Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
ty i dite budete pripojisteni u manzela. Do te doby, nez si najdes praci.
V okoli tveho bydliste si najdes „domaciho lekare“ - Hausarzt, nove pacienty prijimaji bez problemu, jeste jsem neslysela, ze by nekoho odmitli
Zadny vypis z CR nepotrebujes, zalozi ti novou kartu.
Mutter Kind Pass je takova prukazka, kde se zaznamenava zdrav. stav matky v tehotenstvi a zdravi ditete az do jeho 5. roku. V Mutter Kind Passu jsou uvedeny terminy rocnich prohlidek a ockovani ditete. Pokud tyto terminy matka /rodic/ nedodrzuje, muze mu stat odebrat pridavky na dite. V tvem pripade do prukazky zapisete uz probehla ockovani a dal „pojedete“ podle jejich harmonogramu.
Jo, a zkus to viridit s nekym, kdo umi dobre nemecky, s anglictinou v Rakousko moc nepochodis, bohuzel ![]()
Zdravím lidičky, mám prosbu, žiju nějakou dobu v Linc a doposud jsem odjížděla do Čech na gynekologii, teď už to ale není možné, jsem v šestém měsíci. Nevíte náhodou o nějakém česky nebo slovensky mluvícím lékaři z oboru gynekologie v Linz? Německy zatím nemluvím a potřebuji lékaři rozumět ????děkuji za informaci Katka
@Kačí.ch. a anglicky? většinou se tu s nima dá domluvit i v aj, o česky mluvícím či slovensky nevím ani v okolí, já jsme z okolí salzburku..
Dobrý den,
v listipadu se budeme stěhovat do rakouska, manžela tamvysílá firma, mně končí RD, čili už tady nebudu pojištěná, ale ani tam a vůbec nevím co a jak..
Od ledna snad bude školka a já si tam najdu práci, ale jak tam udělat Anmeldebescheinigung? a pojištění? na manžela? jak se to dělá?
A další věc lékaři, stačí najít lékaře, stačí si zjistit, kdo přijímá a jít k němu, musím mít nějaký výpis z ČR, nebo jak to v tomto případě chodí? a prý tam je nějaký mutter kind pass, to je pro dítě, k tomu třeba co? umím anglicky, nj mám chabou, tak v tom dost plavu a manžel je hrozně vytížen ted, musím si to zařídit sama..