Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já jsem dceru „cpala“ k nemocným neštovicemi, aby to chytla, než půjde do školy…a prd ![]()
Jediné, co si donese vždycky, jsou rotaviry ![]()
@asha hlavně se každý rok přeočkovává kmeny z loňského roku a chřipka, jak známo, rychle mutuje. Ale máš pravdu v tom, že lidi každé viroze, každému kašli a každému nachlazení říkají chřipka. To se pak ale nemůžou divit, že po očkování jsou stále nemocní. Já pravou chřipku neměla snad nikdy, možná jako dítě, ale jako dospělák ne.
@laducha nooo, tak to fakt nepotěší. Opravdu plodné návštěvy ![]()
@avm3 píše:
Osobně by mě zajímal průběh spalniček, zarděnek a příušnic… první jsem nechala z důvodu mála informaci naočkovat, druhou nechci nechat…
Já měla všechny tyhle dětské nemoci, ale pamatuji si jen příušnice. Tenkrát jsem je měla prý dvakrát
Někdo říká, že to možné není, ale doktorka tvrdila že jo. Takže buď to poprvé špatně diagnostikovala, nebo jsem je měla dvakrát. Každopádně je to opravdu hodně bolestivé a nepříjemné. Ty otoky na krku jsou jakoby tuhé a děsně to bolelo, to si pamatuju, že jsem nevěděla, jak si lehnout. Ty ostatní nemoci si nepamatuju, tak to určitě nebylo tak děsný.
U nás ve školce zrovna dnes visela cedule na dveřích, že se tam vyskytly neštovice, tak jsem na to zvědavá. Malou bych úmyslně nakazit nenechala, ale na druhou stranu budu ráda, když si to odbyde ještě ve školce,.
@Kakika píše:
@asha hlavně se každý rok přeočkovává kmeny z loňského roku a chřipka, jak známo, rychle mutuje. Ale máš pravdu v tom, že lidi každé viroze, každému kašli a každému nachlazení říkají chřipka. To se pak ale nemůžou divit, že po očkování jsou stále nemocní. Já pravou chřipku neměla snad nikdy, možná jako dítě, ale jako dospělák ne.
To taky, oni se teda snazi odhadout, jaky kmen bude prevladat a podle toho ockuji, neni to uplne, ze lonskou vakcinou…ale asi jim to tak casto vychazi ![]()
Jinak zavidim, chripka je neskutecny svinstvo, pevne doufam, ze mne to letos mine ![]()
@Kakika píše:
A jak se prosím tě pozná opravdová chřipka? Já myslela, že jsem jí letos měla, bylo mi tak blbě, že jsem myslela, že chcípnu a doktorka mi diagnostikovala nějakou faringitidu. Ty i asi nemám správně. ![]()
@tiffany píše:
A jak se prosím tě pozná opravdová chřipka? Já myslela, že jsem jí letos měla, bylo mi tak blbě, že jsem myslela, že chcípnu a doktorka mi diagnostikovala nějakou faringitidu. Ty i asi nemám správně.
Tak ja ti odpovim, ja ji narozdil od Kaki mela ![]()
Ja ji poznam, uz jak na mne leze, je to sileny pocit. Najednou si uvedomim, ze jsem rozlamana, myslim si, ze sedim moc dlouho na spatny zidli…a za dve za tri hodiny uz se nemuzu bolesti (klouby, kosti) pohnout. Nastoupi silena unava, horecka, zimnice. Tyden zvladnu dojit jen na WC a do kuchyne na jidlo, skoro teda nejim a cela tahle akce mne uplne vycerpa. Shodim aspon 5 kilo. Za tyden je to lepsi a dalsi tyden se davam dokupy.
@asha píše:
Tak ja ti odpovim, ja ji narozdil od Kaki mela
Ja ji poznam, uz jak na mne leze, je to sileny pocit. Najednou si uvedomim, ze jsem rozlamana, myslim si, ze sedim moc dlouho na spatny zidli…a za dve za tri hodiny uz se nemuzu bolesti (klouby, kosti) pohnout. Nastoupi silena unava, horecka, zimnice. Tyden zvladnu dojit jen na WC a do kuchyne na jidlo, skoro teda nejim a cela tahle akce mne uplne vycerpa. Shodim aspon 5 kilo. Za tyden je to lepsi a dalsi tyden se davam dokupy.
Tak vše by odpovídalo, až na to, že jsem už čtvrtý den byla schopná s dobelhat k doktorce a po týdnu už to bylo opravdu docela dobré, takže to asi chřipka fakt nebyla. ![]()
Pravou chřipku jsem měla jen jednou v životě a byl to teda zážitek. Ten rychlý nástup? Měla jsem štěstí, že jsem zvládla dojet domů z práce, než to se mnou někde švihlo.
A nejdřív jsem si právě myslela, že jsem jen unavená. Během dvou hodin bylo po mě…
@tiffany Přesně jak píše @asha . Ty jsi měla dost podobný průběh, nedivím se, že sis myslela, že je to chřipka. Taky bych o tom byla přesvědčená. Většinou se pak právě dělá výtěr na potvrzení, ale zase si říkám, že k čemu to vlastně je, když na chřipku snad ani léky nejsou, nebo jo? ![]()
@Kakika píše:
@tiffany Přesně jak píše @asha . Ty jsi měla dost podobný průběh, nedivím se, že sis myslela, že je to chřipka. Taky bych o tom byla přesvědčená. Většinou se pak právě dělá výtěr na potvrzení, ale zase si říkám, že k čemu to vlastně je, když na chřipku snad ani léky nejsou, nebo jo?
Já o tom byla přesvědčená, že to je chřipka. Byla jsem úplně vyřazená z provozu, něco tak děsnýho jsem ještě nezažila. Jen jsem fakt ležela a i to ležení byla děsná námaha. Docela mě napadaly zajímavé myšlenky, ale psát to tu nebudu. No a dr. mi koukla do krku, řekla, že mi dá ATB, že to není sice angína, ale ošklivá faringitida. Tento výraz jsem slyšela poprvé
Nevěděla jsem, že na viry se dělá výtěr. ![]()
@Kakika Pěkný podpis
Je to prekérka, protože když je člověk blbej, tak to vlastně ani sám nepozná.
![]()
@tiffany Já si pamatuju, že jsem tam jednou byla s angínou a setřička mi řekla, jestli by mi mohla udělat výtěr. Že tedy chřipku určitě nemám, ale oni potřebujou určitý počet výtěrů kvůli chřipce a oni to zatím nesplňují ![]()
A fakt to byla faringitida? Nebyla to laringitida? ![]()
@tiffany píše:
@Kakika Pěkný podpisJe to prekérka, protože když je člověk blbej, tak to vlastně ani sám nepozná.
![]()
chvilku jsem přemýšlela ještě nad jedním podpisem: „Když někdo zemře, tak neví, je je mrtvý, ale ostatní to mají hodně těžké. To samé platí, když je někdo deb*l“
![]()