Redukce embryí / plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.6.22 09:36

Mně se třemi folikuly dělali IUI, jedno úspěšné, jedno se zastavilo a třetí nic.

• Citovat
  • Upravit
703
24.6.22 09:38

Moje známá má také první dítě s Downovým syndromem (neodhalený v těhotenství ještě v době pouze Tripple testu) a doporučovali jí mít další dítě co nejdříve. Aby ta první měla vzor a mohla být v „závěsu“. Podařila se jim spontánně dvojčata. Také měli komplikace, ale všechno dobře dopadlo.
Je to těžké rozhodnutí. Co se týká rizikovosti takového těhotenství, hodně záleží právě na tom, jak je to s placentami atd…
Každopádně přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
24.6.22 09:40

Myslím, že v téhle situace Tě nikdo soudit nebude. Já neporadím, ale budu držet palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4070
24.6.22 09:52

@VitaminC Ten deníček je moc smutný, ale krásně napsaný. Mě zasáhl velmi. Tu je první díl:
https://www.emimino.cz/…ilita-14747/
kdo nechce číst smutné příběhy, ať nekliká.

Zakladatelce držím palce, ať se rozhodne jakkoli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
24.6.22 10:32

Já bych na redukci šla ve tvé situaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
24.6.22 10:33

Ony jsou to dva problémy.

1. jestli se lze starat o trojčata a dítě s DS - asi to bude teda nářez, ale s pomocí různých osob z rodiny a sociálních pracovníků to nejspíš půjde
  2. jestli se ta trojčata narodí zdravá - to je loterie

i mě se zdá redukce v tomto případě jako to méně špatné řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
24.6.22 11:40
@VitaminC píše:
Nedokazu k tomu rict asi nic k veci… Ale je tu denicek. Pani v nem nakonec nezbylo zadne miminko. Treba si nekdo vzpomene, jak se jmenoval.
Je smutne, ze prvni dite je nemocne, mozna o to vetsi sanci k ziti bych dala tem zdravym… Hodne sil.

No, trojčata se narodi jiste predcasne a riziko, ze uplne zdrave, aspoň v zacatku, nebudou, je moc velke. Takze myslet na ne muze, ale to bude asi trochu malo. Ridila bych se radami lekaru, zalezi, jak na tom budou ohledne obalu a placenty, to bude hodne dulezite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
24.6.22 11:45
@sahrazad1 píše:
Já nemám zkušenosti, tady ti píší, ze mas myslet na to postižené. No, jasné, je to tvé dítě. Ale spis bych myslela na ty zdravé, ty té nakonec budou v životě držet nad vodou. S rozhodnutím ti nepomůžu, chápu to. Mas to těžké ….jen jsem chtěla dodat, abys myslela na své zdravé děti, které nosis v břiše. Ať ti aspoň jedno z nich vyjde. Když už ten první nevyšel. :kytka:

Vyšel i ten první… má „jen“ Downův syndrom a je to moje láska :srdce: jen je s ním prostě víc práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
24.6.22 11:49

@Brokianaa šla bych do redukce. Bála bych se zdravotních komplikací u trojčat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
24.6.22 11:54
@Anonymní píše:
Ahoj,
Ve starších diskuzích jsem něco málo přečetla, ale nejsou zde už žádné novější reakce. Proto prosím jestli se najde někdo kdo si tím prošel. Po IUI čekám trojčata. Jsem z toho úplně v háji. Doma už jedno dítě mám, navíc postižené, tak už ono samotné potřebuje více péče. Trojčata jsou už tak riziková, jak pro mě, protože jsem po císaři, tak pro ty miminka samotné. Je velké riziko, že se narodí předčasně a budou mít taky nějaké postižení z toho plynoucí.
Na druhou stranu vím, že je i velké riziko, že pokud půjdu na redukci, tak nakonec přijdu o všechny.
Najdou se mezi váma maminky, které redukci podstoupily?
P. S. prosím ty, které by se chtěly vypsat a moralizovat ať si najdou jinou diskuzi. Už tam jsem dost v háji a nepotřebujei přilévat do ohně.

Je tu stejná diskuze, jsi ta samá zakladatelka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
24.6.22 12:20
@Brokianaa píše:
Měla jsem jeden folikul 20mm a druhý 16mm. Třetí tam nebyl 🤷🏻‍♀️ nebo spíš nebyl vidět…

Ze by to byly jednovaječne + jedno zvlášť?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
24.6.22 12:33
@Takco píše:
Je tu stejná diskuze, jsi ta samá zakladatelka?

Ne, zakládala jsem diskuzi pouze jednou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24803
24.6.22 12:39

Ani jako bezdětné mi v Caru ani přes mou urgentní žádost, že opravdu zvládneme i trojčata, odmítli 3 zavést..
leč tobě se jedno ze dvou rozdělilo
to nemohl nikdo vědět
a Máš tak strašně těžkou situaci, že si nenech radit.. domluvte se prostě s manželem.. co a jak zvládnete
při redukci je určité % potratu všech
to by mne děsilo
na druhou stranu mít tři nedonošence (což se stane) a nic moc zdraví nebudou a k tomu dawna doma, to je na mašli :andel: :srdce:
děvče, drž se.. s mužem bychom do redukce šli
takové riziko i vůči staršímu bychom nepodstoupili, ale nenech se moc ovlivňovat..
tohle jsou prostě ty stinné stánky IVF, po kterých jsem byla vděčná za průzračně čistou adopci - a místo jednoho rovnou dvojčata a vyřešeno..
hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
24.6.22 13:10
@sahrazad1 píše:
Já nemám zkušenosti, tady ti píší, ze mas myslet na to postižené. No, jasné, je to tvé dítě. Ale spis bych myslela na ty zdravé, ty té nakonec budou v životě držet nad vodou. S rozhodnutím ti nepomůžu, chápu to. Mas to těžké ….jen jsem chtěla dodat, abys myslela na své zdravé děti, které nosis v břiše. Ať ti aspoň jedno z nich vyjde. Když už ten první nevyšel. :kytka:

Brrr… takhle hnusny prispevek jsem tu dlouho necetla.

@Brokianaa vidim to obracene. Tvuj prvorozeny je tady a potrebuje vas.
Spis bych na redukci sla, ale tezko se radi, kdyz v tvoji situaci nejsem.
Preji, at dojdete k dobremu rozhodnuti, ac zadne nebude 100% spravne a jednoduche. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
24.6.22 13:20

@Nairol jaký hnusny příspěvek? Jsi spis hodně slunickova, ne? Já jsem realista, Down je už napořád, napořád starosti a práce, i v důchodu. A to pro celou rodinu, i sourozence. To není slunickove ani omylem. Zakladatelce jsem jen přála konečně zdravé dítě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky