Refluxní choroba jícnu

29.6.24 11:44

Refluxní choroba jícnu

Ahoj, potřebuji nutně radu. Nemá tu někdo zkušenosti s brutálním refluxem? Nemyslím teď normální pálení žáhy, ale brutální kyselost v puse. Bolest žaludku, neustále vracející se kyselé šťávy, buzení se z toho v noci a témeř už nechuť k jídlu. Je tu někdo komu se povedlo se toho zbavit a v průběhu léčby se psychicky s zím vyrovnat? Případně nějaké účinné věci, léky či přírodní léčba, co by pomohly na akutní potíže? Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.6.24 19:57

To je hrozně individuální. Já hlavně nesmím zapomínat na léky. Beru helicid, kdysi jsem měla jiné léky a ty mi to ještě zhoršovali. Musím jíst pomalu, nepřejídat se. Při problémech nezvedat nic těžkého, neohýbat se. Kupodivu bublinky mi nevadí, jen coca cola. Někdy mi pomůže jen se napít mlíka, někdy vůbec nic. Někdo musí mít přísnou dietu, někomu pomůžou dva polštáře. Chce to vysledovat co vadí a hlavně ty správné léky.

• Citovat
  • Upravit
24734
29.6.24 22:28

Na gastro a brát léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
29.6.24 23:24

Tak hlavně se objednej na gastro, aby ti udělali gastroskopii. Potom ti predepisou i léky. Pravděpodobně na snížení tvorby šťáv + i na zvýšení napětí svalů v žaludku, aby ti tolik nepoustel šťávy nahoru. Postel polohovatelnou nebo si koupit klín na zvýšení polohy hlavy. Polštář nestačí. Držet antirefluxní dietu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
29.6.24 23:39

Pri techto pitizich pomaha bilinska kyselka, ktera se normalne vyskytuje v obchodech, pak mandle, zvykacka.

Ja s tim sla jen k prakticke, a pise mi na to leky uz nejaky ten rok-neco jako helicid, je jich vice druhu/moznosti se stejnym ucinkem. A prusla jsrm na to, ze nemusim brat ani kazdy den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí