Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, řešila jsem to samé. Dcerka neustálý kašel se zvracením, bolesti břicha, hlavně po ulehnuti. Řešila jsem všude, pak nám byl nasazen na zkoušku Omeprazol a ejhle, po kašli ani památky. Takže určite reflux, ale nedivim se, má ho partner a oba naši synové ![]()
@BaMaK Tak jsme nasadili ten Helicid, dostala ho včera a dnes před snídaní a já ji dnes ještě neslyšela kašlat. Přijde mi to neuvěřitelné, je možné, že by to zabralo takhle rychle? 6 měsíců strašný kašel a teď ze dne na den klid..
@Karleon TAk vidíš, i doktoři umí zázraky
, tak to je super, že má malá pokoj.
Holky čtu tady o tom Helicidu. PROSÍM, jaký to je? Když jsem našla Helicid tak jsou to jen nějaké tvrdé tobolky a píšou, že jsou pro dospělé. Děkuji moc za případný odkaz budu moc ráda! ![]()
@Karleon zdravim, prosim mam dotaz. Mame podezreni na reflux syn 4 roky. Dětská to mechce slyset, ze je to blbost, takze nam nechce dat nikam zadanku a bez zadanky nic nevyresime. Chci se zeptat. Vy jste nasadili Helicid bez porady s lekarem? Je volne prodejny? Jak staremu diteti? Dekuji moc moc za odpoved ![]()
Ahoj, nasi dceri 5r byl zjsiten reflux na alergologii, je na to spec. test, kdy se jen plivne do lahvicky a posle se na rozbor, stoji to ale 1000 Kc. Temer rok pokuclavala bez zjevne priciny, tak jsme hledali a zkouseli kde co, pediatricka nas odeslala do Alergomedu a bylo hotovo. Dostala Helicid a Ecobec, kasel ustoupil, ale obcas po virozach se vraci. Po dobrani poslednich baleni uz mame s lecbou prestat a sledovat, co bude. Nicmene jeste nam pomohla jedna vec, jeste drive nez jsme zacli behat po doktorech, zkusila ji tchyne provadet autopatii (lecba vodou a vlastni energii), prislo nam to trochu ujete idkyz jsme otevreni vsem alternativam, ale svete div se, zabralo to a kasel zmizel temer ze dne na den. Nicmene chteli jsme to mit osetrene i po lekarske strance a vyloucit neco vaznejsiho. Jak dobere leky, asi autopatii zkusime znovu. Je to strasne jednoduche a pritom efektivni, neinvazivni, nechemicke… A podpurne pomahaji i Bachovky, kdyz se telo zklidni, zklidni se i zaludek a traveni
.
Jinak inhibitory protonove pumpy jsou docela svinstva a rozhodne to dlouhodobe davat diteti nechci, vyraznym vedlejsim ucinkem je odvapnovani kosti, lecbu je pry vhodne doplnit vapnikem a horcikem ![]()
@Katka1992 píše:
zdravim, prosim mam dotaz. Mame podezreni na reflux syn 4 roky. Dětská to mechce slyset, ze je to blbost, takze nam nechce dat nikam zadanku a bez zadanky nic nevyresime. Chci se zeptat. Vy jste nasadili Helicid bez porady s lekarem? Je volne prodejny? Jak staremu diteti? Dekuji moc moc za odpoved
Samozřejmě můžete nasadit Helicid i sama, je volně prodejný. Pokud kašel zmizí, stojí za obtížemi reflux. Pokud nezmizí, je třeba pátrat dál (nosní mandle? počínající asthma?).
Dobrý den, mám dotaz jak podavate malým dětem Helicid? Malý mi to vůbec nechce polykat, a to jsem mu to u vysypala na lžičku, ale to rozkousne 😏. Jsou mu 4 roky. Dekuji