Rehabilitační ústav – jak často?

Anonymní
10.6.26 14:03

Rehabilitacni ustav, jak casto

Dobry den,
docetl jsem se, ze rehabilitacni ustav se oproti laznim (ktere jsou jednou za 2 roky) doporucuje podle stavu pacienta (ale nekde pisou, pouze 1× za rok).
Jsem v situaci, kdy dlouhodobe zdravotni problemy chci zkusit vyresit rehabilitacnim ustavem (letos) ale pokud by to nepomohlo, je mi doporucena operace. A s tim se poji moje otazka: pokud bych nakonec na operaci “musel” (po absolvovani Reh. ústavu). je sance dostat opet doporuceni na rehabilitacni ustav po operaci a v ten samy rok?

Snad jsem to napsal srozumitelne, zakrok neni nic banalniho a vim, ze by me normalne do ustavu po operaci vzali, tak me zajima, zda to tato prvni navsteva nejak nezhatí.
 Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2342
10.6.26 22:33

Myslím, že by to neměl být problém. Po operaci bys měl mít nárok na pobyt v rehabilitačním ústavu. Nevím, jestli už máš o pobyt podanou žádost - na léčení musíš nastoupit do tří měsíců od schválení návrhu pojišťovnou.
Nevím, kdy máš jít na operaci. Ale pokud např. v červenci nastoupíš do rehabilitačního ústavu, tak tam budeš minimálně měsíc, to znamená do srpna. A do tří měsíců od operace bys měl nastoupit na další léčení v rehabilitačním ústavu. Někdy dochází k převozu na rehabilitaci přímo z nemocnice, jindy jde pacient po operaci domů a do rehabilitačního ústavu nastoupí později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.26 15:26
@Jana Martinková píše: Více

Dekuji za reakci. Termin jeste nemam ani na rehabilitacni ustav ani na zakrok.
Chci zkusit jeste takto konzervativne lecbu a pokud se to nezlepsi tak jeste tento rok na ten doporuceny (jeden odbornik rika ano, druhy ne 😥) zakrok. Takze zitra zkusim pres lekare poslat zadost o ustav (predoperacni) a pak po operaci, kterou by delali v zahranici opet znovu zadost o ustav, to bude asi slozitejsi administrativne, zase by snad jak rikate nemel byt problem, aby pooperacni lecbu schvalili, ikdyz to bude nejspis v jednom roce

• Citovat
  • Upravit
2342
11.6.26 15:57

Možná to ani v jednou roce nestihnete. Pokud ještě ani nemáte termín zákroku, je možné, že zákrok proběhne až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty