlo? a nevi nekdo, jak vysoke je riziko postizeni ponechanych plodu po redukci? nemohu to dohledat. Take poprosim, aby se odsuzujici osoby zdrzeli konverzace a preji jim, aby tohle dilema nikdy nezazili

• Citovat
  • Upravit
691
16.10.24 03:53

Zakladatelka tu byla naposledy v únoru 2023, škoda. Taky by mě zajímalo, jak to dopadlo a jak se jim vede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
16.10.24 03:56

@Brokianaa Broki, moc na tebe myslíme. Jak to dopadlo a jak se vám všem daří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí