Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslím, že by to neměl být problém. Po operaci bys měl mít nárok na pobyt v rehabilitačním ústavu. Nevím, jestli už máš o pobyt podanou žádost - na léčení musíš nastoupit do tří měsíců od schválení návrhu pojišťovnou.
Nevím, kdy máš jít na operaci. Ale pokud např. v červenci nastoupíš do rehabilitačního ústavu, tak tam budeš minimálně měsíc, to znamená do srpna. A do tří měsíců od operace bys měl nastoupit na další léčení v rehabilitačním ústavu. Někdy dochází k převozu na rehabilitaci přímo z nemocnice, jindy jde pacient po operaci domů a do rehabilitačního ústavu nastoupí později.
@Jana Martinková píše: Více
Dekuji za reakci. Termin jeste nemam ani na rehabilitacni ustav ani na zakrok.
Chci zkusit jeste takto konzervativne lecbu a pokud se to nezlepsi tak jeste tento rok na ten doporuceny (jeden odbornik rika ano, druhy ne 😥) zakrok. Takze zitra zkusim pres lekare poslat zadost o ustav (predoperacni) a pak po operaci, kterou by delali v zahranici opet znovu zadost o ustav, to bude asi slozitejsi administrativne, zase by snad jak rikate nemel byt problem, aby pooperacni lecbu schvalili, ikdyz to bude nejspis v jednom roce
Možná to ani v jednou roce nestihnete. Pokud ještě ani nemáte termín zákroku, je možné, že zákrok proběhne až později.
Dobry den,
docetl jsem se, ze rehabilitacni ustav se oproti laznim (ktere jsou jednou za 2 roky) doporucuje podle stavu pacienta (ale nekde pisou, pouze 1× za rok).
Jsem v situaci, kdy dlouhodobe zdravotni problemy chci zkusit vyresit rehabilitacnim ustavem (letos) ale pokud by to nepomohlo, je mi doporucena operace. A s tim se poji moje otazka: pokud bych nakonec na operaci “musel” (po absolvovani Reh. ústavu). je sance dostat opet doporuceni na rehabilitacni ustav po operaci a v ten samy rok?
Snad jsem to napsal srozumitelne, zakrok neni nic banalniho a vim, ze by me normalne do ustavu po operaci vzali, tak me zajima, zda to tato prvni navsteva nejak nezhatí.
Dekuji