Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Apaji jééé, výměna pyžama je tedy dost i na mě
My normálka přišli na kafe, zůstali jsme cca dvě hoďky a stačilo to. Pak nám to časově nevycházelo. Výhodou bylo, že kamarádka měla ještě druhé dítě, její holka to chytla právě až od bráchy, takže malá a moje děti prodělávali neštovice ve stejný čas, takže jsme se i s nemocnými dětmi navštěvovali, když už byli doma dost protivní (naložit do auta a odvézt
)
Příušnice neměl manžel, takže já bych ho nejradši vyhnala na očkování, on se tomu brání. No, jeho věc, já už další děti nepotřebuju ![]()
Ahoj, ano je to běžná věc. Jako dítě mě teta nechala obejmout sestřenici, která měla zarděnky. Prý abych je nedostala v dospělosti v těhotenství. Měla jsem pak jen osypaný hrudník, lehce zvýšenou teplotu.
Moje děti jsem pak vzala na neštovicovou návštěvu a krom pupínků, které jsem jen potírala tekutým pudrem, naprostá pohoda. Bohužel je dostal taky manžel, ani nevěděl, že je v dětství neprodělal a to bylo docela psycho (vysoké horečky, bolavé pupence, afty v puse, jíst nemohl) Zlatá rýmečka ![]()
Ja se o to snazim a furt nic. Meli jsme mensi tridenni nestovicovou party na Silvestra a decka porad nevypadaji, ze by si neco odnesly
Nejstarsimu je 10 a nepomohla ani skolka ani skola, on to proste nechytne ![]()
@asha možná, že je prodělal bezpříznakově jako moje kamarádka. Já byla připravená čekat max. do 13 ti let (spíš do těch 10ti) a pokud je neprodělají, udělat testy na protilátky a očkovat.
@avm3 Ve třech letech jsem prodělala příušnice a pamatuju si, že to dost bolelo. Maminka mě zabalila nahřátou plenou vycpanou vatou, aby mi bylo líp, ale stejně si pamatuju, jak jsem furt fňukala. U zarděnek jsem byla starší a kromě pupínků na hrudníku mi nebylo nic.
Spalničky si nepamatuju, jen spálu, na kterou mi přišla doktorka až po infekčním bezpříznakovém průběhu. Loupala se mi kůže na prstech rukou.
Já byla se synem u nemocného s neštovicemi před týdnem a jsem zvědavá, jestli je chytil. Chtěla jsem si to s ním obdýt co nejdříve, ale musím přiznat, že jsem z toho neměla a nemám moc dobrý pocit. Dítě se směje, hraje si a já si v duchu říkám: Jen počkej, ten smích Tě brzo přejde. ![]()
@asha neboj, ještě je čas. Náš starší se začal osypávat na Silvestra a mladšímu vyskákaly dneska. Akorát to domácí vězení mě štve…
@asha píše:
Ja se o to snazim a furt nic. Meli jsme mensi tridenni nestovicovou party na Silvestra a decka porad nevypadaji, ze by si neco odneslyNejstarsimu je 10 a nepomohla ani skolka ani skola, on to proste nechytne
Slyšela jsem, že i někteří sourozenci to od svých nakažených nechytnou…
@Kakika píše:
@asha možná, že je prodělal bezpříznakově jako moje kamarádka. Já byla připravená čekat max. do 13 ti let (spíš do těch 10ti) a pokud je neprodělají, udělat testy na protilátky a očkovat.
To pochybuju…neni sam, to by musela stejne prodelat i holka. Uz si ale pohravam s myslenkou, ze jim necham nabrat protilatky ![]()
@Marika2 píše:
@avm3 Ve třech letech jsem prodělala příušnice a pamatuju si, že to dost bolelo. Maminka mě zabalila nahřátou plenou vycpanou vatou, aby mi bylo líp, ale stejně si pamatuju, jak jsem furt fňukala. U zarděnek jsem byla starší a kromě pupínků na hrudníku mi nebylo nic.
Spalničky si nepamatuju, jen spálu, na kterou mi přišla doktorka až po infekčním bezpříznakovém průběhu. Loupala se mi kůže na prstech rukou.
Tys nebyla ockovana?
@kiwi2 mladsí syn mel neštovice v roce starší ve čtyřech..oba velmi težký prubeh s horečkama a hrozícím nástupem do nemocnice..nikdy bych je neinfikovala zámerne..prijde mi to jak na hlavu padlé ![]()
@Rafaela píše:
@asha neboj, ještě je čas. Náš starší se začal osypávat na Silvestra a mladšímu vyskákaly dneska. Akorát to domácí vězení mě štve…
Inkubacka se udava vetsinou 10-21 dni, takze pomalu ztracim nadeji
Na druhou stranu to vychazi na dobu, kdy ja budu na tyden pryc a manzel bude s detma sam, to by asi nebyl rad ![]()
@KPKristy píše:
Slyšela jsem, že i někteří sourozenci to od svých nakažených nechytnou…
No prave ![]()
Priusnice si pamatuji, otekla silene, vysoke horecky a neskutecna bolest.
@mater píše:
@kiwi2 mladsí syn mel neštovice v roce starší ve čtyřech..oba velmi težký prubeh s horečkama a hrozícím nástupem do nemocnice..nikdy bych je neinfikovala zámerne..prijde mi to jak na hlavu padlé
To mas tezky, mne prijde na hlavu padlejsi dozivotni preockovavani ![]()