Redukce embryí / plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24788
31.7.22 09:57

@Karamelka4 když jsem jako bezdětná podstupovala IVF, chtěla jsem vždy (kvůli zvýšení pravděpodobnosti těhotenství po více jak 10 letech snah) zavést tři, odmítali to.. zaváděli dvě.. kdyby se jedno rozdělilo, ROZHODNĚ BYCH TO TAM NECHALA VŠECHNO,
tedy všechny tři
nikdy bych neriskovala, že redukcí mi odejdou všechny :,(
to bych radši 4 roky byla doma s trojčaty a cvičila vojtovku a věnovala se jim… (mně tedy s dvojčaty strašně moc pomáhal manžel a částečně sousedka - hlídání- brzký návrat do práce), u trojčat bych tak brzo do práce určitě jít nemohla, tam lze čekat nízkou porodní váhu a určité komplikace, ale stálo by mi to opravdu za to, než redukcí přijít o všechno…
ber to prosím jako můj čistě subjektivní názor, člověka, který to jako bezdětný řešil..
kdybych měla už jedno dítě doma, viděla bych to jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
31.7.22 10:05

Já chápu všechny racionální důvody a hlavně komplikace z předčasného porodu, ale stejně si nedovedu představit dívat se na tříletou Marušku a v duchu si říkat: “Tak Maruško, pro Tvé štěstí jsi byla schovaná více nahoře, kdyby jsi byla níže, byl by tu s námi Pepík.” Snad toto rozhodování nebudu muset nikdy řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.7.22 13:52
@Daisy86 píše:
Já chápu všechny racionální důvody a hlavně komplikace z předčasného porodu, ale stejně si nedovedu představit dívat se na tříletou Marušku a v duchu si říkat: “Tak Maruško, pro Tvé štěstí jsi byla schovaná více nahoře, kdyby jsi byla níže, byl by tu s námi Pepík.” Snad toto rozhodování nebudu muset nikdy řešit.

Jenže s největší pravděpodobností by ses dívala jen na tři prázdný postýlky a říkala si - Jo, mohla jsem mít aspoň Marušku, ale takhle nemám nic.

• Citovat
  • Upravit
849
31.7.22 15:46

@Janli Jo, já si tohoto rizika jsem vědoma. Nebo ještě hůř, dívala bych se na tři těžce postižené děti. Statistiku zdraví/ vcelku zdraví/ postižení/ mrtví nemám, proto jsem výše radila poradit se v perinatologickém centru…
Tento problém spadá do oblasti, kde si stejně dopředu nenaplánuješ, jak se zachováš. Můžeš mít představu jasného racia nebo emocí a pak se v aktuální situaci rozhodneš jinak než bys čekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.8.22 15:57

Jj holky, buďte řady, že o tom uvažujete jen na teoretické úrovni. My co to řešíme v reálu tak zažíváme dost psychické bolesti… Takže netřeba nás ještě odsuzovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.8.22 16:00
@Lucy75 píše:
@Karamelka4 když jsem jako bezdětná podstupovala IVF, chtěla jsem vždy (kvůli zvýšení pravděpodobnosti těhotenství po více jak 10 letech snah) zavést tři, odmítali to.. zaváděli dvě.. kdyby se jedno rozdělilo, ROZHODNĚ BYCH TO TAM NECHALA VŠECHNO,
tedy všechny tři
nikdy bych neriskovala, že redukcí mi odejdou všechny :,(
to bych radši 4 roky byla doma s trojčaty a cvičila vojtovku a věnovala se jim… (mně tedy s dvojčaty strašně moc pomáhal manžel a částečně sousedka - hlídání- brzký návrat do práce), u trojčat bych tak brzo do práce určitě jít nemohla, tam lze čekat nízkou porodní váhu a určité komplikace, ale stálo by mi to opravdu za to, než redukcí přijít o všechno…
ber to prosím jako můj čistě subjektivní názor, člověka, který to jako bezdětný řešil..
kdybych měla už jedno dítě doma, viděla bych to jinak…

Ano, jako bezdětná a sama jsi na svou vlastní žádost nechala dát více embryí navíc po mnohaletém snažení.
Já tam mám tři po blbe inseminaci. Byť jsme se teda taky snažili dlouho, ale ne zas tolik… Já se nechci nijak rouhat, ale prostě já si nechci pořídit tři děti a počítat pořád s tím, že mi bude někdo pomáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
2.8.22 16:47
@Brokianaa píše:
Jj holky, buďte řady, že o tom uvažujete jen na teoretické úrovni. My co to řešíme v reálu tak zažíváme dost psychické bolesti… Takže netřeba nás ještě odsuzovat.

Jen ti chci rict, ze at se rozhodnes jakkoli, bude to rozhodnuti spravne. A nikdo nema pravo te soudit, protoze v tve situaci nebyl a nejspis nikdy nebude a mel by za to byt rad. Cast zodpovednosti za rozhodnuti bych prenechala lekarum…rozhodne ti v internetove diskusi nikdo lip neporadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.8.22 21:31

@mroe děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5374
3.8.22 13:30
@Janli píše:
Jenže s největší pravděpodobností by ses dívala jen na tři prázdný postýlky a říkala si - Jo, mohla jsem mít aspoň Marušku, ale takhle nemám nic.

Vždyť trojčata se rodila vždycky. Škoda, že jich ted už bude málo.
Kolikrát si říkám, jestli je lepší přizpůsobit se životu a tomu, co nám přináší - dobrého i zlého, nebo ho mít tzv. ve svých rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
3.8.22 13:32
@Takco píše:
Kolikrát si říkám, jestli je lepší přizpůsobit se životu a tomu, co nám přináší - dobrého i zlého, nebo ho mít tzv. ve svých rukou.

mhm - u nás ve městě jsou dvoje trojčata - „děti“ mají kolem třiceti let, no nechtěla bych být ani jejich matka ani být jedním z těch trojčat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.8.22 13:38
@Takco píše:
Kolikrát si říkám, jestli je lepší přizpůsobit se životu a tomu, co nám přináší - dobrého i zlého, nebo ho mít tzv. ve svých rukou.

Trojčata byla prakticky vždycky odkázaná zemřít a matka často s nimi. Trojčata se i dnes rodí jen vyjímečně.

• Citovat
  • Upravit
5374
3.8.22 13:40
@stinga píše:
mhm - u nás ve městě jsou dvoje trojčata - „děti“ mají kolem třiceti let, no nechtěla bych být ani jejich matka ani být jedním z těch trojčat

Jsou postižená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5374
3.8.22 13:42

A co čtyřčata a patercata? Jaká je vůbec pravděpodobnost zdravých dětí? O kolik je vyšší riziko než u těhotenství s jedním nebo dvěma plody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5374
3.8.22 13:47

Nejspíš asi hrozí riziko předčasného porodu a s tím spojené komplikace děti. I když dneska si takhle rizikové maminky asi dost hlídají a myslím, že ke konci těhotenství leží v nemocnici. No, je to těžké, ještě k tomu, pokud je to z umělého oplodnění. :think:
Před ultrazvukem se často nevědělo ani o dvojčatech, znám případy, kdy paní porodila a rekli ji, že je tam ještě jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
3.8.22 13:48
@Takco píše:
Jsou postižená?

jo jsou, teď už je teda nevídám, potkávali jsme je jako děti, ta jedna trojka byli dva postižení i fyzicky, jedno fyzicky fajn, a mentálně malé postižení, ale aspoň všichni chodili,
druhá trojka se vozila na kočárku velice dlouho, a buď se odstěhovali nebo jsou v ústavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí