Reflexní pásky na oblečení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8.4.15 22:20

Ahoj, oživuju tuhle diskuzi, protože téma reflexních prvků na oblečení teď dost řeším. Na bundách sice tyhle věci většinou bývají, ale kolikrát prckové lítají jen v mikině nebo tričku. V obchodech je něco takového těžko k sehnání, pokud zrovna nechcete, aby vaše dítě nosilo oranžovou vestu s pruhy „a la popelář“. Máte tip na obchod s „normálním“ oblečením, které už tyhle prvky obsahuje, ale spíš v nenápadné formě?

Taky šiju oblečení pro děti a přemýšlím, že udělám kolekci oblečení s reflexními prvky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
8.4.15 22:23

@pavlina-sedlecc a co nažehlit reflexní obrázky? Teď jsem nažehlovala klukovi na bundu dinosaury ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.15 22:32

To je prima nápad :) Jen nevím, jestli když to dám na mikinu, tak se to po pár vypráních nesloupne… Asi to chce otestovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.4.15 22:35

Můj příspěvek je trošku mimo, vztahuje se k tomu, KAM reflexní prvky umístit. Lidi se obvykle zaměřují na horní část těla. Ale nedávno ve správách ukazovali dobré srovnání, jak moc je vidět člověk, který má reflexní pruhy v oblasti hrudníku, a potom když se přidá reflexní pruh na kalhoty, tak do půli lýtek. Ten rozdíl byl markantní!!! Vysvětlili to tím, že reflektory aut obvykle prvně zacílí na dolní část těla. Takže chlapík, co měl odrazky i na nohou, byl vidět daleko dřív.

Příspěvek upraven 08.04.15 v 22:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.4.15 22:37

Testovali to na podnět policistů, kteří si z bezpečnostních důvodů vyžádali ochranné reflexní prvky i na nohy. Argumentovali tím, že když mají pouze vesty, řidiči je vidí často pozdě a oni se cítí ohroženi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
8.4.15 22:44

@pavlina-sedlecc Oni se seperou i na těch budnách… Taky jsem už kupovala a došívala. ZAtím to po pár praních vypadá dobře. On není zrovna levnej a asi bude kvalitnější, jak na bundě z Kiku :D
@pe-terka Tomu 100% věřím. KDyž občas jedu po tmě a po silnici někdo jde, tak je to sakra znát.

Já teda zatím neměla potřebu to nějak víc řešit, s děckama jsme venku do tmy málokdy. A jsme mimo velký provoz. Ale pro starší děti nebo pro dospělé by se toho mohlo dělat víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
8.4.15 22:49

Kupuji dětem hlavně bundy s ref. prvky jsou pak opravdu hezky vidět. tchibo bundu ted má dcerka a je bezvadná, druhý dcera má nějakou jinou znašku a také na ni má ty ref. prvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
8.4.15 23:04

Prodávají se celkem běžně reflexní pásky, které se dají dát kolem ruky nebo kotníku. Buď plastové, které drží samy (napružením, samy se stáčí do šneka) nebo látkové na suchý zip. Vozím dva takové na kočárku, v případě potřeby přendavám na sebe nebo na dítě. Není pak potřeba nic našívat na oblečení a řešit, jestli mám reflexní prvek na každých kalhotách/mikině.
Prodává se to v každém druhém hypermarketu, často ve sportu a samozřejmě na internetu, stojí to pár kaček. Nevidím nejmenší problém v tom, něco takového pořídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
9.4.15 11:08

@pavlina-sedlecc já teď dávala (žehlila) chlapovi ještěrku na kšiltovku. Zatím drží i po několikátém vyprání.

Pro malýho jsem koupila bundu z Lidlu a ta odrazka se po prvním vyprání sloupala, tak jsem nažehlila a zatím dobře drží

Pásky jsou taky ok, ale kluk si s nima pak hraje, takže pro nás momentálně nažehlovačky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.15 11:26

Ty pásky jsou super, ale bála bych se, že si s tím mrňous bude hrát a ztratí to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.16 14:16

Reflexky trochu jinak

Ahoj holky, téma je to starší, ale pořád aktuální. Mrkněte na www.zarte.cz, jsou tam reflexní doplňky pro ženy a něco málo i pro děti. Můžete zůstat elegantní dáma a přesto být vidět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
30.3.21 18:31

@pavlina-sedlecc presne ako vravíte, najlepšie by bolo, keby oblečenie už samo obsahovalo dostatočné reflexné prvky - mám jednu bundu, ktorá má zips a rukávy z reflexného materiálu, také dobiela, strieborné, nijako to neruší, je to pekné a zároveň zvyšuje bezpečnosť.

no len také oblečenie sa nedá len tak ľahko nájsť.

preto mi príde pre deti ako vhodné učiť ich na rôzne veci, ktoré aj tak často používaju, akurat nech sú reflexné, ako napr. nejaké reflexné prívesky , super sú tiež reflexné šnúrky do topánok , alebo na tašky, batohy, bicykle reflexné samolepky .

keby sa mi chcelo viac šiť, toto je tiež skvelé riešenie - reflexné našívacie šnúrky , veľmi sa mi páčia tieto riešenia.

až sa čudujem, že ich objavujem až teraz.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat